Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Opt focare active de pestă porcină, în Bihor

Publicat:
Opt focare active de pestă porcină, în Bihor

DSVSA Bihor informeaza asupra faptului ca, in perioada 24.04 – 21.05.2024, in baza buletinelor de analiza emise de Laboratoare naționale acreditate, in județ au fost declarate 5 noi focare de PPA (pesta porcina africana) la porcii domestici, in prezent fiind active 8 focare de boala.

Citeste articolul mai departe pe bihon.ro…  

Sursa articol si foto: bihon.ro


Stiri pe aceeasi tema

Focar de pesta porcina africana intr-o ferma din Buzau. Mii de animale vor fi sacrificate

14:46, 03.06.2024 - Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Buzau a declarat focar de pesta porcina africana intr-o ferma din judet cu aproximativ 3.000 de capete. Potrivit reprezentantilor DSVSA Buzau, medicii veterinari au confirmat focarul de pesta porcina in data de 1 iunie 2024, fiind impuse…

MASURI URGENTE ADOPTATE Focar de pesta porcina africana in localitatea Traian din municipiul Satu Mare

12:35, 31.05.2024 -     Focar de pesta porcina africana la o gospodarie din localitatea Traian   Prefectul Ioan Tibil , in calitate... The post MASURI URGENTE ADOPTATE Focar de pesta porcina africana in localitatea Traian din municipiul Satu Mare first appeared on Informatia Zilei .

DSVSA BIHOR 5 noi focare de pesta porcina, in Bihor

12:41, 28.05.2024 - Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bihor a informat, luni, ca in ultima luna in judet au fost declarate cinci focare noi de pesta porcina africana (PPA) ... The post DSVSA BIHOR 5 noi focare de pesta porcina, in Bihor first appeared on Informatia Zilei .

PESTA PORCINA AFRICANA Prevenirea imbolnavirii porcinelor de pesta porcina africana

16:50, 14.04.2024 - Pentru prevenirea imbolnavirii porcinelor de pesta porcina africana, Conform ORDINULUI nr. 132/418/2023, se impune respectarea unor recomandari specifice. The post PESTA PORCINA AFRICANA Prevenirea imbolnavirii porcinelor de pesta porcina africana first appeared on Informatia Zilei .

Rezervație de mistreți, nimicita de pesta porcina, repopulata cu cerbi lopatari

15:35, 08.04.2024 - Cerbii lopatari adusi in Rezervatia de la Bolovani, judetul Dambovita, s-au adaptat, ei fiind adusi sa repopuleze padurea din care au murit, acum cativa ani, toti mistretii din cauza pestei porcine.

Focar de pesta porcina in mai multe gospodarii din comuna Zarnesti

14:10, 03.04.2024 - Autoritatile buzoiene au depistat un focar de pesta porcina in mai multe gospodarii din comuna Zarnesti. Astfel, la nivelul localitatii, miscarea si comercializarea porcinelor si a altor specii de animale, inclusiv a mieilor, nu este permisa decat cu acordul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta…

Un nou focar de pesta porcina africana, dupa 4 luni de 'liniste' epidemiologica

20:25, 21.03.2024 - Un nou focar de pesta porcina africana la porcii domestici a fost descoperit in Bihor, dupa ce vreme de patru luni nu au existat astfel de cazuri in judet, a informat, joi, directorul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bihor, Remus Motoc, printr-un comunicat de presa.…

Alerta in nordul țarii: Doua focare de pesta porcina la mistreți, depistate in Padurea Domneasca și Ocolul Silvic Falești

16:06, 20.03.2024 - Doua cazuri de pesta porcina africana la mistreți au fost inregistrate pe teritoriul Republicii Moldova. Un caz a fost depistat in raionul Glodeni, Rezervația naturala Padurea Domneasca, iar al doilea caz, in raionul Falești, Ocolul Silvic Falești.


Ce parere ai despre aceasta stire?