Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Preşedintele Republicii Moldova poate fi suspendat din funcţie pentru refuzul de a numi ministrul Apărării. Reacţia lui Igor Dodon

Publicat:

"In sensul articolului 91 din Constitutie, refuzul Presedintelui de a-si executa obligatiile constitutionale constituie imposibilitate temporara de a-si exercita atributia (atributiile) in cauza si justifica instituirea interimatului functiei, care se asigura, in ordine, de sau de Primul-ministru, pentru exercitarea acestei (acestor) obligatii constitutionale a Presedintelui", potrivit hotararii Curtii.

In acest context, Curtea a reamintit ca, in exercitarea interimatului functiei de presedinte al tarii, presedintele interimar exercita aceleasi atributii ca…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

EXCLUSIV. Salariile de la Curtea Constituționala continua sa creasca. Șeful instituției are un venit lunar de 63.647 de lei, cu 22.500 mai mult fața de martie 2023 

07:00, 03.04.2024 - Salariile judecatorilor de la CCR continua sa creasca, deși Guvernul a plafonat o parte din venituri, cum ar fi sporul pentru condiții vatamatoare, lefurile magistraților constituționali depașind, pe brut, borna de 60.000 de lei.Lista actualizata a salariilor de la Curtea Constituționala arata ca veniturile…

CCR: Proiectul privind devansarea alegerilor prezidentiale este constitutional

00:16, 21.03.2024 - Ieri, Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a respins, in unanimitate, o sesizare formulata de deputati USR si neafiliati, stabilind ca proiectul de lege care permite devansarea datei alegerilor presedintelui Romaniei este constitutional. Este vorba de Legea pentru modificare a art. 5 alin. (1) din…

Igor Dodon: Legea Parlamentului și hotarirea Curții Constituționale nu corespund cu Constituția R. Moldova

15:20, 12.03.2024 - Curtea Constituționala a Moldovei a respins sesizarea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor impotriva legii prin care a schimbat sintagma "limba moldoveneasca" cu "limba romana" in legislația țarii, inclusiv in Constituție. Magistrații au decis ca aceasta modificare nu ar contravine Constituției, fiind…

Curtea Constitutionala de la Chisinau a decis mentinerea sintagmei „limba romana” in legislatia Republicii Moldova

19:00, 11.03.2024 - Sintagma „limba romana” va fi utilizata in continuare in toata legislatia din Republica Moldova, inclusiv in legea fundamentala. Magistratii Curtii Constitutionale de la Chisinau au respins luni sesizarea depusa anul trecut de un grup de deputat socialisti si comunisti, dupa ce Parlamentul Republicii…

Romania castiga procesul in dosarul Rosia Montana. Reactia presedintelui PSD Constanta, senatorul Felix Stroe

14:35, 09.03.2024 - Guvernul a informat vineri seara ca Romania a obtinut castig de cauza in dosarul Rosia Montana, judecat la Curtea de arbitraj international de la Washington ICSID contra companiei Gabriel Resources.Intr o postare pe pagina de socializare, presedintele PSD Constanta, senatorul Felix Stroe a exprimat…

Franța rupe barierele: primul stat din lume care introduce intreruperile de sarcina in Constituție?

11:30, 29.02.2024 - Moment istoric la Paris: senatorii francezi au votat miercuri pentru a inscrie accesul la avort in Constituția țarii. Daca proiectul de lege va fi aprobat prin votul a trei cincimi din ambele camere, așteptat luni, Franța va deveni prima țara din lume care va asigura prin constituție accesul la aceasta…

Modificarea datei alegerilor prezidențiale a primit unda verde. Ce se va intampla in continuare?

17:50, 26.02.2024 - Daca in forma proiectului de act normativ depus de parlamentarii UDMR se propunea ca alegerile sa aiba loc cu cel mult 90 de zile anterior datei in care ajunge la termen mandatul de presedinte al Romaniei, in urma amendarii proiectul stipuleaza ca alegerile sa aiba loc cu cel mult trei luni anterior…

Cu „Legea fugarilor”, la CCR (update)

13:26, 21.02.2024 - UPDATE Curtea Constitutionala a Romaniei a amanat, miercuri, pentru 13 martie, dezbaterile pe sesizarea Inaltei Curti de Casatie si Justitie in legatura cu „Legea fugarilor”. Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis la finalul anului trecut, in urma convocarii Sectiilor Unite, cu participarea a 88…


Ce parere ai despre aceasta stire?