Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Povestea celui mai înalt turn de piatră din Transilvania. Cum i-au păcălit bistriţenii pe sibienii veniţi să măsoare pe ascuns turnul Bisericii Evanghelice

Publicat:

Lucrarile grandioase au fascinat in toate epocile. Intrecerile in astfel de lucrari nu au lipsit nici ele, ducand la piese arhitecturale admirate cu uimire chiar si la secole distanta de la constructie.

Bistrita se mandreste cu cel mai inalt turn de piatra din Transilvania, „record” care a semanat invidie in randul celorlalte cetati sasesti din Ardeal. Ba mai mult, una dintre cetati s-a incapatanat sa bata recordul bistritenilor, insa socotelile de acasa nu s-au potrivit cu cele din targ.

Legenda spune ca sasii din Sibiu erau foarte mandri de cetatea lor si si-au pus in cap…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

FOTO – GRAV: Labradorul unei familii a fost impușcat cu o arma cu alice, pe Valea Rusului din Bistrița

18:35, 08.05.2024 - In Vinerea Mare, cainele unei familii care locuiește pe Valea Rusului din Bistrița, a fost impușcat, se pare, cu o arma de vanatoare cu alice. Acesta a fost operat avand o hemoragie masiva produsa de alicele care i-au perforat intestinele și organele. In acest caz a fost sesizata Poliția Animalelor.…

TRADITII IN BUCATE/Mures: Prajiturile “matematice” din Ardeal – cinci prajituri din trei blaturi

19:05, 03.05.2024 - Chef Irina Lazar, o absolventa de Matematica din Capitala, care a coordonat multi ani departamentul IT dintr-o importanta multinationala din Romania, cea care a decis brusc, in pandemie, sa-si abandoneze cariera de o viata in lumea cifrelor si sa se dedice pe deplin gastronomiei, a avut o dilema dupa…

„Castelul crimelor” din Transilvania. Ridicat in urma cu 500 de ani, este scos din ruine și transformat in hub cultural

13:05, 07.04.2024 - Ruinele unui castel din Transilvania, legendar pentru crimele petrecute acolo și comorile adapostite de-a lungul secolelor, vor fi conservate ca preambul al unui proiect de restaurare completa. Ceea ce a mai ramas din castelul Martinuzzi de la Vințu de Jos, județul Alba, reprezinta și in stare de ruina…

Solutii de finantare pentru Autostrada Nordului

13:30, 06.04.2024 - Ministerul Transporturilor cauta in continuare solușii de finanțare pentru Autostrada Nordului. In acest moment,cConstruirea drumurilor de mare viteza nu beneficiaza de fonduri nici prin PNRR si nici de bani din alte proiecte europene. Pentru a construi Autostrada Mordului, Ministerul Transporturilor…

George Simion susține ca Ciolacu s-a ințeles cu UDMR ca formatiunile romanesti sa nu aiba candidati comuni in Ardeal

20:30, 31.03.2024 - George Simion, președintele Alianței pentru Unirea Romanilor (AUR), a declarat, in cadrul evenimentului de lansare a candidaților formațiunii la primariile de orașe și comune din județul Mureș, ca liderul PSD, Marcel Ciolacu, ar fi facut o ințelegere cu UDMR astfel incat formațiunile romanești sa nu…

Documente vechi de 100 de ani, gasite in zidurile unei primarii

15:05, 22.03.2024 - O descoperire istorica speciala pentru comunitate a avut loc in orașul Talmaciu (Sibiu). Primarul Ioan Oancea a recuperat zeci de documente vechi din perioada interbelica, ascunse intre ultimul etaj și podul sediului primariei, relateaza  Turnul Sfatului. Lucrarile de renovare a cladirii, care data…

Episcopul Bela Kato, invitatul unui eveniment organizat de Muzeul Județean Mureș

02:05, 14.03.2024 - Secția de Istorie a Muzeului Județean Mureș organizeaza, in data de 21 martie, incepand cu ora 18:00, un eveniment intitulat „Dialoguri culturale: 400 de ani de colegii reformate in Transilvania", care il are ca invitat special pe episcopul Eparhiei Reformate din Ardeal, ft. Bela Kato. Evenimentul va…

Prima „cartița” gigantica a ajuns in Transilvania. Incep lucrarile la cele mai lungi tuneluri feroviare din Romania

13:25, 05.03.2024 - ​Intre Brașov și Sighișoara incep unele dintre cele mai dificile lucrari feroviare facute la noi in ultimii 30 de ani. Au pornit operațiunile de forare la tunelurile feroviare dintre Apața și Cața, iar cel mai lung va avea 7 km. La eveniment s-a ținut și o slujba bisericeasca și au fost rostite cuvinte…


Ce parere ai despre aceasta stire?