Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Pentagonul ia în calcul o grupare navală permanentă în Pacific, pentru a contracara prezența militară a Chinei

Publicat:

Conform ultimelor informații obținute ”pe surse” din interiorul Pentagonului, acesta are in vedere inființarea unei forțe navale permanente in regiunea Pacificului, pentru a contracara creșterea prezenței militare a Chinei.

Citeste articolul mai departe pe antena3.ro…  

Sursa articol: antena3.ro


Stiri pe aceeasi tema

A. Tilvar: Prin prezența militara semnificativa in Romania, SUA consolideaza securitatea regiunii

11:30, 02.05.2024 - Ministrul apararii naționale, Angel Tilvar, a participat marți, 30 aprilie, alaturi de ambasadorul SUA in Romania, Kathleen Kavalec, la ceremonia de schimbare a comenzii Facilitații navale de sprijin (Navy Support Facility - NSF) de la Deveselu.

Un tanar militar american acuzat de scurgere rasunatoare de documente clasificate „ secret de aparare” va fi urmarit penal de justiția militara

23:35, 01.05.2024 - Un tanar militar american acuzat de autoritatile federale de o scurgere rasunatoare de documente clasificate “secret de aparare” va fi de asemenea urmarit penal de justitia militara, a anuntat miercuri un purtator de cuvant al Pentagonului, scrie AFP, preluat agerpres.ro. Jack Teixeira a pledat vinovat…

Iranul pare sa se teama de Israel - Ce se intampla cu prezența militara in Siria

17:16, 24.04.2024 - Iranul, aliat regional al Siriei, si-a redus puternic prezenta militara in aceasta tara in care este vizata de loviturile aeriene tot mai intense imputate Israelului, au declarat miercuri pentru AFP o sursa apropiata de Hezbollah si un ONG, relateaza AFP, potrivit Agerpres.

Formula 1: Max Verstappen, victorie și in MP al Chinei - Prezența pe podium pentru McLaren

11:50, 21.04.2024 - Max Verstappen (Red Bull) a demonstrat din nou ca nu are rival in Formula 1 și s-a impus fara emoții in Marele Premiu al Chinei. Campionul mondial a fost urmat de Lando Norris (McLaren), iar podiumul a fost completat de Sergio Perez (Red Bull).

Kremlinul reacționeaza la o posibila prezența militara germana in Lituania: Ar conduce la escaladarea tensiunilor

18:25, 08.04.2024 - O prezenta militara germana in Lituania ar conduce la escaladarea tensiunilor, a sustinut luni purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, transmite Reuters, potrivit Agerpres.NATO si Vilnius au declarat ca vor finanta partial desfasurarea permanenta a 5.

Australia iși construiește cea mai mare flota militara de la Al Doilea Razboi Mondial. Amenințari din partea Chinei

15:40, 20.02.2024 - Australia a dezvaluit marți ca va construi cea mai mare flota de la cel de-al Doilea Razboi Mondial incoace, alocand peste 35 de miliarde de dolari pentru proiectul de aparare in urmatorii 10 ani, o mișcare pe care analiștii au interpretat-o ca pe un semn al tensiunilor crescute cu China.

Paza de Coasta chineza isi intarește prezenta in jurul unor insule controlate de Taiwan, pe masura ce tensiunile se amplifica

11:15, 18.02.2024 - Paza de coasta a Chinei a anuntat duminica ca isi va intari masurile de aplicare a legii si va patrula in mod regulat in jurul unui mic grup de insule controlate de Taiwan, in largul coastei chineze, pe masura ce tensiunile cresc cu privire la moartea a doi cetateni chinezi, transmite Reuters.

Ministrul Apararii iese cu precizari, dupa interviul cu Putin: Nu luam in calcul armata obligatorie

16:30, 12.02.2024 - Ministrul Apararii Nationale, Angel Tilvar, precizeaza, pentru Monitorul Apararii si Securitatii (MAS), ca nu este niciun pericol de razboi, iar institutia militara nu are in intentie si nu a analizat posibilitatea introducerii unei forme de pregatire militara obligatorie.Romania are in prezent zeci…


Ce parere ai despre aceasta stire?