Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Pământul a atins o valoare istorică a CO2-ului din atmosferă. Agenţiile de monitorizare vorbesc despre riscuri potenţial catastrofale

Publicat:

Cel mai cunoscut instrument de masurare a concentratiei de dioxid de carbon (CO2) din atmosfera Terrei a inregistrat o valoare care a depasit pragul istoric de 400 ppm (parti per milion), a anuntat, vineri, and (NOAA). Masuratorile, efectuate deasupra vulcanului din Hawaii, au indicat joi o concentratie de CO2 de 400,03 ppm. Aceasta valoare a calitatii aerului de deasupra este considerata pentru moment ca fiind "preliminara", afirma expertii de la NOAA. Un instrument de masurare administrat de Institutul oceanografic Scripps

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Demitizare. Transilvania a fost cea mai saraca regiune din imperiul austro-ungar

16:31, 15.05.2024 - In ultima suta de ani, Transilvania s-a dezvoltat mai mult decat in 1.000 de ani de civilizație habsburgica și maghiara. De peste 100 ani, romanii sunt otraviți zi de zi cu o mare minciuna istorica, aceea ca, in Transilvania și Banat, traiau in mare prosperitate in imperiul habsburgic sau in regatul…

Cea mai calda luna aprilie inregistrata vreodata. Datele meteorologilor trag un semnal de alarma: batem record dupa record

08:56, 08.05.2024 -  Fiecare luna incepand cu iunie 2023 s-a clasat ca fiind cea mai calda inregistrata vreodata pe planeta, comparativ cu luna corespunzatoare din anii precedenti, a precizat Serviciul Copernicus pentru Schimbari Climatice (C3S) intr-un buletin lunar.Incluzand luna aprilie, temperatura medie mondiala a…

Aprilie 2024, cea mai fierbinte din istorie și a 11-a luna consecutiva care a batut recordul de caldura

07:40, 08.05.2024 - Lumea tocmai a cunoscut cea mai calda luna aprilie inregistrata vreodata, prelungind o serie de 11 luni in care fiecare luna a stabilit un record de temperatura, a anuntat, miercuri, serviciul de monitorizare a schimbarilor climatice al Uniunii Europene, transmite Reuters, citata de News.ro.Fiecare…

Martie, a zecea luna consecutiva care a batut recordul global de caldura, anunța cercetatorii. „Clima noastra se schimba rapid”

10:35, 09.04.2024 - Luna martie 2024 a fost cea mai calda inregistrata vreodata, marcand totodata și a zecea luna consecutiva in care temperaturile au atins un nou maxim istoric, a anunțat marți serviciul de monitorizare a schimbarilor climatice al UE Copernicus (C3S), transmite Reuters.Fiecare dintre ultimele 10 luni…

Ce capacitate are Iranul de a lovi Israelul și cum poate razbuna Teheranul bombardamentul asupra consulatului sau din Damasc (analiza BBC)

18:35, 04.04.2024 - Iranul a promis ca "aceasta crima lașa nu va ramane fara raspuns", dupa atacul aerian de luni asupra consulatului sau din Damasc, insa opțiunile Teheranului pentru a razbuna acest bombardament sunt mai degraba limitate ca amploare și numar, au declarat, pentru BBC, mai mulți experți in studii internaționale.Treisprezece…

Studiu: Cat costa trecerea la ora de vara

17:10, 27.03.2024 - Duminica trecem la ora de vara. Un studiu realizat de London School of Economics and Political Science ( LSE ) arata costul pe cap de locuitor in fiecare an. Cercetarile efectuate de profesorul Joan Costa-i-Font arata ca ora de vara are un impact semnificativ asupra sanatații și bunastarii noastre și…

Prin fierberea apei de la robinet sunt eliminate aproape 90% din microplastice

00:11, 06.03.2024 - Prin fierberea apei de la robinet inainte de a o bea sunt eliminate aproximativ 90% din microplasticele cu care poate fi contaminata, conform unui nou studiu publicat la sfarsitul lunii februarie in jurnalul Environmental Science and Technology Letters, transmite Live Science, potrivit Agerpres. Microplasticele…

Substanțele nocive care raman in apa potabila: nici daca o fierbem nu dispar complet/ VIDEO

05:35, 05.03.2024 - Prin fierberea apei de la robinet inainte de a o bea sunt eliminate aproximativ 90% din microplasticele cu care poate fi contaminata, conform unui nou studiu publicat la sfarsitul lunii februarie in jurnalul Environmental Science and Technology Letters, transmite Live Science, informeaza Agerpres. Microplasticele…


Ce parere ai despre aceasta stire?