Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

OMS: Poluarea prezenta in aer clasificata drept cancerigena

Publicat:

de Cercetare a Cancerului (IARC), o agentie specializata a a Sanatatii (OMS), a anuntat joi ca a clasificat poluarea prezenta in aer drept cancerigena, informeaza Agerpres. ‘Expertii au concluzionat ca exista suficiente dovezi pentru a afirma ca expunerea la poluarea din aer cauzeaza cancer la plaman. De asemenea, au notat o asociere pozitiva cu un risc crescut de cancer la vezica urinara’, a precizat IARC intr-un comunicat citat de AFP. Acestea sunt concluziile la care au ajuns expertii reuniti mai multe zile la Lyon pentru a analiza studiile efectuate…

Citeste articolul mai departe pe ziarmm.ro…  

Sursa articol: ziarmm.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cazurile de demența sunt in creștere la nivel mondial. Care sunt factorii de risc?

10:15, 09.05.2024 - O criza globala de sanatate mintala se profileaza la orizont – demența. Aceasta este o afecțiune care poate fi cauzata de o serie de boli care distrug treptat celulele nervoase și deterioreaza creierul, ducand la un declin al funcțiilor cognitive, potrivit Organizației Mondiale a Sanatații (OMS), transmite CNBC.…

Un virus periculos, care se transmite de la animale la oameni, starnește ingrijorare „enorma” la OMS

09:00, 21.04.2024 - Organizația Mondiala a Sanatații si-a exprimat „ingrijorarea enorma” fața de raspandirea tot mai masiva a virusului gripei aviare H5N1 la noi specii, inclusiv la oameni. Temerea este ca acesta se va adapta și transmiterii de la om la om, in condițiile in care are o rata de mortalitate „extraordinar…

„Ingrijorare enorma” la OMS: „Rata de mortalitate extraordinara”

16:15, 18.04.2024 - Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si-a exprimat joi „ingrijorarea enorma” fata de raspandirea in crestere a tulpinii H5N1 a virusului gripei aviare la noi specii, inclusiv la oameni, informeaza AFP. „Acest lucru ramane, cred eu, o ingrijorare enorma”, a declarat Jeremy Farrar, cercetator-sef al…

UBB se implica, alaturi de instituțiile internaționale de marca in domeniu, in analiza și reformarea politicilor de sanatate publica

14:45, 15.04.2024 - Departamentul de Sanatate Publica din cadrul Facultații de Științe Politice, Administrative și ale Comunicarii (FSPAC) a Universitații ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (UBB), impreuna cu secțiunea Cercetare in Resurse Umane in Sanatate (Health Workforce Research Section) din cadrul Asociației Europene…

Statele membre OMS nu au reușit, dupa doi ani de discuții, sa ajunga la un acord privind prevenirea pandemiilor. Cand se reiau negocierile

14:06, 29.03.2024 - Discuțiile referitoare la un acord internațional care sa pregateasca lumea mai bine pentru o pandemie viitoare au inceput in februarie 2022, iar cele 194 de țari membre ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) nu au ajuns inca la o ințelegere, insa iși doresc sa aiba un acord pana la sfarșitul lunii…

Acord de prevenire a pandemiilor: Termenul limita se apropie, capcanele persista

10:55, 26.03.2024 - Negocierile in vederea unei mai bune pregatiri a omenirii pentru o viitoare pandemie intra in ultima linie dreapta, dar exista inca multe capcane care trebuie depasite inainte de a se asigura ca urmatoarea criza majora in domeniul sanatatii va fi combatuta intr-o maniera colectiva, informeaza AFP. Ultima…

Cele mai poluate orașe din lume se afla in Asia. 83 dintre ele sunt intr-o singura tara și nu e China

18:35, 20.03.2024 - Toate cele 100 de orase cu cea mai grava poluare atmosferica din lume, cu exceptia unuia, se aflau in Asia, criza climatica jucand un rol esential in calitatea proasta a aerului, care pune in pericol sanatatea a miliarde de oameni din intreaga lume, potrivit unui nou raport, scrie CNN, conform news.ro.…

Prin fierberea apei de la robinet sunt eliminate aproape 90% din microplastice

00:11, 06.03.2024 - Prin fierberea apei de la robinet inainte de a o bea sunt eliminate aproximativ 90% din microplasticele cu care poate fi contaminata, conform unui nou studiu publicat la sfarsitul lunii februarie in jurnalul Environmental Science and Technology Letters, transmite Live Science, potrivit Agerpres. Microplasticele…


Ce parere ai despre aceasta stire?