Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Premieră științifică: Cercetătorii au reuşit să stocheze lumina sub forma sunetului. Descoperirea va revoluționa tehnologia!

Publicat:

Cercetatorii australieni au reusit sa stocheze informatii pe baza de lumina ca unde sonore pe un cip computerizat, reusita comparata cu captarea fulgerului ca tunet. Reusita oamenilor de stiinta este una care ar putea revolutiona tehnologiile conventionale. Aceasta conversie este necesara pentru tranzitionarea de la computere electronice la cele pe baza de lumina, prin intermediul carora si informatia va fi transferata cu viteza luminii, potrivit . Computerele vor procesa informatiile sub forma fotonilor si nu a electronilor, precum in prezent. Acest lucru va oferi acestora potentialul…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Pericolul ascuns din hartia igienica. Bolile asociate 'substanței eterne'

05:20, 12.04.2024 - Exista substanțe chimice potențial cancerigene in hartia igienica, potrivit unui nou studiu. Cercetatorii din cadrul Universitații din Florida au gasit urme ale acestor substanțe chimice in hartia igienica vanduta in intreaga lume și in probele de namol de la opt stații de tratare a apelor uzate din…

Practicarea jocurilor video timp de cel putin trei ore pe zi, asociata cu probleme fizice (studiu)

00:15, 20.03.2024 - Un studiu recent condus de oameni de stiinta din Australia a constatat ca jocurile video, practicate timp de cel putin trei ore pe zi, pot provoca probleme fizice, inclusiv oboseala ochilor, dureri de maini sau de incheieturi si dureri de spate sau de gat, transmite vineri agentia Xinhua. Cercetatorii…

Un soi de vinete arhaic, reinviat de cercetatorii romani printr-o procedura genetica speciala

12:35, 18.03.2024 - Premiera pentru cercetarii buzoieni de la Banca de Resurse Genetice Vegetale (BRGV) Buzau, dupa dotarea cu un laborator ultramodern. Au reușit prima extragere de ADN vegetal dintr-un soi vechi de vanata, care nu se mai cultiva in Romania. De acum inainte, creațiile romanești nu vor mai fi pierdute

Bateriile cu apa ar putea rezolva problema globala a energiei

19:40, 11.03.2024 - Bateriile cu apa, mai ieftine și reciclabile, ar putea rezolva problema energiei Oamenii de știința au dezvoltat o „baterie cu apa”, propunand o alternativa mai sigura și ecologica. Aceasta este realizata prin inlocuirea electroliților chimici periculoși utilizați in bateriile comerciale cu apa, scrie…

VIDEO. Teroare in aer: 50 de pasageri au fost raniți, iar 13 au ajuns la spital din cauza unor turbulențe puternice

13:20, 11.03.2024 - 50 de persoane au fost ranite, iar 13 au ajuns la spital dupa ce aeronava in care se aflau a suferit mai multe turbulențe, pe un zbor de peste 2 ore. Serviciile de urgenta si compania aeriana LATAM au anunțat ca treisprezece pasageri ai unui zbor cu plecare din Sydney, Australia, au fost spitalizati…

Stralucește cel mai mult in cosmos

12:15, 20.02.2024 - O galaxie alimentata de gaura neagra cu cea mai rapida crestere inregistrata vreodata este cel mai stralucitor obiect cosmic din Universul cunoscut, a constatat un studiu la care au colaborat mai multe echipe de cercetatori, informeaza Xinhua. O echipa condusa de oameni de stiinta de la Universitatea…

(Video) Cercetare in premiera dedicata viorilor, in proiectul MINOVIS

20:20, 13.02.2024 - iolonistul Alexandru Tomescu, Fabrica de Viori Gliga din Reghin si numerosi specialisti in domeniul sunetului, profesori si studenti participa la o cercetare de amploare, care poate reprezenta o premiera cel putin in Estul Europei, in cadrul proiectului "Modele inovative de viori comparabile acustic…

Vești proaste despre PLOȘNIȚE. Specialiștii spun ca trebuie sa ne obișnuim cu ele, nu vor disparea curand

09:35, 06.02.2024 - Revenirea ploșnițelor in marile orașe, dupa decenii in care specia disparusera, are legatura tocmai cu modul in care oamenii au incercat sa se apere impotriva acestor paraziți. Vestea și mai proasta este ca scaparea de sub control a metodelor chimice de combatere poate face și mai mult rau, mai ales…


Ce parere ai despre aceasta stire?