Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Observarea păsărilor diminuează stresul și riscul de depresie și anxietate (studiu)

Publicat:

Persoanele care locuiesc in cartiere in care traiesc multe pasari, arbuști și copaci au un risc mai mic de a suferi de depresie, anxietate și stres, potrivit unui studiu efectuat de specialiști de la Universitatea din Exeter, dar și din cadrul for Ornithology și de la Universitatea din Queensland, informeaza Science Daily.
Studiul, la care au contribuit cateva sute de participanți, a relevat faptul ca observarea pasarilor și a altor elemente din natura precum arbuștii și copacii are beneficii pentru sanatatea mentala, indiferent daca persoanele respective traiesc in mediul urban…

Citeste articolul mai departe pe monitorulvn.ro…  

Sursa articol: monitorulvn.ro


Stiri pe aceeasi tema

O mutatie genetica descoperita de cercetatori ar putea ajuta la prevenirea diabetului

08:50, 27.04.2024 - Cercetatorii britanici de la Universitatea din Exeter au descoperit o mutatie genetica unica – identificata la doi copii, frati – care nu a mai fost observata pana acum la oameni și care deschide calea catre noi optiuni de tratament pentru diabetul zaharat de tip 1, scrie News.ro. Mutatia se afla in…

Dezvoltare a parteneriatului dintre Bosch Service Solutions și Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor din Universitatea de Vest din Timișoara (UVT): eveniment de inaugurare a unui nou spațiu colaborativ dedicat studenților

09:40, 25.04.2024 - Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor (FEAA) din cadrul Universitații de Vest din Timișoara (UVT) are placerea sa va invite la evenimentul de inaugurare a unui nou spațiu colaborativ dedicat studenților, amenajat in parteneriat cu Bosch Service Solutions.   Evenimentul…

Un studiu genetic dezvaluie originile preistorice etiopiene ale cafelei Arabica

01:02, 24.04.2024 - Oamenii de stiinta au descifrat genomul cafelei arabica ajungand pana la originile acesteia, o incrucisare naturala intre alte doua specii de cafea, produsa in urma cu intre 610.000 si un milion de ani, in padurile din Etiopia. Conform constatarilor, aceasta specie de cafea este mai veche decat specia…

Dimensiunea creierului uman a crescut cu aproape 7% in 40 de ani

00:20, 16.04.2024 - Studii recente au scos la iveala ca dimensiunea creierului uman a crescut semnificativ de-a lungul evoluției. Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca marirea creierului poate fi asociata cu o rezerva cerebrala crescuta, care ar putea reduce riscul de demența, potrivit Agerpres. Conform unei noi…

Test IQ pentru genii. Cate diferențe exista intre cele doua pisici

14:25, 15.04.2024 - O provocare pentru cei inteligenți și atențiAcest test nu este doar un exercițiu de divertisment, ci și o metoda de a evalua rapiditatea cu care cineva poate procesa informația vizuala și de a determina nivelul de atenție la detalii. Persoanele care identifica rapid diferențele demonstreaza abilitați…

Caștigatorii concursului ”Games of Science” in direct la matinalul de la Radio Iași

09:55, 27.03.2024 - Caștigatorii concursului ”Games of Science” in direct la matinalul de la Radio Iași. Otilia Pintilii, studenta la Universitatea de Medicina si Farmacie ”Grigore T. Popa” Iasi, a caștigat etapa de la Iași a concursului Games of Science cu o prezentarea despre cercetarea echipei din care face parte care…

Profesorii de la Universitatea „Dunarea de Jos” din Galati au inventat painea cu gust de carne. „Friptura nu se vede, dar se simte”

15:30, 12.03.2024 - Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) a acordat Universitatii „Dunarea de Jos” din Galati brevet de inventie pentru o paine proteica, cu gust si proprietati de carne. Proiectul a fost pus in practica de mai multe cadre didactice de la Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor.

UMF Craiova cumpara echipamente IT de aproape 1,2 milioane de euro

05:25, 06.03.2024 - Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Craiova a scos la licitatie, de curand, un contract care presupune o suma considerabila, prin intermediul caruia vrea sa cumpere echipamente IT. Valoarea acestuia ajunge aproape la 1,2 milioane de euro, bani proveniti din Planul Național de Redresare și Reziliența…


Ce parere ai despre aceasta stire?