Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Philae, robotul pierdut pe cometa 67P, a fost regasit de sonda spatiala Rosetta

Publicat:

BBC scrie ca Philae, sonda de aterizare (lander in eng.) pierduta pe cometa 67P, 67P/Ciuriumov-Gherasimenko, a fost "regasita" in imaginile noi descarcate de pe sonda spatiala Rosetta. Oficialii Agentiei Spatiale Europeane (ESA) spun ca nu exista nici o indoiala cu privire la identificarea robotului. "Este la fel de clar ca lumina zilei ca este vorba despre Philae", a declarat unul dintre oficiali pentru BBC. Sonda europeana Rosetta a intrerupt pe 27 iulie legaturile cu micutul robot Philae pentru a economisi energie si a se concentra pe sarcinile stiintifice in cele doua luni de viata care ii…

Citeste articolul mai departe pe hotnews.ro…  

Sursa articol: hotnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

VIDEO. Cum arata o ploaie solara

12:30, 04.05.2024 - Nava spatiala Solar Orbiter a reușit sa surprinda in imagini o ploaie solara si spirale de gaz inalte de 10.000 de kilometri pe Soare. Observatiile transmise de sonda Agentiei Spatiale Europene dezvaluie structuri in forma de pana, asemanatoare unor fire de par, facute din plasma si, de asemenea, surprind…

Voyager-1, una dintre cele mai indelungate misiuni spatiale desfasurate de NASA, transmite din nou date catre Pamant

17:25, 23.04.2024 - Agenția spațiala americana (NASA) a anunțat ca sonda Voyager-1 trimite din nou informații catre Pamant, dupa luni de zile in care s-a confruntat cu probleme la sistemul de comunicații, informeaza marți, 23 aprilie, BBC.Sonda spațiala a NASA, care are o vechime de 46 de ani, este in prezent cel mai indepartat…

Misiunea Kepler scoate la iveala un adevar profund despre locul nostru in cosmos

05:05, 12.03.2024 - Misiunea Kepler a permis descoperirea a mii de exoplanete, dezvaluind un adevar profund despre locul nostru in cosmos: in galaxia Calea Lactee exista mai multe planete decat stele. Cu toate acestea, drumul catre aceasta schimbare fundamentala in ințelegerea noastra a universului a necesitat aproape…

Science Report: India va lansa prima sa misiune spațiala cu echipaj uman ● Sonda japoneza SLIM a trecut cu bine, nesperat, peste prima sa noapte lunara ● Capitala Mexicului risca sa ramana fara apa potabila in doar cateva luni

17:30, 27.02.2024 - India va lansa prima sa misiune spațiala cu echipaj uman ● Sonda japoneza SLIM a trecut cu bine, nesperat, peste prima sa noapte lunara ● Capitala Mexicului risca sa ramana fara apa potabila in doar cateva luni

Prima misiune de succes Odyssey pe Luna

18:15, 23.02.2024 - Firma americana Intuitive Machines a intrat in istorie, devenind prima companie privata care a reusit sa trimita cu succes pe Luna o sonda spatiala. Aselenizarea reusita in noaptea de joi spre vineri este o premiera pentru SUA, dupa zborul Apollo 17 din urma cu 51 de ani. Sonda spatiala Odysseus a aselenizat…

Pas urias pentru industria spatiala: Sonda americana Odie s-a plasat cu succes pe Luna, pentru prima data dupa 50 de ani

12:45, 23.02.2024 - Un pas mare a fost facut in industria spatiala. O sonda a companiei americane Intuitive Machines s-a plasat in noaptea de joi spre vineri pe Luna, marcand astfel prima aselenizare a unui dispozitiv american dupa o pauza de peste 50 de ani si, de asemenea, o premiera pentru o companie spatiala privata,…

Dupa o absența de peste cinci decenii, americanii au atins cu succes suprafața lunara

04:50, 23.02.2024 - Firma americana Intuitive Machines a intrat in istorie, devenind prima companie privata care a reusit sa trimita cu succes pe Luna o sonda spatiala, aselenizarea reusita in noaptea de joi spre vineri (ora Romaniei) fiind o premiera pentru SUA de la zborul Apollo 17 din urma cu 51 de ani. Sonda spatiala,…

Japonia a lansat o sonda spațiala care sa cerceteze problema de pe orbita Pamantului care provoaca ingrijorari tot mai mari

12:00, 19.02.2024 - O companie japoneza a anuntat luni ca a lansat cu succes o sonda despre care afirma ca este primul dispozitiv spatial ce are misiunea de a inspecta deseurile de pe orbita Pamantului, care au devenit in ultimii ani din ce in ce mai numeroase si potential periculoase, informeaza AFP și Agerpres.


Ce parere ai despre aceasta stire?