Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Polonia şi Ucraina cresc producţia de cărbune termic, cel mai poluant combustibil fosil, pregătindu-se pentru lunile mai reci

Publicat:

Utilizarea carbunelui termic drept combustibil pentru centralele electrice va trebui sa scada daca lumea doreste sa-si atinga obiectivele de a atinge emisiile nete zero pana la jumatatea secolului. Dar, pe masura ce fluxurile de gaze rusesti catre Europa au scazut dupa invadarea Ucrainei de catre Rusia si sanctiunile Europei asupra Moscovei, continentul se lupta pentru surse de aprovizionare alternative.  In ciuda angajamentelor larg raspandite de a elimina treptat carbunele din sectorul electric, tari precum Germania, Austria si Tarile de Jos se pregatesc sa creasca productia de energie pe baza…

Citeste articolul mai departe pe money.ro…  

Sursa articol: money.ro


Stiri pe aceeasi tema

„Sa fie conștienți cu ce se joaca.” Putin amenința ca va lovi țarile din Europa daca Ucraina ataca Rusia cu arme occidentale

19:35, 28.05.2024 - Presedintele rus Vladimir Putin a amenintat, marti, ca va lovi țari din Europa daca NATO permite Ucrainei sa foloseasca armamentul occidental pentru a ataca tinte pe teritoriul rus, transmit agentiile AFP si EFE. „Ar trebui sa fie constienti cu ce se joaca”, avertizeaza Putin țarile NATO. 

„Probabil Putin ar face-o”, a spus vaduva lui Aleksei Navalnii despre posibilitatea folosirii armelor nucleare

11:45, 21.04.2024 - Iulia Navalnaia considera ca președintele rus Vladimir Putin este imprevizibil și nu exclude posibilitatea ca liderul de la Kremlin sa poata folosi arme nucleare la un moment dat. Nimeni nu știe ce va face Putin maine, crede vaduva lui Aleksei Navalnii, dupa cum relateaza cotidianul austriac Krone Zeitung.„Nu…

Uniunea Europeana iese din iarna cu niveluri record de stocare a gazelor

16:45, 13.04.2024 - Europa iese din cea de a doua iarna de la invadarea ilegala a Ucrainei de catre Rusia cu niveluri record de stocare a gazelor, cu surse de aprovizionare diversificate si cu o pondere sporita a surselor de energie regenerabile, transmite Comisia Europeana. La sfarsitul sezonului de incalzire de iarna…

AUSTRIA: Paradisul spionajului Rusesc in inima Europei.Rusia utilizeaza baza de date Schengen prin complicitatea oficialilor austrieci.

13:10, 06.04.2024 - Austria servește drept un important centru pentru activitațile de spionaj rusesc in Europa. The post AUSTRIA: Paradisul spionajului Rusesc in inima Europei.Rusia utilizeaza baza de date Schengen prin complicitatea oficialilor austrieci. first appeared on Informatia Zilei .

Rusia alimenteaza un nou razboi, chiar la granițele Romaniei: Putin a aprins fitilul in 'butoiul cu pulbere al Europei'

12:00, 20.03.2024 - In vreme ce toți ochii sunt ațintiți asupra Ucrainei, in Europa se mai pregatește un conflict. La trei decenii de la scindarea sangeroasa a Iugoslaviei, ciocnirile recente dintre Serbia și Kosovo au reaprins conflicte etnice care ardeau mocnit. Daca Serbia e cauza evenimentelor din teren, Rusia e cea…

Romania ca proiect geopolitic si interesul national (partea a IV-a)

10:51, 07.03.2024 - ROMANIA CA PROIECT GEOPOLITIC ȘI INTERESUL NAȚIONAL ROMANESC IN CONTEXTUL DEZORDINII MONDIALE ACTUALE  POLITICA EXTERNA A ROMANIEI IN ANII 1990 PREJUDECAȚI ROMANO-SCEPTICE ȘI AMENINȚARI GEOPOLITICE In noul context internațional aparut dupa incetarea Razboiului rece și dispariția ordinii mondiale bipolare,…

Igor Grosu, despre Simion: Continua sa fie un instrument al Rusiei

14:45, 05.03.2024 - Igor Grosu, președintele Parlamentului din Republica Moldova vine cu acuzații grave la adresa lui George Simion. Oficialul e de parere ca liderul AUR ”a fost și continua sa fie un instrument al Rusiei”. Aceasta nu este singura remarca a președintelui Parlametului din Republica Moldova. Igor Grosu e…

Romania, in sens invers fața de restul Europei: Miniștrii energiei din UE au decis reducerea consumului de gaze / Romania iși crește necesarul de gaze

11:56, 05.03.2024 - Consiliul miniștrilor energiei din statele UE au ajuns luni la un acord politic cu privire la o recomandare de a continua reducerea voluntara a cererii de gaze. Mai exact, statele membre sunt incurajate sa-și reduca in continuare consumul de gaze pana la 31 martie 2025, cu cel puțin 15 % fața de consumul…


Ce parere ai despre aceasta stire?