Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

„Putem înțelege istoria pornind de la ficțiune”

Publicat:

Prof. dr. a publicat recent, la , volumul intre realitate si fictiune. Volumul, ne marturisește autoarea, „este rezultatul unor cercetari atente facute in mai multe muzee din tara ( de Istorie a Romaniei, Muzeul Militar National Ferdinand I, al din Bucuresti, […] ArticolulPutem ințelege istoria pornind de la ficțiune” apare prima data in Deșteptarea- .

Citeste articolul mai departe pe desteptarea.ro…  

Sursa articol: desteptarea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Expoziția „Sa scriem caligrafic despre personalitați ale Bucovinei”, la Muzeul de Istorie

11:50, 24.04.2024 - In perioada 18 aprilie-23 mai 2024, Muzeul Național al Bucovinei organizeaza o expoziție cu lucrarile realizate de participanții la concursul de caligrafie „Istoria scrisa frumos. Sa scriem caligrafic despre personalitați ale Bucovinei", care s-a desfașurat in luna martie, pe pagina de ...

Iași: Incep Zilele Bojdeucii ”Ion Creanga” din Țicau (13 – 14 aprilie)

07:15, 13.04.2024 - Muzeul Național al Literaturii Romane din Iași organizeaza astazi și maine „Zilele Bojdeucii din Țicau”. Coordonatorul evenimentului, Iulian Pruteanu a precizat ca, astazi, la Bojdeuca, se va desfașura un atelier de incondeiat oua, iar pe scena vor evolua Taraful „Radacini” și formații de la Palatul…

Cercetari Numismatice, la Muzeul National de Istorie a Romaniei

10:15, 04.03.2024 - Muzeul National de Istorie a Romaniei invita publicul pentru a descoperi materiale din domeniile numismaticii antice, medievale si moderne, precum si medalii, ordine si decoratii, piese de sigilografie moderna si filatelie.Volumul editat de Cabinetul Numismatic al Muzeului National de Istorie a Romaniei…

„Zi cu istorie. Istoria zilei” – 1 MARTIE

13:35, 01.03.2024 - 187 de ani de la nașterea lui Ion Creanga, autorul nemuritoarelor „Amintiri din copilarie”, lucrare scrisa intre 1875 și 1883, sub indrumarea lui Mihai Eminescu, revizor școlar la acea vreme. 1 martie 1746, Constantin Mavrocordat, domnul Țarii Romanești (1744-1746), clerul inalt și boierii hotarasc…

Doua muzee buzoiene, partenere ale Muzeului Național al Romaniei

00:11, 01.03.2024 - In perioada februarie – noiembrie, alaturi de Muzeul Național de Istorie a Romaniei (MNIR) se afla doua muzeee buzoiene care au calitate de parteneri intr-un proiect cultural intitulat „Tradiție in lut – in siajul artiștilor ceramiști”. Este vorba despre Muzeul Județean și despre Muzeul Municipal „Octavian…

Atlasul geografic si statistic al Romaniei publicat in 1864, expus la Muzeul National de Istorie

20:00, 28.02.2024 - "Atlasul geografic si statistic al Romaniei" sau "Atlasul lui Papazoglu", publicat in 1864, este expus la Muzeul National de Istorie a Romaniei. Volumul, deosebit de valoros din punct de vedere istoric si documentar, a fost intocmit de Dimitrie Papazoglu, colonel, istoric, cartograf si geograf roman,…

FOTO | Soprana buzoiana Cristina Vasilache, in concert la Muzeul Național de Arta al Romaniei, de „Ziua muzicii vechi”

00:10, 20.02.2024 - Absolventa a Liceului de Arte „Margareta Sterian” și apoi a Universitații Naționale de Muzica din București, soprana Cristina Vasilache este membra a colectivului Filarmonicii „George Enescu”, dar și a Ansamblul „Sempre”, care reunește muzicieni specializați in interpretarea muzicii vechi, al caror…

INVITAȚIE LA… CULTURA – „Arta imersiva”, la „Ficțiunea de joi”, cu Adriana Irimescu & Liviu G. Stan

09:05, 06.02.2024 - Joi, 8 februarie 2024, ora 18.30, Muzeul Național al Literaturii Romane din București (str. Nicolae Crețulescu nr. 8, in Ceainaria muzeului) gazduiește a doua secvența a proiectului „Ficțiunea de joi”,  cu tema „Arta imersiva”. Sunt invitați actrița Adriana Irimescu și  scriitorul Liviu G. Stan. Modereaza…


Ce parere ai despre aceasta stire?