Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Primele filme bucureștene

Publicat:

Anul 1896 avea sa le aduca bucureștenilor una dintre cele mai placute surprize: proiecțiile cinematografice. Pentru inceput, acestea au avut loc in holul și pe fațada sediului ziarului L’Independence Roumaine, de pe Calea Victoriei. Printre primele filme vizionate de publicul bucureștean au fost: „O plimbare prin Paris pe strada Madeleine”, „Bai de mare pe plajele de la Dieppe și Trouville”, „Un spectacol de noapte la Moulin Rouge”, „Idila pe camp”, „Un dineu”, „Lecția de bicicleta”, „Ieșirea de la slujba de la Notre-Dame”, „Gradina zoologica”, „Pe lac”, „Chioșcul cu racoritoare”, „Intrarea trenului…

Citeste articolul mai departe pe cotidianul.ro…  

Sursa articol: cotidianul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Muzeul National de Istorie a Romaniei nu va organiza in acest an Noaptea Muzeelor

12:00, 14.05.2024 - Muzeul National de Istorie a Romaniei nu va organiza in acest an Noaptea Muzeelor, a anuntat prin intermediul unei postari pe pagina de socializare, azi, 14 mai 2024. Iata anuntul de pe pagina de Facebook a Muzeului National de Istorie a Romaniei: Incepand de miercuri, 15 mai a.c., se aplica un cost…

Cluj-Napoca și Galați, primele orașe din Romania unde oameni s-au plimbat cu un autobuz pe hidrogen / Cat costa un astfel de vehicul

10:20, 13.05.2024 - Cluj-Napoca și Galați sunt primele primele oraș din Romania unde calatorii au putut circula cu un autobuz care utilizeaza hidrogen. Autobuzul a fost folosit pe linii urbane cu pasageri timp de trei zile, saptamana trecuta, la Cluj, iar astazi și maine va circula prin Galați. Cluj-Napoca are deja in…

Coroana Reginei Maria, transportata la Iași sub protecția Jandarmeriei. Cat costa aceasta piesa extrem de valoroasa

11:31, 07.05.2024 - Coroana reginei Maria a ajuns la Iași, unde va fi expusa la Muzeul Regina Maria. Mascații Jandarmeriei au asigurat paza coroanei care valoreaza 25 de milioane de euro. Coroana Reginei Maria a Romaniei, capodopera din patrimoniul Muzeului Național de Istorie a Romaniei, a fost transportata la Iași sub…

Album de familie. Regii si reginele, principii si principesele Romaniei", catalog de colectie la Muzeul National de Istorie a Romaniei

15:15, 11.04.2024 - "Album de familie. Regii si reginele, principii si principesele Romaniei, catalog de colectie la Muzeul National de Istorie a Romaniei catalog de colectie, 354 de pagini, 2023. "Album de familie. Regii si reginele, principii si principesele Romaniei, este un catalog de colectie al Muzeului National…

„Natura moarta cu nepot obez” la Ateneul Național Iași. Gheorghița Persic Rusu la ”Pulsul zilei”, cu Mihai Florin Pohoața – 4.4.2024.

12:10, 04.04.2024 - Ateneul Național din Iași va invita astazi, joi, 4 aprilie 2024, ora 19.00, in Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” la spectacolul „Natura moarta cu nepot obez”, de Ion Sapdaru și susținut de Teatrul din Buzunar din Galați. Pompiliu este un tanar singuratic, dar iubit pana la refuz de catre cele trei…

Muzeul Național de Istorie al Transilvaniei din Cluj-Napoca va beneficia de fonduri pentru restaurare și amenajare

15:35, 08.03.2024 -  Muzeului Național de Istorie al Transilvaniei va primi bani pentru restaurare, fiind pe lista unor monumente și cladiri istorice incluse intr-un nou program de investiții aprobat vineri de Guvern. Proiectul aprobat a fost pregatit de Ministerul Culturii impreuna cu Ministerul Finanțelor și…

Vernisajul expoziției foto-documentare „Copilaria in Gulag”

11:11, 05.03.2024 - Muzeul Județean de Istorie și Arta Zalau, instituție subordonata Consiliului Județean Salaj, va invita la vernisajul expoziției foto-documentare „Copilaria in Gulag”. Evenimentul va avea loc joi, 7 martie 2024, incepand cu ora 12,00, la Casa Memoriala „Iuliu Maniu” din Badacin.Expoziția „Copilaria in…

Evanghelia greco-romana din 1693, aflata in colectia Muzeului National de Istorie a Romaniei

14:30, 25.02.2024 - Evanghelia greco romana din 1693 este exponatul ce se afla in colectia Muzeului National de Istorie a Romaniei. A fost tiparita de ieromonahul Antim Ivireanul in Tipografia Domneasca din Bucuresti, iar ferecatura in argint aurit a fost realizata la Brasov, la comanda ctitorului manastirii Hurezi, Constantin…


Ce parere ai despre aceasta stire?