Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Păpușa Barbie, pusă la zid de comuniști. Se temeau că "șoimii patriei" nu vor mai crede în Ceaușescu

Publicat:

Referitor la copiii din Occident și la piața de jucarii care ii viza, o cercetare a Centrului de Cercetari pentru (CCPT) a adus in discuție, la sfarșitul anilor 1980, legaturile fine existente intre promovarea anumitor tipuri de jucarii și valorile sociale puse in joc in cadrul acestui proces, arata doctorul in politologie Emanuel Copilaș. In viziunea sociologilor din anii `80, jucariile erau concepute nu numai cu scopul de a reflecta anumite modele și tipuri de comportament considerate adecvate in societatea capitalista, ci și de inocularea timpurie a alegerii unei profesii…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Bosch inaugureaza a doua cladire de birouri pentru Centrul de Inginerie din Cluj, investitie de 21 de milioane de euro

17:55, 23.04.2024 - ”Bosch a inaugurat cea de-a doua cladire de birouri construita in cadrul Centrului de Inginerie din Cluj, in urma unei investitii de aproximativ 21 de milioane de euro, pe o perioada de trei ani. Investitia totala, inceputa in 2017, in cele doua cladiri ale centrului din Cluj se ridica la peste 50 de…

Salajul, inclus intr-un program pilot pentru depistarea tulburarilor metabolice la nou-nascuți

11:45, 16.04.2024 - Președinta Alianței Naționale pentru Boli Rare din Romania (ANBR), Dorica Dan, a anunțat ca Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca, in parteneriat cu Universitatea din Reykjavik, Islanda si ANBR, a finalizat proiectul pilot de screening neonatal extins „METABOMS”. Prin…

Leonard Lunguleac, desktop publisher al Revistei „Kitej-Grad”, invitat al emisiunii Comunitați Etnice/Ruși Lipoveni din 10 APRILIE a.c., de pe undele Radio Iași, h. 20 și 30 de minute, cu Dumitru ȘERBAN

08:36, 09.04.2024 - In emisiunea de astazi, invitat la microfonul Radio Iași il avem pe domnul Leonard Lunguleac, tehnoredactor (desktop publisher) al Revistei „Kitej-Grad”, periodic al Comunitații Rușilor Lipoveni din Romania. „Kitej-Grad”, revista lunara de cultura și istorie, apare sub coordonarea Centrului de Studii…

Noul album Mandrie si Beton. Dupa 10 ani, cea mai lunga documentare vizuala a unui fenomen social din Romania, a iesit din tipar

12:45, 06.03.2024 - Noul album "Mandrie si Beton. Dupa 10 ani" a iesit din tipar si poate fi comandat online pe site-ul Centrului de Fotografie Documentara (CdFD). Dupa 10 ani de teren, fotograful Petrut Calinescu tipareste din nou pe hartie rezultatele documentarii unei noi etape din evolutia schimbarilor pe care migratia…

Viviana Sposub nu exclude posibilitatea de a se intoarce in America. De ce nu poate munci acolo inca: „Poate ca pe viitor lucrurile vor sta altfel”

14:31, 05.03.2024 - Viviana Sposub nu s-a ferit sa recunoasca ca pe viitor și-ar dori sa traiasca in Statele Unite ale Americii. Intr-un interviu pentru revista VIVA!, ea a explicat ca inca nu poate sa munceasca acolo, ii trebuie o viza speciala. O buna perioada, Viviana Sposub a lucrat la Antena 1, a prezentat rubrica…

„KITEJ-GRAD”. 300 de apariții – subiect al emisiunii Comunitați Etnice/Ruși Lipoveni din 6 MARTIE a.c., de pe undele Radio Iași, h. 20 și 30 de minute, cu Dumitru ȘERBAN

09:26, 05.03.2024 - In ediția de astazi a emisiunii noastre, stam de vorba cu domnul profesor universitar, doctor in filologie, Leonte Ivanov de la Catedra de Slavistica „Petru Caraman” a Facultații de Litere din cadrul Universitații „Alexandru Ioan Cuza” Iași. Astazi, povestim despre „KITEJ-GRAD”, revista lunara de cultura…

Proiect romano-moldovean pe tema Marțișorului la Gradinița ”Iulia Hasdeu” Campina

11:50, 03.03.2024 - Dupa cum v-am informat deja, pe 1 Martie 2024, Gradinița “Iulia Hasdeu” din Campina a derulat o activitate foarte frumoasa - ”Marțișorul, intre tradiție, creativitate și Patrimoniul UNESCO”, in cadrul proiectului transfrontalier ”Gradinițele prieteniei”, la care participa unitați de invațamant preșcolar…

Prima mașina construita in Romania. Nu, nu e Dacia, nici Aro și nici Malaxa

09:30, 07.02.2024 - Astazi cu toții știm ca presupusa prima mașina construita in Romania era Dacia, de fapt ambiția lui Nicolae Ceaușescu. Dar daca v-am spune ca, de fapt, prima mașina construita in Romania nu e Dacia, nici Aro și nici Malaxa?


Ce parere ai despre aceasta stire?