Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Papa Francisc a reluat ritualul din Joia Mare și a spălat picioarele unor deţinuţi dintr-un penitenciar de lângă Roma

Publicat:

a spalat picioarele a 12 detinuti in timpul slujbei din dinaintea Pastelui catolic, oficiata intr-un penitenciar de langa Roma.  a putut sa reia acest ritual, care aminteste de gestul de smerenie al lui in fata apostolilor sai, dupa doi ani de pauza din cauza restrictiilor legate de pandemia de coronavirus.

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Incendiu de proporții langa București, in Joia Mare! O hala de depozitare din Mogoșoaia a luat foc / FOTO

20:40, 02.05.2024 - Un nou incendiu de proporții a izbucnit langa București! O hala din Mogoșoaia a luat foc, Joia Mare, in urma cu cateva ore. Mai multe echipaje de pompieri au ajuns la fața locului și intervin cu autospeciale pentru stingerea flacarilor!

Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul de Cluj-Gherla a spalat picioarele a 12 tineri ASTR-iști și studenți seminariști

15:20, 02.05.2024 - In Joia Mare, 2 mai 2024, in Catedrala „Schimbarea la Fata" din Cluj-Napoca la orele dimineții s-a celebrat Vecernia cu Liturghia Sfantului Vasile cel Mare, in prezenta Preasfinției Sale Claudiu.

Ritualul spalarii picioarelor in Joia Mare. Arhiepiscopul Dunarii de Jos spala și saruta picioarele a 12 copii sarmani

10:15, 02.05.2024 - Tradiție veche de peste 2.000 de ani, pastrata la Dunarea de Jos. In Joia Mare, Inalt prea Sfințitul Parinte Casian, savarșește la Catedrala din Galati, ritualul spalarii picioarelor. Gestul este o actualizare a Cinei cea de Taina, cand mantuitorul a spalat picioarele ucenicilor sai.

Tradiția merge mai departe la Targoviște, in Joia Mare a Paștelui! Mii de candele vor fi aprinse din nou la „Calea Luminii” in Piața „Mihai Viteazul” și pe Bulevardul „Regele Carol I”

17:00, 30.04.2024 - Dambovițenii sunt așteptați, in aceasta saptamana, in Joia Mare a Paștelui, in Piața „Mihai Viteazul” și pe Bulevardul „Regele Carol I” din municipiul Targoviște, la o noua ediție a evenimentului unic „Calea Luminii”, care va debuta incepand cu ora 18.00. La ediția din acest an a evenimentului, cea…

Tradiția merge mai departe la Targoviște, in Joia Mare a Paștelui! Mii de candele vor aprinse din nou la „Calea Luminii” in Piața „Mihai Viteazul” și pe Bulevardul „Regele Carol I”

16:55, 30.04.2024 - Dambovițenii sunt așteptați, in aceasta saptamana, in Joia Mare a Paștelui, in Piața „Mihai Viteazul” și pe Bulevardul „Regele Carol I” din municipiul Targoviște, la o noua ediție a evenimentului unic „Calea Luminii”, care va debuta incepand cu ora 18.00. La ediția din acest an a evenimentului, cea…

Papa Francisc a spalat picioarele a 12 femei dintr-o inchisoare din Roma

12:05, 29.03.2024 - Papa Francisc, care este sensibil fata de soarta persoanelor incarcerate, a spalat joi picioarele a 12 femei detinute intr-o inchisoare din Roma, un ritual care marcheaza Joia Mare ce precede Pastele catolic, informeaza AFP. Suveranul pontif s-a deplasat joi dupa-amiaza la inchisoarea pentru femei din…

(VIDEO) Papa Francisc a sarutat picioarele a 12 deținute dintr-o inchisoare

07:00, 29.03.2024 - Papa Francisc arata bine in timp ce a spalat și sarutat picioarele a 12 deținute dintr-o inchisoare din Roma. Joi a avut loc acest ritual tradițional. A fost prima dintre cele patru zile pline de evenimente, premergatoare Paștelui, pentru pontiful de 87 de ani. Francisc s-a deplasat la inchisoarea Rebibbia…


Ce parere ai despre aceasta stire?