Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Producătorii solicită introducerea cartofilor prăjiți belgieni în patrimoniul UNESCO

Publicat:

Proprietarii chioscurilor care vand cartofi prajiti din Belgia au inaintat o cerere catre autoritatile flamande prin care solicita UNESCO inscrierea preparatului lor culinar in patrimoniul umanitatii, informeaza agenția DPA. „Cultura belgiana a berii a fost inclusa de UNESCO pe lista patrimoniului umanitatii in 2016 – iar cartofii prajiti ar trebui sa-i urmeze exemplul” a spus , presedintele unei uniuni care reprezinta proprietarii standurilor de cartofi prajiti (Unafri). „Cultura cartofilor prajiti are radacini in noi toti. Este o obisnuinta, asemenea valorilor fixe din vietile…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

UNESCO acorda Premiul pentru Libertatea Presei jurnalistilor palestinieni

10:15, 04.05.2024 - Jurnalistii palestinieni care acopera din punct de vedere mediatic razboiul din Fasia Gaza au fost recompensati cu Premiul pentru Libertatea Presei, a anuntat Organizatia Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura (UNESCO), informeaza DPA. Citește și Banii Mioveniului – ingropati de grandomania…

Bacau: Protest pentru introducerea Istoriei romanilor in locul Istoriei evreilor

12:35, 11.04.2024 - Sambata, 13 aprilie, ora 16, in fața Casei de Cultura din Piața Tricolorului, Bacau, va avea loc un eveniment de strangere a semnaturilor pentru introducerea in programa școlara a Istoriei Romanilor in locul materiei “Istoria evreilor. Holocaustul”. In prezent, in școlile romanești nu exista niciun…

Credem ca va intereseaza/Ajutorul de stat pentru compensarea partiala a ­pierderilor la cultura de tomate in spatii protejate – fara inscrierea dosarelor in SIMM

00:05, 03.04.2024 - Dosarele pentru acordarea ajutorului de stat in vederea compensarii partiale a pierderilor la cultura de tomate in spatii protejate sunt eligibile fara a fi inscrise in platforma Sistem informatic integrat de management si monitorizare (SIMM), conform unei note a Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii…

MOMENTUL DE CULTURA. CU GEORGICA MANOLE (233)

19:50, 27.03.2024 - MOMENTUL DE CULTURA. CU GEORGICA MANOLE (233) O rubrica realizata de profesor Georgica Manole, scriitor, epigramist   21 Martie 2024 – Ziua Mondiala a Poeziei. Prin intermediul Memorialului Ipotesti am avut onoarea sa fiu moderator la intalnirea scriitorilor Liviu Ioan Stoiciu, Doina Popa, Mihai Babei…

Doliu in lumea artiștilor! A murit creatorul popular Constantin Nițu, Tezaur Uman Viu

11:25, 25.03.2024 - E doliu in lumea artiștilor! A murit creatorul popular Constantin Nițu, Tezaur Uman Viu!Meșterul popular Constantin Nițu, unul dintre meșterii reprezentantivi ai Olteniei, a murit duminica, 24 martie 2024, la 79 de ani! Vestea trista a venit de la Centrul Județean de Cultura și Arta Olt„Inca…

CNS Cartel ALFA solicita corectarea situației Societații Romane de Radiodifuziune, asigurand o salarizare adecvata

08:55, 11.03.2024 - Catre:Prim-Ministrul Romaniei, Ion-Marcel CiolacuPreședintele Senatului, Nicolae Ionel CiucaPreședintele Camerei Deputaților, Alfred SimonisPreședintele Comisiei de Cultura și Media din Senat, Vlad Mircea PufuPreședintele Comisiei de Cultura, arte, mijloace de informare in masa, Iulian BulaiSOS Radio…

Cum au „furat” francezii originea cartofilor prajiți? Puteți afla la Frietmuseum din Bruges

10:05, 10.03.2024 - Originea cartofilor prajiți este disputata intre Franța și Belgia. Primii se pot lauda cu denumirea din engleza – varianta americana, in orice caz – „french fries”, dar cei din urma au plusat și au inventat chiar un muzeu dedicat arhicunoscutului preparat. Frietmuseum se gasește in Bruges, capitala…

Bolero și ceviche, recent incluse in Lista reprezentativa a patrimoniului cultural imaterial al umanitatii UNESCO, serbate la Institutul Cervantes din București

10:00, 07.02.2024 - ​​​​​​​Ambasada Cuba, Ambasada Mexic și Ambasada Peru in Romania in colaborare cu Institutul Cervantes din București organizeaza, in perioada 12-14 februarie 2024, un program amplu de evenimente menit sa celebreze includerea bolero-ului și a ceviche-ului


Ce parere ai despre aceasta stire?