Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Pătrunjelul şi muşeţelul stimulează funcţionarea creierului

Publicat:

Potrivit unui studiu brazilian, apigenina, o substanta care se gaseste in unele plante, cum ar fi musetel si patrunjel, dar si in cimbru si piper rosu, ar imbunatati conexiunile dintre celulele cerebrale. Aceasta descoperire ar putea fi un pas inainte in cercetare  pentru a trata boli ca schizofrenia, Alzheimer si Parkinson. Patrunjelul, musetelul, cimbrul si alte plante ajuta memoria, se arata intr-un studiu recent realizat de cercetatorii de la Institutul de Cercetare si Educatie de la din Rio de Janeiro si de la din Bahia, Brazilia. Intr-adevar,…

Citeste articolul mai departe pe monitoruldegalati.ro…  

Sursa articol: monitoruldegalati.ro


Stiri pe aceeasi tema

De ce iși iau romanii țepe pe internet

21:45, 03.05.2024 - Politia Romana, prin Institutul de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii, a efectuat un studiu privind descrierea obiceiurilor de utilizare a internetului de catre populatia adulta din Romania.

A fost descoperita o gena care protejeaza impotriva bolii Alzheimer

20:50, 19.04.2024 - Oamenii de știința vin cu o veste importanta in lupta impotriva bolii Alzheimer. Au descoperit o gena care acționeaza ca o bariera, protejand creierul de aceasta afecțiune neurodegenerativa.

AVERTISMENT DE LA INSTITUTUL DE CERCETARE ALIMENTARA Crenvurștii roz: atracția consumatorilor vs. realitatea nutriționala

13:30, 26.03.2024 - Crenvurștii sanatoși ar trebui sa aiba o culoare deschisa, mai ales in cazul celor din carne de pui, conform recomandarilor directorului ICA The post AVERTISMENT DE LA INSTITUTUL DE CERCETARE ALIMENTARA Crenvurștii roz: atracția consumatorilor vs. realitatea nutriționala first appeared on Informatia…

Atelier de cercetare in paleoclimatologie intr-o peștera din Apuseni. Au participat specialiști din Romania și alte opt tari

16:15, 05.03.2024 - Cercetatori de la Institutul de Speologie "Emil Racovita" din Cluj si din alte opt tari au organizat un atelier de lucru la Peștera Ghetarul de la Scarișoara, unde au facut studii și reconstituiri climatice din trecut.

Oamenii de stiinta au dezvoltat un nou tip de frunza artificiala

17:25, 28.02.2024 - Oamenii de stiinta chinezi, impreuna cu omologii lor internationali, au dezvoltat un nou tip de "frunza artificiala, o pelicula fotoactiva cu metal lichid. Aceasta valorifica energia solara pentru a produce hidrogen prin descompunerea directa a apei, deschizand calea pentru o productie la scara larga…

Frunza artificiala, invenția care poate converti energia solara

17:11, 28.02.2024 - Oamenii de stiinta chinezi, impreuna cu omologii lor internationali, au dezvoltat un nou tip de „frunza artificiala”, o pelicula fotoactiva cu metal lichid. Aceasta valorifica energia solara pentru a produce hidrogen prin descompunerea directa a apei, deschizand calea pentru o productie la scara larga…

Guvernul a adoptat o hotarare care stabileste preturile privind despagubirile acordate proprietarilor de animale pentru pagubele suferite din cauza Pestei Porcine Africane

16:55, 28.02.2024 - Actul normativ prevede acordarea de despagubiri, conform prevederilor art. 1 si 2 din anexa nr.5 la Legea nr. 122/2023 privind exploatatiile de crestere a porcinelor si combaterea pestei porcine africane in Romania, pentru exploatatiile prevazute in anexa nr. 1 la Legea nr. 122/2023, respectiv proprietarilor…

Conferința Digitalizare in Educație și Cercetare la Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I”

12:26, 07.02.2024 - Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara aduce in discuție Inteligența Articiala in agribusiness. In premiera, vineri, 9 februarie 2024, de la ora 10,00, la Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara (USVT) se va desfașura conferința cu tema Digitalizarea…


Ce parere ai despre aceasta stire?