Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Produsele chimice din gospodărie afectează aerul la fel ca și emisiile mașinilor

Publicat:

  Cercetatorii americani au constatat ca substanțele chimice din produsele de uz casnic sunt un factor cheie in poluarea aerului din orașe și ca impactul acestora rivalizeaza cu cel al emisiilor unor mașini, scrie BBC News. Studiul, condus de Universitatea din Colorado, s-a concentrat pe așa-numiții compuși organici volatili (COV). Aceștia sunt conținuți in produsele pe baza de petrol, cum ar fi lichide de curațare și vopsele, iar cand ajung in aer pot forma particule care afecteaza sanatatea. Cercetatorii spun ca sursele de COV au fost subestimate. Rezultatul studiului pare oarecum surprinzator,…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce trebuie sa presari peste palamida pentru a scapa definitiv de ea. Nu otetul sau produsele chimice sunt cheia, spun specialistii!

13:05, 02.05.2024 - O planta cu proprietați medicinale, ale carei flori pot infrumuseța orice colț al curții este, de fapt, unul dintre marii inamici ai gradinarilor și legumicultorilor. Afla, din randurile de mai jos, ce sa presari peste palamida pentru a scapa definitiv de ea. Specialiștii susțin ca nu oțetul sau produsele…

Vaccin promițator impotriva unei boli letale

13:45, 25.03.2024 - O echipa de cercetatori de la Universitatea din California, Los Angeles (UCLA) a dezvoltat un vaccin care s-a dovedit a fi foarte eficient impotriva melioidozei, o boala tropicala extrem de letala. Melioidoza este provocata de bacteria Burkholderia pseudomallei. Se gasește in solul și apa contaminate…

Corpul uman ramane un mare mister: oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

05:30, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

La ce se refera data de expirare de pe produsele din magazine, de fapt. Cum poți economisi bani in Lidl, Kaufland sau Carrefour

14:15, 04.03.2024 - Cercetatorii arata ca, daca mergi la cumparaturi cu un plan bine conturat, probabilitatea sa arunci alimente la gunoi dintre cele pe care le achiziționezi de pe rafturile supermarketului este cu 30 de procente mai mica decat de obicei. Cum poți sa economisești bani, ținand cont de expirarea produselor.…

Ornitologii au gasit o pasare rara, considerata disparuta

02:10, 24.02.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din Texas din El Paso au petrecut șase saptamini in cautarea pasarii rare cu creasta galbena (Prionops alberti) in jungla din Republica Democratica Congo. Pina in prezent, Coiful cu cresta galbena nu mai fusese vazut de aproape doua decenii, din care cauza a fost considerat…

Specialiștii elvețieni au creat un robot care se poate deplasa prin artere pentru a trata pacientii cu AVC

11:35, 17.02.2024 - O echipa de specialisti de la Laboratorul de robotica al ETH Zurich, in colaborare cu mai multe spitale din Elvetia, a creat un robot actionat magnetic care ar putea fi folosit pentru a trata persoanele care sufera un accident vascular cerebral (AVC), informeaza News.ro. In cazul accidentelor vasculare…

Consumul alimentelor ambalate in plastic. Risc uriaș pentru femeile insarcinate: se poate ajunge la avort sau naștere prematura

07:40, 09.02.2024 - Substanțele chimice din ambalajele de plastic au facut ca o femeie din 10 sa nasca prematur sau sa aiba un avort spontan. Mai mulți cercetatori din Statele Unite ale Americii au ajuns la concluzia ca expunerea femeilor insarcinate la ftalati, substanțe chimice care se regasesc in compoziția plasticului…

Somonul conține compuși unici, care reduc colesterolul

22:45, 08.02.2024 - Somonul este un pește gustos, dar și foarte bun pentru protejarea sanatații. Cercetatorii de la Universitatea din Colorado au identificat cel puțin patru compuși prezenți in acest pește, toți contribuind la reducerea colesterolului rau. Se știe ca aceasta forma de colesterol se acumuleaza in vasele…


Ce parere ai despre aceasta stire?