Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Poetul Daniel Turcea – Urme în veşnicie

Publicat:

“Urme in vesnicie. Daniel- Ilie Turcea, volum biografic”. O carte pe care am lecturat-o cu bucurie dupa ce, anul trecut, in Saptamana Luminata, am putut citi “Epifania, cele din urma poeme de dragoste crestina”, editia din 2011, versuri de o profunda incarcatura si traire ortodoxa. Aparut la , cu binecuvantarea , si Bucovinei, intr-o editie ingrijita de Pr. , volumul de fata a fost scris cu daruire si rigurozitate pentru a puncta adevarul cu privire la viata poetului Daniel Turcea, de catre sora sa, . Cartea

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Mitropolitul Teofan, Pastorala. Sa aratam o inima milostiva fata de cei aflati in nevoi

12:40, 03.05.2024 - Hristos este raspunsul lui Dumnezeu la drama omenirii, el este dovada iubirii nemarginite a lui Dumnezeu fata de noi, oamenii, in suferinta noastra, spune mitropolitul Moldovei si Bucovinei, Teofan, in Pastorala de Pasti. Acesta inalta o rugaciune pentru cei aflati in nevoi, ”pentru semenii nostri a…

Istoricul Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Romane, distins cu titlul de „Cetațean de onoare al Salajului”

22:10, 21.04.2024 - In spațiul incarcat de frumusețe și spiritualitate al Catedralei Episcopale „Sfanta Vineri” din Zalau, președintele Academiei Romane, prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop, a primit, astazi, din partea președintelui Consiliului Județean Salaj, Dinu Iancu-Salajanu, titlul de „Cetațean de onoare al județului”.…

Eveniment de inalta ținuta academica la UMF „Gr. T. Popa” Iași: conferința IPS Teofan

07:45, 17.04.2024 - Biserica, spital duhovnicesc Reprezentanții Universitații de Medicina și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași au organizat in ziua de marți, 16 aprilie 2024, incepand cu ora 14, conferința „Biserica, spital duhovnicesc”. Prelegerea a fost susținuta de catre Inaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei…

Cate parti are o biserica si ce reprezinta fiecare

13:20, 02.04.2024 - Cladirile bisericii au reprezentat o piatra de temelie a credinței creștine inca de la inceputuri, insa cu toate acestea, dimensiunea și arhitectura lor s-au schimbat de-a lungul istoriei. Primii creștini se intalneau in case sau in cladiri publice mari pentru a se imbarbat a reciproc și pentru a menține…

CALENDAR ORTODOX 2024: Soborul Sfantului Arhanghel Gavriil

06:40, 26.03.2024 - CALENDAR ORTODOX 2024: Soborul Sfantului Arhanghel Gavriil A doua zi dupa Buna Vestire a Preacuratei Fecioare Nascatoare de Dumnezeu, Biserica a hotarat a sarbatori Soborul Sfantului Arhanghel Gavriil cu cantari de lauda, cinstind pe bunul vestitor de bucurie. Pentru ca se cuvine aceluia a fi cinstit…

Mesajul IPS Irineu, cu prilejul inceputului Postului Paștilor: „Postul Mare, o intoarcere a omului la Dumnezeu”

20:15, 15.03.2024 - A inceput Sfantul si Marele Post al Pastilor, cand Biserica ne ofera prilejul de a ne innoi viata duhovniceasca prin post. Hristos Domnul ne arata valoarea spirituala a postului, randuindu-l printre „faptele dreptatii” (Mt. 6,1). El Insusi Si-a inaugurat misiunea printr-un post de patruzeci de zile…

De ce sarutam mana mamei și a preotului? Explicația data de un indragit preot

22:40, 12.03.2024 - "De ce sarutam mana mamei și a preotului? Mama iți da viața, preotul iți da Viața veșnica, Hristos", este explicația ogferita de pr. Ioan Istrati, doctor in Teologie Liturgica și Arta Creștina, autor al mai multor lucrari de specialitate. Sarutarea mainii preotului nu este doar o formalitate, ci are…

Destinul unui preot carturar / Preot profesor Teoctist Caia

09:05, 25.02.2024 - Nascut la 3 septembrie 1949, in comuna Hangu, județul Neamț, preot Teoctist Caia face primele clase in comuna natala, apoi, este stramutat impreuna cu parinții in satul Leghin, comuna Pipirig, județul Neamț, unde continua clasa a III-a și a IV-a și clasele V-VII le face la Școala Stanca, comuna Pipirig.…


Ce parere ai despre aceasta stire?