Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Pământul, în pragul extincţiei în masă: "Se întâmplă de 1.000 de ori mai repede"

Publicat:

de la din Durham, Carolina de Nord, crede ca actiunile oamenilor grabesc de 1.000 de ori disparitia speciilor.

"Se intampla de 10 ori mai repede decat au calculat biologii pana acum. Fara actiunea omului, studiul a calculat ca o specie dintr-un milion dispare in fiecare an. Insa oamenii sunt responsabili pentru faptul ca aceasta cifra a crescut la 100 si chiar la 1.000 dintr-un milion", sustin si echipa lui, potrivit .

"Incepem prin a ne intreba cate specii sunt cunoscute si cate raman neidentificate. Apoi, luam in consderare…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Terra va fi lovita de un val puternic de caldura. In ce an Pamantul va deveni nelocuibil pentru oameni și se vor inregistra 50 de grade

21:55, 07.05.2024 - Informații despre Pangea UltimaPrintre cele mai ingrijoratoare concluzii ale cercetarii se numara previziunile privind formarea unui supercontinent, denumit Pangea Ultima, care ar urma sa apara in viitorul indepartat al planetei. Aceasta schimbare geografica majora ar fi insoțita de condiții meteorologice…

MONUMENTUL STONEHENGE Un arheolog susține ca anumite parți ale monumentului Stonehenge existau cu mult inaintea oamenilor

17:05, 03.05.2024 - Arheologul Mike Pitts, unul dintre putinii cercetatori care au efectuat excavatii la situl Stonehenge, a gasit dovezi conform carora doua dintre cele mai mari si mai importante pietre ale monumentului au existat in acel loc chiar si in urma cu milioane de ani. The post MONUMENTUL STONEHENGE Un arheolog…

‘Daca sunt culpe medicale, trebuie evidențiate. Daca nu, medicii sa fie aparați’

11:55, 18.04.2024 - „Daca sunt culpe medicale, ele trebuie evidențiate. Daca nu sunt, corpul medical trebuie aparat și respectat”, declara ministrul Alexandru Rafila dupa ultimul scandal de la Spitalul Pantelimon. Rafila a vorbit, joi, la Forumul Național de Neurologie, despre incredere: „increderea in corpul medical,…

Ce se intampla cu „taxa pe boala”. Ciolacu: Chemam toata conducerea CNAS sa lucreze azi la Guvern

11:45, 04.04.2024 - Premierul Marcel Ciolacu a anuntat joi, in sedinta de Guvern, ca se introduce azi, prin Ordonanta, scutirea de la plata contributiei pentru indemnizatiile de concediu medical in cazul mamelor cu copii bolnavi, a gravidelor, a pacientilor cu afectiuni oncologice si a cazurilor de urgenta.  ”Incepem prin…

Inteligența artificiala ”vede” riscul de cancer mamar in urmatorii cinci ani

17:50, 28.03.2024 - Inteligența artificiala (IA) este capabila sa prezica, pe baza rezultatelor radiografiilor și mamografiilor, care este riscul de apariție a cancerului de san in urmatorii cinci ani. Este noul model de inteligența artificiala (IA) conceput de cercetatorii de la Universitatea Duke (SUA), potrivit unui…

Șeful BCR vrea schimbarea programului 'Noua Casa': Sa fie case ieftine doar pentru anumite categorii profesionale

12:41, 17.03.2024 - Programul Noua Casa ar trebui schimbat, lasat la nivelul administratiei locale, iar prin intermediul acestuia sa poata fi cumparate case de catre categorii profesionale unde Romania inregistreaza un deficit, precum medici sau profesori, sustine Sergiu Manea, CEO Banca Comerciala Romana. "Eu as schimba…

Schimbarea orei de vara 2024. Anunt de la Comisia Europeana despre renuntarea la acest obicei, ce se intampla in Romania

12:40, 02.03.2024 - A inceput numaratoarea inversa pana la schimbarea orei de vara 2024, cand ceasurile vor fi date inainte cu 60 de minute. Ce spune Comisia Europeana despre renunțarea la ora de vara și care este poziția Romaniei. Schimbarea orei de vara 2024 Prima luna de primavara este marcata de un moment important,…

O legatura neașteptata intre bacteriile din intestine și bolile oculare

20:25, 28.02.2024 - Un recent studiu evidențiaza o legatura neașteptata intre bacteriile din intestine, care iși fac drum spre retina, și  bolile oculare, unele dintre ele foarte grave. Potrivit Nature , care preia rezultatele unei cercetari publicate in revista Cell, unele boli oculare ar putea fi cauzate parțial de bacteriile…


Ce parere ai despre aceasta stire?