Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Osteomielita, inflamatia maduvei osoase - cauze, simptome, complicatii si preventie

Publicat:

Stiai ca banalele taieturi sau accidente reprezinta factori de risc major pentru osteomielita, o infectie severa a oaselor? Aceasta boala este dusmanul din umbra care poate afecta orice persoana sanatoasa, care intra in contact cu germeni nocivi. Afla mai jos ce trebuie sa stii despre osteomielita si cum sa previi aparitia ei!
Ce este osteomielita

Vezi si: Celulele susa din maduva spinarii, leac pentru disfunctii cardiace
 
Osteomielita este o infectie a oaselor. Boala se declanseaza cand infectiile din corp ajung in oase, prin intermediul sangelui sau prin…

Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…  

Sursa articol: bzi.ro


Stiri pe aceeasi tema

De ce unele persoane tinere pot avea mai multe riduri decat persoanele varstnice?

09:10, 26.04.2024 - Prof. univ. dr. Ana-Maria Oproiu, medic primar de chirurgie plastica, estetica si microchirurgie reconstructiva si seful Sectiei de Chirurgie Plastica la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, afirma ca sunt multe persoane tinere care au mai multe riduri decat cele varstnice. Cauzele aparitiei…

De ce persoanele tinere pot avea mai multe riduri ca persoanele varstnice? Un medic estetician prezinta principalele cauze

06:50, 26.04.2024 - Prof. univ. dr. Ana-Maria Oproiu, medic primar de chirurgie plastica, estetica si microchirurgie reconstructiva si seful Sectiei de Chirurgie Plastica la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, afirma ca sunt multe persoane tinere care au mai multe riduri decat cele varstnice. Cauzele aparitiei ridurilor…

Afecțiuni ale mainii adesea confundate cu sindromul de tunel carpian

15:31, 23.04.2024 - Daca te confrunți cu amorțeala, furnicaturi și durere in mana, poți presupune ca ai sindrom de tunel carpian. Deși sindromul de tunel carpian este una dintre afecțiunile cel mai frecvent diagnosticate care provoaca aceste simptome, exista și altele similare.Iata ce afecțiuni sunt adesea confundate cu…

Țigarile vechi care ameliorau simptomele de astm. Dadeau insa halucinații consumatorilor

21:25, 21.04.2024 - Știai ca, pe vremuri, pacienții diagnosticați cu astm scapau temporar de problemele de respirație cu ajutorul unor țigari ce conțineau atropina? Pana in 1960 insa, au fost scoase de pe piața, din cauza halucinațiilor (și nu numai) pe care le resimțeau consumatorii. Cum se tratau pe vremuri pacienții…

Simptomele hemofiliei, o boala rara a sangelui care se transmite ereditar. Tratamentul prescris

11:46, 19.04.2024 - Hemofilia, o boala ereditara, din pacate, nevindecabila, are impact uriaș și asupra copiilor. La Buzau, dintre cei 17 pacienți care primesc tratament pentru aceasta maladie, 12 sunt copii. In Romania, sunt inregistrate peste 2.000 de persoane diagnosticate cu hemofilie și boala von Willebrand.

La ce riscuri de sanatate se expun cei care lucreaza noaptea. Boala cumplita care ii paște

07:35, 19.04.2024 - Persoanele care lucreaza in ture de noapte prezinta un risc mai mare de demența și alte boli, spune un important expert in somn, a carui afirmație se bazeaza pe rezultatele unor studii științifice.

Tusea compulsiva – ce este, simptome și tratament

17:45, 09.04.2024 - Tusea compulsiva, cunoscuta in popor adesea și sub termenul de tuse magareasca, este boala infecțioasa ce poate aparea la toate varstele, care poate afecta plamanii și caile respiratorii. Iata care sunt simptomele, și ce forme de tratament exista pentru tuse compulsiva!Tusea compulsiva poate avea o…

Ministrul Sanatații, avertisment pentru cei care merg in vacanțe in zone tropicale: ”Simptomele malariei pot fi asemanatoare cu infecția virala”

22:10, 06.02.2024 - Ministerul Sanatații, Alexandru Rafila, ii avertizeaza pe romanii care se deplaseaza in zone tropicale, sa discute cu medicii inainte de calatorie despre profilaxia impotriva malariei.Acesta precizat ca inainte de a calatori in zonele tropicale, romanii trebuie sa se consulte un medic epidemiolog, infecționist…


Ce parere ai despre aceasta stire?