Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Peste 30% dintre speciile de arbori sunt pe cale de dispariție, printre care arțarul, abanosul și magnolia

Publicat:

Mai mult de o treime dintre speciile de arbori din intreaga lume sunt in pericol de dispariție, potrivit unui studiu care arata care sunt cele mai amenințate specii. Cel mai mare risc il prezinta copacii de pe insule. Pe lista celor mai amenințați arbori sunt specii ce includ magnolii, arțarul sau abanosul. Printre arborii cu cel mai mare risc de disparitie se numara specii ce includ magnolii si cele din genul Dipterocarpus, care se gasesc in padurile tropicale din sud-estul Asiei. Stejarul, artarul si abanosul sunt vizati, de asemenea, de aceasta amenintare. Raportul privind situatia arborilor…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cați romani sunt in strainatate! Cifrele arata ca diaspora reprezinta 20% din populația Romaniei

22:00, 23.04.2024 - Raportul despre migrație al Națiunilor Unite vorbește și despre numarul romanilor aflați in afara țarii. Romania se numara printre statele europene care numara cei mai mulți cetațeni in afara granițelor. Cați romani sunt in strainatate? Este intrebarea care se afla pe buzele multor conaționali, mai…

Caștigatorul Oscarului David Seidler, scenaristul filmului „Discursul regelui“, a murit

07:21, 18.03.2024 - David Seidler, cunoscut pentru scenariul cu care a caștigat Oscarul, din The King’s Speech, a murit la varsta de 86 de ani. Scenaristul nascut la Londra, care a avut o balbaiala in copilarie, a fost inspirat sa scrie despre povestea adevarata a regelui George al VI-lea. Posturile americane au raportat…

Kate Winslet vorbește despre tulburarile de comportament alimentar suferite la inceputul carierei

16:30, 07.03.2024 - Kate Winslet a vorbit recent,  in premiera, despre tulburarile de comportament alimentar de care a suferit la inceputul carierei artistice. Tulburarile de comportament alimentar sunt caracterizate prin perturbarea persistenta a alimentației sau a comportamentului legat de alimentație. Aceste perturbari…

Stolojan foc și para pe cancelarul austriac: E o nedreptate pe fața pentru Romania!

14:26, 06.03.2024 - Fostul prim-ministru al Romaniei susține ca așteptarile vis-a-vis de Congresul PPE sunt unele mari. Oficialul susține ca țara noastra are nevoie de sprijinul tutoror partidelor politice care fac parte din PPE pentru a-și atinge obiectivele. ”Așteptarile sunt mari pentru ca noi avem nevoie de sprijinul…

CSAT: Consolidarea securitații cibernetice, o prioritate

19:30, 22.02.2024 - La 21 februarie 2024, la Palatul Cotroceni, s-a desfașurat o ședința a Consiliului Suprem de Aparare a Țarii (CSAT), condusa de președintele Klaus Iohannis , avand ca punct central situația tensionata de securitate din regiunea Marii Negre, exacerbata de continuarea conflictului dintre Rusia și Ucraina.…

Primaria Vaslui, una de familie. Doi soți muncesc cot la cot cu fiul și nora lor

11:30, 17.02.2024 - Foarte mulți romani și-ar dori sa iși gaseasca un job la o intituție de stat, unde sa beneficieze de salarii bune, care vin la timp, de sporuri salariale și de tichete de calatorie. Daca nu ai pe cineva in interior, care sa iți netezeasca drumul, este foarte greu sa devii bugetar in Romania. In același…

O cincime dintre speciile migratoare,  in pericol de disparitie

06:20, 14.02.2024 - Mai mult de o cincime dintre speciile migratoare din lume risca sa dispara ca urmare a schimbarilor climatice si a invaziei umane, potrivit primului raport al Organizatiei Natiunilor Unite privind animalele migratoare, publicat luni. Miliarde de animale calatoresc in fiecare an prin deserturi, cimpii…

Decenii de cercetare irosite, din cauza unui congelator, la Institutul Karolinska

19:05, 06.02.2024 - Mostre prelevate in decenii de cercetare la Institutul Karolinska din Suedia au fost compromise din cauza unei defecțiuni la un congelator, in perioada sarbatorilor Craciunului, potrivit The Guardian . Valoroasele eșantioane erau stocate in rezervoare racite cu azot lichid la temperaturi de minus 190…


Ce parere ai despre aceasta stire?