Popcornul e mai sănătos decât legumele şi fructele, spun oamenii de ştiinţă
Publicat:Popcornul este cel mai sanatoasa mancare de tip snack din lume, au decretat cercetatorii de la Universitatea Scranton din Pennsylvania, dupa ce au descoperit ca floricelele de porumb au mai multi antioxidanti decat fructele sau legumele.
"Popcornul e singurul aliment de tip snack ce este alcatuit 100% din porumb integral. O portie de popcorn acopera 70% din necesarul zilnic de cereale integrale", a declarat unul dintre autorii studiului, Joe Vinson, citat de Science Daily.
Oamenii de stiinta atrag atentia ca oamenii ar trebui sa tina cont si de caloriile…
Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…
Sursa articol: realitatea.net
Stiri pe aceeasi tema
Oamenii de știința au creat un oțel inoxidabil care ucide bacteriile
05:10, 23.05.2024 - Experții de la Georgia Institute of Technology au prezentat o noua abordare promițatoare pentru combaterea infecțiilor bacteriene. Studiul, publicat pe Small, dezvaluie potențialul oțelului inoxidabil pe baza de cupru de a distruge bacteriile daunatoare. Utilizat pe scara larga in spațiile publice,…
Oamenii de știința au descoperit ca schimbarile climatice agraveaza depresia și schizofrenia
11:50, 21.05.2024 - S-a demonstrat din punct de vedere stiintific ca fluctuațiile de temperatura afecteaza sanatatea creierului. Schimbarile climatice pot provoca deteriorarea bunastarii emoționale și agravarea bolilor neurologice, inclusiv a demenței, depresiei și accidentele vasculare cerebrale. Oamenii de știința din…
Cat rezista o civilizație pana sa se prabușeasca. Oamenii de știința au aflat raspunsul
23:25, 13.05.2024 - Este omniprezenta in filozofie și in cultura populara ideea ca statele, societațile și civilizațiile cresc, apoi stagneaza și, in cele din urma, se prabușesc. Oamenii de știința au finalizat recent cel mai amplu studiu realizat vreodata pentru a afla daca "societațile care imbatranesc" pot fi intr-adevar…
Ce spun nutriționiștii despre legumele și fructele cu pesticide: „E mai rau pentru organism sa nu le mancam deloc”. Ce soluții avem ca sa mancam totuși sanatos?
14:55, 25.04.2024 - O analiza recenta a Autoritații Naționale Fitosanitare arata ca in peste 40% din legumele romanești sunt urme de pesticide, iar in unele produse cantitațile de substanțe periculoase detectate au fost cu mult peste nivelul maxim admis. Mararul, salata și roșiile sunt cele mai tratate legume, arata raportul.…
Este recomandat pacienților cu diabet de tip 2
11:50, 03.04.2024 - Oamenii de știința au studiat ani de zile efectul dietei si al stilului de viata asupra diabetului de tip 2. Cercetarile au aratat ca exista o serie de factori de risc care pot declansa boala, pe langa mostenirea genetica, noteaza exquis.ro. Diabetul zaharat de tip 2 afecteaza capacitatea organismului…
Oamenii care traiesc in orașe iși pierd incet-incet capacitatea de a digera fructele și legumele
17:45, 24.03.2024 - Oamenii care traiesc in orașe iși pierd treptat capacitatea de a digera fructele și legumele, reiese dintr-un nou studiu. Acest lucru este cauzat de lipsa de fibre din dietele occidentale industrializate.
Cercetatorii au descoperit ca oamenii care traiesc in orase isi pierd capacitatea de a digera fructele si legumele (Studiu)
15:20, 24.03.2024 - Alimentatia occidentala duce o lipsa serioasa de fibre, iar acest lucru ar putea schimba in mod fundamental modul in care intestinele noastre digera materia vegetala, arata un studiu publicat recent in revista Science, potrivit News.ro.
Ingrijorator! Raportul care ar putea speria oamenii sa nu mai manance fructele și legumele de care au nevoie
04:05, 22.03.2024 - Aproximativ 95% dintre capșunile neorganice, frunzele verzi, cum ar fi spanacul și varza kale, muștarul, strugurii, piersicile și perele testate de guvernul Statelor Unite conțineau niveluri detectabile de pesticide, potrivit Ghidului 2024 al cumparatorului privind pesticidele din produsele agricole,…