Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Oamenii fac mizerie şi în spaţiu. Ce dezastru se poate declanşa oricând

Publicat:

Milioane de obiecte formeaza un adevarat nor spatial de reziduuri in jurul Pamantului. Expertii spun ca aceste bucati de “gunoi spatial” pot provoca o reactie in lant care ar putea duce la aparitia unor zone ce nu vor mai putea fi folosite pentru zboruri spatiale, un adevarat dezastru. Timp de 60 de ani, oamenii au lansat in spatiu sateliti, aeronave si astronauti. Ca urmare a acestei activitati, Pamantul este inconjurat de un nor de reziduuri – aproximativ 18.000 de obiecte sunt urmarite de la sol, cel putin 75.000 de fragmente sunt de dimensiunea unei monede de 1 euro, iar milioane de alte bucati…

Citeste articolul mai departe pe vocea.biz…  

Sursa articol: vocea.biz


Stiri pe aceeasi tema

Consecințele procesului de ardere: Intre riscuri și alternative mai puțin nocive

06:45, 18.04.2024 - Apariția focului a avut un rol fundamental in evoluția umanitații, insa progresul tehnologic asigurat de energia focului a venit la pachet cu mai multe consecințe negative. Oamenii de știința au demonstrat ca alimentele preparate termic, in special carnea, pot crește riscul apariției mai multor tipuri…

Catalin Botezatu i-a luat apararea Deliei dupa ce a fost criticata ca poarta geaca de rafie. Alt designer nu recomanda haina: „O sa mirosiți ca un sconcs”

12:16, 04.04.2024 - Catalin Botezatu a analizat ținuta cu care Delia a creat controverse in mediul online. Artista a aparut intr-o geaca de rafie de 1.200 de lei, iar mulți dintre fanii ei i-au criticat ținuta, la fel și designerul Florin Burescu, care o imbraca pe artista Maria Constantin. De curand, Delia s-a pozat purtand…

Nou record de timp in care a funcționat „Soarele artificial”, energia din fuziune nucleara cu temperatura de 100 milioane grade Celsius

07:05, 02.04.2024 - Oamenii de știința din Coreea de Sud au anunțat un nou record mondial pentru durata de timp in care au menținut temperaturi de 100 de milioane de grade Celsius - de șapte ori mai fierbinte decat miezul soarelui - in timpul unui experiment de fuziune nucleara, in ceea ce ei spun ca este un pas important…

Se intampla cu adevarat: Oamenii vor pierde timp din viața lor in urmatorii ani. Se schimba rotația Pamantului

15:21, 28.03.2024 - Intr-o zi, in urmatorii doi ani, toata lumea de pe glob va pierde o secunda din timpul lor. Momentul exact in care se va intampla acest lucru este influențat de oameni, potrivit unui nou studiu, deoarece topirea gheții polare modifica rotația Pamantului și schimba timpul insuși. Orele și minutele…

Un craniu vechi de 16 milioane de ani a fost descoperit in Peru. Aparține unui delfin uriaș, care s-ar fi „mutat” din ocean in rau

07:06, 25.03.2024 - Oamenii de stiinta au prezentat miercuri un craniu-fosila, cu o vechime de 16 milioane de ani, dezgropat in Peru si care apartine unui delfin de rau ce inota odinioara in apele de azi ale Amazonului si a carui cea mai apropiata ruda este delfinul de rau sud-asiatic din fluviul Gange din India, informeaza…

Lovitura de peste 40 de milioane de euro și dobanzi pentru Romania. Ce a decis instanța

08:10, 19.03.2024 - Energia regenerabila este una din soluțiile de viitor, dar se pare ca pentru Romania este și o gaura in buget. Ca urmare a unui litigiu demarat de mai multe companii, statul roman a primit o lovitura de peste 40 de milioane de euro și dobanzi.

Motivele incredibile pentru care romanii suna la 112: 'Vor sa ajunga urgent la aeroport și traficul este blocat'

06:10, 13.03.2024 - Catalin Chirca, purtatorul de cuvant al Serviciului de Telecomunicații Speciale, a declarat marți ca aproape jumatate dintre cele peste 10 milioane de apeluri la 112 inregistrate anul trecut nu au reprezentat situații de urgența. El a explicat ca mulți oameni apeleaza numarul de urgența deoarece doresc…

Se intampla o data la patru ani: 2024, an bisect! Saltul de credința, semnificația spirituala a zilei de 29 februarie

23:35, 27.02.2024 - Aceasta zi speciala este, de fapt, una de recuperare. Pamantului ii ia cu aproape șase ore mai mult sa mearga in jurul Soarelui decat cele 365 de zile din anul nostru calendaristic. De aceea, adaugam o zi atipica de 24 de ore la fiecare patru ani. „Dupa doar un secol fara zi bisecta, vara nu avea sa…


Ce parere ai despre aceasta stire?