Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Poveste de la râpa Măii. Și cum asasinarea primului premier al românilor a rămas unul dintre cele mai mari mistere din istorie

Publicat:

Ce chestie, mi-am zis cand faceam documentarea pentru acest reportaj, ce potriveala, ce coincidența… Un fost premier, cel al Japoniei, tocmai a fost asasinat. Și asta inainte cu numai doua zile de alegeri. Iar eu urmeaza sa scriu tot despre un fost premier, de data asta al Romaniei, de asemenea, asasinat. . (Inițial, a fost Catargi. A devenit in timp, pentru ca ne-a sunat mai bine, noua, romanilor, Catargiu). A carui deviza a fost: „totul pentru tara, nimic pentru noi!” Istoria l-a incastrat intre paginile ei drept primul premier care a facut primul guvern, dupa unirea celor doua…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Notițe de calendar – 28 aprilie: Primul turist spațial

22:20, 28.04.2024 - 1502: Se incheie traducerea in limba germana a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare, „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”, lucrare cunoscuta și sub numele de „Cronica moldo–germana” sau „Cronica lui Ștefan cel Mare”. Adevarul e ca și-a meritat Ștefan cu prisosința letopisețul, fie și doar…

File necunoscute din istoria romanilor. Fanariotul la un pas de a inființa un Regat Dacic la inceputul secolului al XIX-lea

06:25, 26.04.2024 - Domnul fanariot Constantin Ipsilanti a fost protagonistul unui episod inedit al istoriei romanilor. Ajuns in fruntea Principatelor Romane cu șase decenii inaintea lui Alexandru Ioan Cuza, a fost la un pas de a realiza un „Regat al Daciei” care urma sa cuprinda inclusiv Serbia.

LEGEA PRESEI Prima lege a Presei in Romania

10:30, 12.04.2024 - Pe data de 13 aprilie, acum 162 de ani, in anul 1862, Romania a facut un pas semnificativ in consolidarea sistemului sau juridic și cultural prin adoptarea Legii asupra presei. Aceasta lege, prima dedicata jurnaliștilor in țara, a fost adoptata sub guvernarea lui Barbu Catargiu și promulgata de domnitorul…

VIDEO Actorul albaiulian Clabuc, in distribuția “Kingdom of Judas”, primul film din istoria cinematografiei romanesti complet in limba engleza, filmat și in Alba Iulia

20:26, 03.04.2024 - VIDEO Actorul albaiulian Clabuc, in distribuția “Kingdom of Judas”, primul film din istoria cinematografiei romanesti complet in limba engleza, filmat și in Alba Iulia Actorul albaiulian Clabuc, in distribuția “Kingdom of Judas”, primul film din istoria cinematografiei romanesti complet in limba engleza,…

Iubirile clandestine ale lui Alexandru Ioan Cuza. Mihail Kogalniceanu ținea evidența cuceririlor sale intr-un carnețel: ”Peste 700 de femei”

14:45, 28.03.2024 - Intr-un peisaj marcat de politici tumultuoase și schimbari sociale, viața personala a Alexandru Ioan Cuza se desfașura intr-un ritm alert, plin de pasiune și aventura. Aceste intamplari din culisele istoriei ne dezvaluie o alta fața a domnitorului și a oamenilor din jurul sau, intamplari ce adauga culoare…

FOTO | Sute de albaiulieni au participat la lecții de acordare a primului ajutor in cazul inecului sugarilor sau copiilor, organizate de salvatorii ISU

21:55, 24.02.2024 - FOTO | Sute de albaiulieni au participat la lecții de acordare a primului ajutor in cazul inecului sugarilor sau copiilor, organizate de salvatorii ISU FOTO | Sute de albaiulieni au participat la lecții de acordare a primului ajutor in cazul inecului sugarilor sau copiilor, organizate de salvatorii…

Dumitru Buzatu, marele filosof de Vaslui, suplinitor de Limba Rusa la Ruginoasa

21:31, 15.02.2024 - Apoi, a urmat Facultatea de Istorie-Filozofie din cadrul Universitații “Alexandru Ioan Cuza” Iași, cand avea 31 de ani. Dupa ce a absolvit-o, a devenit profesor titular de științe socio-umane, intai la un liceu din Targu Neamț, apoi la Liceul “Emil Racovița” și Liceul “Mihail Kogalniceanu” Vaslui.Astfel,…

Descoperirea care schimba istoria omenirii - Uneltele descoperite spun o alta poveste despre apariția omului modern

16:45, 14.02.2024 - Noile cercetari sugereaza ca o „revoluție” brusca in istoria umanitații care a permis speciei noastre sa prospere și sa se raspandeasca a fost un proces mai lung și mai complex. Undeva intre acum 50-40.000 de ani, oamenii moderni din punct de vedere anatomic i-au depașit pe Neanderthalieni și alte…


Ce parere ai despre aceasta stire?