Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Piesele pierdute ale lui Shakespeare. Cum au ajuns să se vândă falsuri ale faimosului dramaturg pe sume fabuloase

Publicat:

Cele mai importante opere pierdute ale lui Shakespeare suntconsiderate a fi ”Placerile dragostei” si ”Cardenio”, mentionate in orice biografie a marelui creator, dar a caror existenta este pusa la indoiala de o parte din cercetatorii care i-au studiat operele. Exista chiar istorici care sustin ca operele amintite nu i-ar fi apartinut niciodata marelui dramaturg, scrie in cartea ”Istorii pierdute”.

Majoritatea cercetatorilor s-au pus de acord ca primul sau in folio, reprezentand o culegere cu piesele lui Shakespeare, ar fi fost publicat in 1623, la 7 ani de la moartea sa. Celebrului

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

STUDIU: Ar putea fi produs beton cu 30% mai rezistent prin procesarea și adaugarea zațului de cafea ars in amestec

16:10, 15.05.2024 - In fiecare an, lumea produce o cantitate uluitoare de 10 milioane de tone de deșeuri de cafea la nivel global. Majoritatea ajung in gropile de gunoi, transmite publicația ScienceAlert. „Eliminarea deșeurilor organice reprezinta o provocare pentru mediu, deoarece emite cantitați mari de gaze cu efect…

un plasture ce poate fi aplicat fara durere pe scalp va face sa dam uitarii problemele legate de caderea parului

10:51, 11.05.2024 - Cercetatorii de la MIT, Brigham and Women’s Hospital și Harvard Medical School au dezvoltat un nou tratament potențial pentru alopecia areata, o boala autoimuna care provoaca caderea parului și afecteaza persoane de toate varstele, inclusiv copii. In esența, chelia ar putea sa dispara de pe capul barbaților!…

Locurile de munca mai puțin solicitante, din punct de vedere mental, dezvolta un risc ridicat in apariția demenței

11:06, 18.04.2024 - Cercetatorii au descoperit ca, cu cat oamenii isi folosesc mai mult creierul la locul de munca, cu atat mai bine par sa fie protejati impotriva problemelor de gandire si de memorie care apar odata cu inaintarea in varsta, potrivit The Guardian. Persoanele cu locuri de munca de rutina si repetitiva…

Creatura marina cu 170 de ochi, gasita in China. Este o specie noua

06:10, 18.04.2024 - O echipa de oameni de știința din sudul Chinei a facut recent o excursie pe malul marii, dar vizita nu a fost o vacanța tipica pe plaja. Cautau creaturi marine cu aspect necunoscut. Și au gasit unul sub forma unei noi specii cu aproximativ 170 de ochi. Cercetatorii au vizitat țarmul stancos din Huidong…

Medicamentele banale care ar putea crește riscul de tumori cerebrale. Nu se știa acest lucru pana acum

09:20, 28.03.2024 -  Potrivit The Guardian, oamenii de stiinta au descoperit ca utilizarea prelungita a anumitor medicamente progestogene a fost legata de un risc mai mare de meningiom, care sunt tumori (de obicei necanceroase) care se formeaza in tesuturile din jurul creierului.Dar, desi riscul de meningiom a fost mai…

Au fost gasite punctele slabe și ar putea aparea un tratament

10:55, 19.03.2024 - Virusul Epstein-Barr (EBV) este una dintre cele mai comune infecții la nivel mondial, insa pana in prezent nu exista niciun vaccin sau tratament specific pentru combaterea lui. Totuși, exista speranțe ca acest lucru s-ar putea schimba in viitorul apropiat, deoarece cercetatorii au identificat puncte…

(VIDEO) Protest la vila de protocol care se renoveaza „cu 7 milioane de euro din banii romanilor”

19:45, 27.02.2024 - Sute de bucureșteni, in frunte cu George Simion, președintele AUR, și cu Mihai Enache, candidatul AUR la Primaria Capitalei, au protestat impotriva cheltuielilor exorbitante pentru modernizarea unei vilei de protocol, evaluata la 7 milioane de euro, și despre care se presupune ca va fi cea de-a șaptea…

Mononucleoza, boala infecțioasa care vine cu un sarut

23:00, 22.02.2024 - 95% dintre noi am trecut prin infecția care vine de la un sarut. Este vorba  despre  mononucleoza infecțioasa sau  boala sarutului, afecțiune contagioasa, precizeaza dr.  Cristina Anculina. Mononucleoza infecțioasa este produsa de virusul Epstein Barr . Potrivit studiilor, aproape 50% dintre cazuri…


Ce parere ai despre aceasta stire?