Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Patrunjelul este o sursa importanta de glucide, proteine si minerale

Publicat:

Patrunjelul contine mai multa vitamina C decat lamaia, portocala sau varza, la care se adauga vitaminele A, B1,B2, B3, B5, B6, B9, K si E.Acesta este si o sursa importanta de glucide, proteine, minerale potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier, sodiu , ulei volatil, lipide si flavonoizi.Continutul bogat de vitamina A si C al patrunjelului are un puternic efect antioxidant, detoxifiant, antialergic, antitumoral, tonifica ficatul, stimuleaza activitatea vezicii biliare, fluidifica secretiile, antis ...

Citeste articolul mai departe pe ziuaconstanta.ro…  

Sursa articol: ziuaconstanta.ro


Stiri pe aceeasi tema

Semințele de in, importante beneficii pentru sanatate

17:10, 12.04.2024 - Semințele de in, cu aroma sa blanda, de nuca și consistența crocanta, sunt un ingredient versatil care poate imbunatați gustul și textura aproape oricarei rețete. O porție de semințe de in furnizeaza proteine, fibre și acizi grași omega-3. Consumul poate contribui la scaderea riscului de apariție a…

Cele mai sanatoase fainuri

10:31, 10.04.2024 - Cred ca știm cu toții deja ca deserturile, fainoasele, ingrașa sau ca graul din care este obținuta faina clasica alba, cea cu care am crescut unii dintre noi, nu ar fi tocmai sanatos pentru toata lumea. Pornind de la aceasta premisa, dar și deoarece piața produselor alternative este tot mai ofertanta,…

Cate oua poti manca pe zi. Ce diferența este intre oul fiert și oul prajit

19:55, 05.04.2024 - Ouale pot fi consumate zilnic fara teama! Un adult sanatos poate consuma pana la trei oua pe zi, iar un copil poate consuma unul, cel mult doua oua pe zi, in funcție de varsta. Adevarata intrebare nu este cate oua poți manca pe zi, deoarece sunt alimente foarte hranitoare, de care avem nevoie la orice…

Care sunt beneficiile consumului de ficat de origine animala

17:40, 04.04.2024 - Ficatul de origine animala este considerat un superaliment datorita bogației sale de nutrienți, insa el este adesea subevaluat și exclus de multe persoane din dieta obișnuita. Descopera care sunt beneficiile consumului de ficat și cat de des este recomandat sa il consumam:Ficatul de origine animala…

Beneficiile uimitoare ale plantei numite "matura intestinului": iarba de leac pentru zeci de afecțiuni

07:16, 05.03.2024 - “Spanacul se consuma ca aliment de baza pentru diferite mancaruri, precum supe, supe-creme, mancarica de spanac, salata de spanac, tarte cu spanac, si lista poate continua. Aveti grija insa! Daca in timpul prepararii spanacul isi schimba culoarea, daca in loc de verde devine un verde-galbui, atunci…

Beneficiile uimitoare ale plantei numite "matura intestinului": iarba de leac pentru zeci de afecțiuni

13:55, 04.03.2024 - “Spanacul se consuma ca aliment de baza pentru diferite mancaruri, precum supe, supe-creme, mancarica de spanac, salata de spanac, tarte cu spanac, si lista poate continua. Aveti grija insa! Daca in timpul prepararii spanacul isi schimba culoarea, daca in loc de verde devine un verde-galbui, atunci…

Patrunjelul, minunea din bucatarie. Cand devine periculos pentru organism consumul acestei plante

10:05, 25.02.2024 - Sucul insa devine foarte periculos pentru organism, daca este consumat in cantitati mari.Patrunjelul contine proteine (20%), flavonoide (intretin membranele celulelor sangelui, au rol de antioxidant), uleiuri esentiale, fier, calciu, fosfor, mangan, inositol, sulf, vitamina K, betacaroten si, in special,…

De ce este bine sa mancam pește: sursa de proteine de inalta calitate, omega-3, minerale și vitamine

21:30, 24.02.2024 - De ce este bine sa mancam pește: sursa de proteine de inalta calitate, omega-3, minerale și vitamine De ce este bine sa mancam pește: Peștele este un aliment foarte important in dieta și poate aduce numeroase beneficii pentru sanatate și bunastarea psihica. Peștele este o sursa excelenta de proteine…


Ce parere ai despre aceasta stire?