Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Prea puţini donatori de celule stem. Anual, 2000 de români sunt diagnosticaţi cu cancer de sânge

Publicat:

La fiecare 35 de secunde o persoana este diagnosticata cu cancer de sange. Pentru mulți pacienți, vindecarea depinde de un transplant de celule stem, iar in 70 la suta dintre cazuri membrii familiei nu sunt compatibili.

Citeste articolul mai departe pe tvrinfo.ro…  

Sursa articol: tvrinfo.ro


Stiri pe aceeasi tema

CTS Alba, apel la donare de sange: Este nevoie de donatori cu grupa 0 negativ. ”Pacienți cu diverse afecțiuni grave au nevoie de transfuzie pentru a supraviețui”

22:00, 15.05.2024 - CTS Alba, apel la donare de sange: Este nevoie de donatori cu grupa 0 negativ. ”Pacienți cu diverse afecțiuni grave au nevoie de transfuzie pentru a supraviețui” CTS Alba, apel la donare de sange: Este nevoie de donatori cu grupa 0 negativ. ”Pacienți cu diverse afecțiuni grave au nevoie de transfuzie…

Testele de sange ar putea detecta semnele a 19 tipuri de cancer cu 7 ani inainte de apariția simptomelor

17:41, 15.05.2024 - Un simplu test de sange ar putea semnala riscul de imbolnavire in cazul a 19 tipuri diferite de cancer cu pana la șapte ani inainte de apariția simptomelor, potrivit unei cercetari promițatoare realizate recent.

Sute de romani, identificati anual ca victime ale traficului de persoane; Guvernul a lansat o strategie de combatere a fenomenului

09:40, 14.05.2024 - Peste 500 de cetateni romani sunt identificati anual ca victime ale traficului de persoane, iar aproximativ jumatate dintre acestia sunt copii sau tineri, a transmis luni premierul Marcel Ciolacu.

Proiect european pentru screeningul cancerului gastric in parteneriat cu UMF Cluj: „Anul 4.000 de romani sunt diagnosticați”

15:05, 29.04.2024 - Luni, 29 aprilie, s-a lansat programul „TOGAS – in drumul spre screeningul gastric in Uniunea Europeana” in parteneriat cu Universitatea de Medicina și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj.

Rata de supravietuire redusa la tinerii diagnosticati cu cancer, comparativ cu copiii. Avertismentul medicilor

11:26, 29.04.2024 - Conf. Dr. Monica Dragomir, sef sectie oncologie pediatrica la Institutul Oncologic Bucuresti, a afirmat intr-un interviu acordat News.ro ca adolescentii si adultii tineri romani diagnosticati cu cancer au o rata de supravietuire mai mica decat cea a copiilor, categorie la care s-a inregistrat o crestere…

Mii de romani au dat dovada de umanitate și au donat sange in cadrul campaniei lansate de Digi24 „Avem același sange”

14:10, 17.04.2024 - Mii de romani au donat sange in cadrul campaniei lansate de Digi24, „Avem același sange”, care continua pentru al doilea an la rand. Miercuri, campania s-a desfașurat la invitația unei companii din Capitala, in sediul aceștia, iar cei care au donat au fost in mare parte angajații acesteia.

Știrile Antena Stars. Tot mai mulți romani nefumatori, diagnosticați cu cancer pulmonar. Cat de nociv este radonul, gazul care se gasește și in locuințe

15:25, 16.04.2024 - Medicii trag un semnal de alarma, dupa ce s-a constatat ca exista o legatura intre un gaz incolor și inodor și numarul de cazuri de cancer pulmonar la nefumatori. Radonul este considerat „ucigașul tacut” din locuințe.

Peste 70.000 de romani sunt diagnosticati cu Parkinson. Simptomele care apar cu mult inainte de diagnosticare

13:01, 11.04.2024 - Parkinson este o afectiune neurologica progresiva, cu cel mai rapid ritm de crestere a numarului de persoane diagnosticate la nivel mondial, dintre bolile care afecteaza creierul, iar simptomele pot aparea cu mult inainte de diagnosticare.


Ce parere ai despre aceasta stire?