Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Program naţional pentru depistarea cancerului de sân şi de col uterin

Publicat:

Specialistii in oncolgie si obstretica-ginecologie au in vedere, in acest an, inceperea unui program national pentru depistarea cancerului de san si de col uterin. Ei au inceput deja sa adune informatii despre situatia reala de la nivelul intregii tari pentru a putea stabili necesarul de aparatura si resurse umane care sa contribuie la un program eficient de screening pentru aceste boli. are detalii: Reporter: Obtinerea situatiei reale din Romania in privinta numarului de medici si a existentei aparaturii necesare realizarii unui program de screening pentru depistarea cancerului

Citeste articolul mai departe pe radioiasi.ro…  

Sursa articol: radioiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Romania, pe primul loc in Uniunea Europeana privind incidenta si mortalitatea cancerului de col uterin

23:45, 24.04.2024 - Dr. Silviu Voinea, conferentiar universitar la Institutul Oncologic Bucuresti, afirma ca Romania este primul loc in Uniunea Europeana in privinta incidentei si mortalitatii cancerului de col uterin. El arata ca in tara noastra sunt inregistrate 100.000 de cancere noi pe an, iar mai mult de jumatate…

Testele de sange pentru depistarea cancerului colorectal ar putea extinde optiunile de screening

14:00, 22.03.2024 - Un test de sange pentru depistarea cancerului de colon a dat rezultate bune intr-un studiu publicat miercuri, si ar putea oferi un nou tip de screening pentru o cauza principala a deceselor cauzate de cancer, in contextul in care cancerul colorectal este a doua cauza principala de deces prin cancer…

Ziua Femeii, transformata in șansa la sanatate in mediul rural: Screening gratuit pentru cancerul de san

21:45, 11.03.2024 - O asociație dintr-o comuna din județul Alba a reușit sa sarbatoreasca Ziua Femeii intr-un mod special, care sa aduca o valoare adaugata in menținerea sanatații femeilor, prin organizarea a unei serii de evenimente de conștientizare și informare, respectiv un screening gratuit pentru depistarea cancerului…

Spitalul Municipal Adjud ofera testare GRATUITA pentru depistarea cancerului de col uterin, femeilor intre 25-64 ani, pe o perioada de 5 ani

09:11, 08.03.2024 - Postare Facebook Spitalul Municipal Adjud: „Stimate doamne și domnișoare minunate, in acesta zi speciala, va transmitem cele mai frumoase ganduri și va informam ca am reinceput Programul Național de Screening pentru depistarea cancerului de col uterin, care se va derula prin Cabinetul de Obstetrica…

Cancerul de col uterin – un pericol iminent pentru sanatatea femeilor. Prevenția și depistarea la timp reduc considerabil șansele de vindecare

21:30, 16.02.2024 - Cancerul de col uterin este al treilea cel mai comun tip de cancer in randul femeilor din Romania, conform GLOBOCAN. Datele INSP arata ca ne aflam pe primul loc din UE la rata de mortalitate prin cancerul de col uterin, cu toate ca avem soluții prin care putem sa depistam din timp astfel de afecțiuni.…

Romania este pe primul loc in Europa la incidenta cancerului de col uterin

21:10, 07.02.2024 - Romania este pe primul loc in Europa la incidenta cancerului de col uterin si are o rata a mortalitații provocate de aceasta boala de trei ori mai mare decat media europeana. Specialiștii amintesc ca 99% dintre cazurile de cancer de col uterin sunt provocate de infectiile cronice cu Virusul Papilloma…

Marcel Ciolacu: „Romania, pe primul loc in Europa la mortalitatea prin cancer de col uterin”

17:00, 05.02.2024 - "Suntem inca pe primul loc in Europa la mortalitatea prin cancer de col uterin, in timp ce in alte tari aceasta boala este vindecabila. Si asta pentru ca, la noi, depistarea se face in stadii avansate de boala, iar programul de vaccinare anti-HPV a inregistrat abia in ultimii doi ani un oarecare interes…

Indiferența și lipsa educației sanitare lasa femeile prada cancerului de col uterin. Explicațiile specialiștilor

19:20, 31.01.2024 - Romania se afla pe primul loc la mortalitate provocata de cancerul de col uterin. Deși exista vaccin și metode pentru depistarea precoce a bolii, multe femei refuza sa mearga la medic sau nu conștientizeaza riscurile. Motivele variaza, de la lipsa de educație sanitara, pana la concepții medievale.


Ce parere ai despre aceasta stire?