Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Oamenii de știință au AFLAT secretele lui Leonardo da Vinci: cum picta marele artist

Publicat:

Pictorul renascentist Leonardo da Vinci a evitat sevaletul si a combinat culorile direct pe panza, au anuntat recent oamenii de stiinta italieni, care au dezvaluit ca au reconstituit operele sale pas cu pas, "ca si cum l-ar fi privit in timp ce picta", informeaza Agerpres.

Citește și: SOC TOTAL pe piata imobiliara din Capitala - Ce se intampla cu prețurile apartamentelor

Folosind un dispozitiv stiintific pentru a analiza una dintre picturile lui Leonardo da Vinci, "Madona cu fus", cercetatorii de la Universitatea din Florenta au anuntat ca au putut sa identifice, virtual, fiecare…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

2 mai: A murit pictorul Leonardo da Vinci. Studiile sale care au dus la dezvoltarea de arme avansate

00:06, 02.05.2024 - Data de 2 mai marcheaza moartea marelui pictor, sculptor și inventator renascentist, Leonardo da Vinci, in urma cu mai bine de cinci secole. In aceeași zi a avut loc intrunirea conducatorilor Revolutiei Romane din Transilvania și s-a stins din viața Ilinca Tomoroveanu, nepoata lui Octavian Goga.

„Imperiul Roman. Tehnologia invingatorilor”, o expoziție de neratat pentru pasionații de istorie, la Complexul Muzeal Arad

22:35, 23.04.2024 - Dupa expoziția „Leonardo da Vinci – The Machines. Invențiile unui geniu al Renașterii” gazduita de muzeul aradean in toamna anului trecut, o noua expoziție internaționala, organizata sub patronajul Ambasadei Italiei in Romania, a Consulatului Onorific al Republicii Italiene la Arad, a Institutului Italian…

Oamenii de știința au reușit sa elimine virusul HIV din celule folosind editarea genetica

01:05, 22.03.2024 - Cercetatorii au eliminat HIV din celule in laborator, succes care ofera sperante pentru un tratament, informeaza DPA, conform Agerpres. Utilizand o tehnologie de editare genetica denumita Crispr-Cas, care a castigat premiul Nobel in 2020, oamenii de stiinta au reusit sa tinteasca ADN-ul HIV, indepartand…

Oamenii de știința din Franta au descoperit alimentele care afecteaza aspectul fizic al omului

08:25, 14.03.2024 - Oamenii de știința francezi au descoperit care dintre alimente afecteaza aspectul fzic al omului. Studiul a fost realizat de un grup de oameni de știința francezi de la Universitatea din Montpellier. Unele produse pot reduce atractivitatea, la aceasta concluzie neașteptata a ajuns cercetatorii francezi…

Roșiile stresate devin zgomotoase

23:06, 05.03.2024 - Plantele nu sunt atat de liniștite pe cat ar putea crede mulți: daca nu au suficienta apa sau se confrunta cu alt stres, emit diferite zgomote, potrivit unui studiu. Oamenii nu le aud, dar insectele le percep. Potrivit unui studiu, plantele stresate pot face mult zgomot – dar oamenii nu il pot auzi.…

Calendarul zilei. Michelangelo Buonarroti se stinge din viața la Roma, pe data de 18 februarie

15:10, 18.02.2024 - Michelangelo Buonarroti a fost, alaturi de Leonardo da Vinci, unul dintre cei mai importanți artiști ai lumii, un punct important de referința pentru perioada de varf a Renașterii Italiene. S-a nascut la data de 6 martie 1475, in satul toscan Caprese. Dupa intoarcerea la Florența, de unde provenea familia…

Un sistem important de curenți din Oceanul Atlantic ar putea disparea. Ce consecințe climatice poate aduce fenomenul

18:10, 10.02.2024 - Un sistem crucial de curenți oceanici ar putea fi pe cale sa dispara, potrivit unui nou raport, cu implicații alarmante asupra creșterii nivelului marii și a vremii la nivel global, ceea ce ar duce la scaderea dramatica a temperaturilor in unele regiuni și la creșterea acestora in altele, scrie CNN.Folosind…

Conversația cu persoanele care dorm a devenit posibila: Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare cu persoane aflate in timpul somnului

07:35, 10.02.2024 - Visul de a conversa cu cei care dorm a devenit realitate. Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare bidirecționala cu persoanele aflate in diferite stadii ale somnului.Cercetatorii au identificat semnale cerebrale specifice asociate cu momentele in care o persoana este receptiva la…


Ce parere ai despre aceasta stire?