Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Premiul Nobel pentru Fizică din 2021 a fost câștigat de Klaus Hasselmann, Syukuro Manabe și Giorgio Parisi / Jumătate din premiu a fost acordat pentru modelarea schimbărilor climatice

Publicat:

Premiul Nobel pentru Fizica a fost câștigat în 2021 de catre Klaus Hasselmann, Syukuro Manabe și Giorgio Parisi pentru &"contribuțiile lor revoluționare la înțelegerea noastra asupra sistemelor fizice complexe&".

Lui Syukuro Manabe și Klaus Hasselmann le-a fost decernat împreuna jumatate din premiu pentru &"modelarea fizica a climei Pamântului, cuantificând variabilitatea și prezicând cu acuratețe încalzirea globala&".

Giorgio Parisi a primit jumatate din premiu pentru &"descoperirea interacțiunilor de dezordine și fluctuații în…

Citeste articolul mai departe pe hotnews.ro…  

Sursa articol: hotnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

18 Aprilie 1955: A murit fizicianul Albert Einstein, laureat al Premiului Nobel pentru fizica in 1921

09:31, 18.04.2024 - In ziua de 18 Aprilie 1955 a murit fizicianul Albert Einstein, laureat al Premiului Nobel pentru fizica in 1921;(n.14.03.1879). Prin testament, Einstein a cerut ca funeraliile sa se desfasoare fara ritual religios sau ceremonie oficiala, sa fie incinerat, iar ora sa fie tinuta secreta. La crematoriu,…

Obama și Clinton i-au facut campanie lui Biden la un eveniment special cu bilete care au costat pana la o jumatate de milion de dolari

11:41, 29.03.2024 - Foștii președinți ai Statelor Unite, Barack Obama (2009-2017) și Bill Clinton (1993-2001) i-au sarit in ajutor actualului lider de la Casa Alba, Joe Biden, in campania pentru alegerile prezidentiale din noiembrie, participand impreuna la un eveniment de strangere de fonduri la finalul caruia echipa…

Cine a fost Julius Robert Oppenheimer, omul care a facut bomba atomica

03:05, 12.03.2024 - Julius Robert Oppenheimer, deși poate nu este la fel de celebru ca Albert Einstein, a jucat un rol absolut crucial in istorie in calitatea sa de fizician. El a fost liderul principal al "Proiectului Manhattan" intre anii 1942 și 1946, o inițiativa majora a Statelor Unite cu scopul dezvoltarii primei…

Purtatoarea de cuvant a lui Aleksei Navalnii: „Credea in Dumnezeu, in iubire și ca Rusia va fi libera”. Ce tablou avea in birou și care era melodia lui preferata

16:15, 27.02.2024 - Kira Iarmiș, 34 de ani, fosta purtatoare de cuvant al lui Alesei Navalnii, liderul opoziției ruse mort intr-o inchisoare din Siberia, a distribuit o postare pe pe Instagram in care spune ca „el credea in știința, in Dumnezeu, in iubire și ca Rusia va fi libera”, relateaza cotidianul ceh Blesk.In 1927,…

Și francezii sunt, uneori, „romani”. Au confundat numele unui savant celebru cu un condiment

09:46, 26.02.2024 - Doua noi indicatoare stradale au fost instalate pe o strada din orașul francez Carcassonne, prefectura departamentului Aude, dar au fost indepartate sambata, relateaza France 3.Pe placute scria „Pierre Curry" in loc de Pierre Curie, confundand celebrul amestec de condimente cu numele savantului francez…

Candidatura olandezului Mark Rutte la șefia NATO, sustinuta de SUA, Marea Britanie si Germania

09:25, 23.02.2024 - Favorit al Statelor Unite, Marii Britanii si Germaniei la conducerea NATO, premierul olandez Mark Rutte este acum sustinut de trei din cele mai importante tari ale aliantei pentru a-i urma lui Jens Stoltenberg in acest post crucial, in plin razboi ruso-ucrainean.

SUA, Marea Britanie si Germania susțin public candidatura lui Mark Rutte la șefia NATO. Va fi „un secretar general excelent”

08:55, 23.02.2024 - Premierul olandez Mark Rutte este sustinut public de trei din cele mai importante tari ale aliantei nord-atlantice pentru a-i urma lui Jens Stoltenberg la șefia NATO, in plin razboi ruso-ucrainean. Potrivit AFP, Rutter este favoritul Statelor Unite, Marii Britanii si Germaniei la conducerea NATO. La…

Creștere economica in umbra conflictului: SUA profita de pe urma cererii de arme și muniții

15:11, 20.02.2024 - In contextul continuarii conflictului din Ucraina , industria de aparare americana inregistreaza o creștere semnificativa a comenzilor de arme și muniții, beneficiind de pe urma tensiunilor internaționale. Producția din sectorul militar-industrial al Statelor Unite a crescut cu peste 17%, in ultimii…


Ce parere ai despre aceasta stire?