Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Poveștile Ancorei. Legenda Crapului și a Cărășoaicei

Publicat:

și ai Dunarii nu se mulțumesc sa boteze peștii dupa soi, ci și dupa marime”, imi zicea candva prietenul meu cel dedulcit la bucate deltatice, . „Crapul se numește mai intai ciortanica, pana la doua-trei sute de grame, apoi ciortan (pan-n chil!), dupa aceea crapcean. Abia cand trece de doua chile, capata drept la tilul nobiliar de crap”... Ehei, dar și ce crap!

In zilele acestea de toamna ravașita de amintirile benigne ale verii, de la 18 la 31 ale lui Brumarel, CHERHANAUA ANCORA te cheama sa te-nfrupți din bucatele sarbatorii. Este SARBATOAREA CRAPULUI…

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Obține gustul rețetelor tradiționale in bucatele pentru Paște, cu produsele din gama Hanul Boieresc, de la PENNY

11:16, 30.04.2024 - Bucuria meselor impreuna cu ce cei dragi va transforma orice sarbatoare intr-o petrecere de neuitat. Bucatele alese și gustul desavarșit al rețetelor tradiționale ne creeaza amintiri care ne vor urma toata viața, indiferent de locurile in care vom ajunge. Gustul mancarii de acasa este de neinlocuit…

Sanatate și energie intr-un singur bol. Cum prepari cea mai buna ciorba de loboda dreasa cu iaurt: rețeta lui Radu Anton Roman

18:30, 02.04.2024 - Delicioasa si usor de preparat, ciorba de loboda este nelipsita primavara de pe mesele romanilor. Bogata in vitamine, mancarea se face cat ai clipi. Reteta gustosului preparat o regasim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, in lucrarea „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti”, scrie Click.ro .Ingrediente1…

Sanatate și energie intr-un singur bol. Cum prepari cea mai buna ciorba de loboda dreasa cu iaurt: rețeta lui Radu Anton Roman

14:46, 01.04.2024 - Delicioasa si usor de preparat, ciorba de loboda este nelipsita primavara de pe mesele romanilor. Bogata in vitamine, mancarea se face cat ai clipi. Reteta gustosului preparat o regasim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, in lucrarea „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti”, scrie Click.ro .Ingrediente1…

Meniul de 74 de lei pe saptamana a aprins rețelele de socializare. Cat de sanatos este ?

14:25, 01.04.2024 - „Ca tot a menționat cineva aici de mancare cu 10 lei pe zi, m-am gandit sa fac experimentul asta și am niște idei. Menționez ca am incercat sa diversific, dar aș fi depașit 75 de lei… Asta e un meniu pentru supraviețuire la cel mai basic nivel, nu ceva sanatos (...) Dar știu ca sunt și persoane care…

Unde poti manca in Romania cu nici 6 lei. Meniul contine ciorba si fel principal, nu gasesti nicaieri mai ieftin

09:50, 12.03.2024 - Intr-o perioada in care ne este dificil tuturor, inclusiv studenților, cand prețurile au explodat, cu greu ne putem imagina ca exista un loc unde poti manca in Romania cu nici 6 lei. Citește mai deaprte și afla despre ce loc este vorba. Exista un loc unde poti manca in Romania cu nici 6 lei Criza […]…

Ciorba de babic, noua atracție culinara din meniul localurilor dintr-o cunoscuta destinație turistica din Romania. „Senzaționala”

12:46, 09.03.2024 - Ciorba de burta, de perișoare sau de legume. Fiecare dintre aceste preparate s-ar putea spune ca ar avea „fanii” ei, mai ales in randul celor care nu concep sa treaca o zi fara sa manance o porție de ciorba. Mai nou, in meniul unor localuri pare sa-și faca loc, cel puțin in județul Buzau, un […] The…

„Iubeste Moroseneste!”: Eveniment de excepție gazduit de restaurantul Romanita Events-Sala Diamond Recea, in data de 24 februarie, incepand cu ora 16:00!

18:45, 20.02.2024 - „Iubeste Moroseneste!”: Eveniment de excepție gazduit de restaurantul Romanita Events-Sala Diamond Recea, in data de 24 februarie, incepand cu ora 16:00! In data 24 februarie, la restaurant Romanita Events-Sala Diamond Recea, incepand cu ora 16:00, va avea loc evenimentul „Iubeste Moroseneste!”. „Va…

De ce trebuie fiert borșul inainte de a-l pune in ciorba. Cand trebuie pus 

15:55, 19.02.2024 - Borșul este un ingredient cheie in prepararea ciorbelor și supelor, conferindu-le acel gust inconfundabil și o aroma deosebita. Dar știai ca momentul potrivit de a adauga borșul in ciorba poate face diferența intre un preparat reușit și unul nereușit? De ce trebuie fiert borșul inainte de a-l pune in…


Ce parere ai despre aceasta stire?