Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Proteina care ar putea să blocheze infecția Covid-19

Publicat:

Cercetatorii de la Universitatea din Sydney au descoperit proteina 15 care ar putea sa blocheze infecția Covid-19. Aceasta descoperire ar putea fi punctul de plecare pentru noi medicamente. Proteina 15 este prezenta in mod natural in plamanii noștri, in fibroblastele pulmonare. Ea ar impiedica infecția Covid-19 prin conținutul de leucine, care sunt receptori ai virusului Sars-Cov-2 pe care reușește astfel sa-l blocheze, transmite Sante magazine. ”Putem acum sa folosim acest nou receptor pentru a concepe noi medicamente cu acțiune larga, care sa poata bloca infecția virala sau chiar sa suprime…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Pielea de pui este buna sau rea pentru sanatate?

11:30, 18.05.2024 - Pielea de pui este adesea apreciata de unii pentru ca este crocanta și gustoasa. Alții, dimpotriva, o inlatura, pentru ca, spun aceștia, nu-i deloc sanatoasa. Dar este cu adevarat buna pentru sanatate? Cercetatorii de la Universitatea de Sanatate Publica Harvard au analizat și spun ca pielea de pui…

Olandezul care a avut COVID pentru un numar record de 613 zile n-a putut fi vindecat, iar virusul a suferit peste 50 de mutații in corpul lui

13:10, 20.04.2024 - Un barbat olandez e considerat cel mai lung caz de infecție cu COVID inregistrat vreodata și a fost infectat timp de 613 zile, un record. Virusul s-a transformat in acest timp intr-o varianta noua, unica, care a derutat cercetatorii medicali, relateaza saptamanalul american Time, preluat de catre cotidianul…

Descoperire inedita: O pasare „gesticuleaza” ca oamenii

17:30, 29.03.2024 - Un studiu observational a descoperit pentru prima data ca o specie de pasare foloseste comunicarea gestuala, despre care se credea ca este apanajul exclusiv al oamenilor. Un studiu condus de Universitatea din Tokyo, publicat la 25 martie in revista Current Biology, explica modul in care micul si coloratul…

Cel mai complet studiu privind efectele pandemiei COVID. Speranța de viața a scazut DRAMATIC

00:10, 14.03.2024 - Pandemia \"\"a avut un impact mai profund decat orice alt eveniment observat intr-o jumatate de secol, inclusiv razboaie și dezastre naturale\"\", sustine co-autorul Austin E. Schumacher de la Institutul pentru Valori și Evaluare a Sanatații (IHME) de la Universitatea din Washington, Statele Unite,…

Un algoritm poate detecta noile variante COVID-19 mult mai rapid

12:11, 13.03.2024 - Cercetatorii de la Universitațile din Manchester și Oxford au creat un algoritm AI numit Classix care poate identifica noile variante COVID-19 intr-un stadiu incipient. Classix este important deoarece permite autoritaților sanitare sa ia rapid masuri specifice pentru a preveni raspandirea variantelor…

Un barbat din Germania s-a vaccinat anti-Covid de 217 ori

09:15, 06.03.2024 - Un barbat din Germania, care ar fi primit 217 vaccinuri anti-Covid in 29 de luni, nu a prezentat „niciun semn” ca ar fi fost vreodata infectat cu virusul care provoaca Covid-19 si nu a raportat niciun efect secundar legat de vaccin, potrivit unui studiu publicat in revista Lancet Infectious Diseases,…

Un barbat din Germania ar fi primit 217 doze de vaccin Covid fara efecte secundare

08:36, 06.03.2024 - Un barbat din Germania s-a vaccinat de 217 ori impotriva COVID si nu a avut efecte secundare . El a devenit studiu de caz medical. Un barbat german „hipervaccinat”, care ar fi primit 217 vaccinuri anti-Covid in 29 de luni, nu a prezentat „niciun semn” ca ar fi fost vreodata infectat cu virusul care…

Un barbat din Germania s-a vaccinat de 217 ori anti-COVID. Ce au descoperit cercetatorii

07:55, 06.03.2024 - Un barbat german "hipervaccinat", care ar fi primit 217 vaccinuri Covid in 29 de luni, nu a prezentat "niciun semn" ca ar fi fost vreodata infectat cu virusul care provoaca Covid-19 si nu a raportat niciun efect secundar legat de vaccin, potrivit unui studiu publicat in revista Lancet Infectious Diseases,…


Ce parere ai despre aceasta stire?