O treime dintre cancerele gastro-intestinale pot fi prevenite. Carnea roşie creşte riscul de cancer de stomac
Publicat:O alimentație dezechilibrata poate fi un factor de risc pentru toate tipurile de cancer gastric. Este vorba de consumul excesiv de grasimi saturate, de produse super procesate, de alcool, la insuficiența aportului de fibre. In plus, extrem de periculos pentru sistemul nostru digestiv este excesul de carne roșie.
"Am constatat la mulți dintre pacienții noștri cu cancere gastrice prezența aceste obiceiuri culinare și, de aceea, recomandam eliminarea acestora", spune medicul gastroenterolog Cem Aygun, specialist in endoscopie digestiva in cadrul ACIBADEM.
In topul cancerelor digestive…
Citeste articolul mai departe pe rtv.net…
Sursa articol: rtv.net
Stiri pe aceeasi tema
Plecata din Grecia, flacara olimpica va sosi miercuri la Marsilia unde 150.000 de persoane o vor intampina in prezenta unui important dispozitiv de securitate
11:46, 05.05.2024 - Dupa douasprezece zile de calatorie pe mare la bordul ambarcatiunii cu trei catarge Belem, plecata din Grecia, flacara olimpica va sosi miercuri la Marsilia unde 150.000 de persoane o vor intampina in prezenta unui important dispozitiv de securitate, cu mai putin de trei luni inaintea Jocurilor Olimpice…
ALIMENTAȚIE SANATOASA Cercetatorii ne indeamna sa renunțam la carnea roșie
15:06, 01.05.2024 - Fanii mancarii prajite au fost sfatuiți sa inlocuiasca unele dintre componentele principale ale acesteia, in incercarea de a-și reduce riscul de a dezvolta cancer, potrivit unui nou studiu. The post ALIMENTAȚIE SANATOASA Cercetatorii ne indeamna sa renunțam la carnea roșie first appeared on Informatia…
Atenție ce mananci! Anumiți aditivi alimentari ar putea crește riscul de diabet - studiu
15:25, 25.04.2024 - Consumul frecvent al anumitor emulsifianti pare sa fie asociat cu un risc mai ridicat de diabet, sugereaza un studiu amplu publicat miercuri, a carui metodologie face insa obiectul mai multor critici.
Substanța care ar putea explica explozia de cancere și tumori la tineri: Se gasește din plin in carnea roșie și zahar
22:40, 19.04.2024 - Oamenii de știința cred ca au descoperit o veriga lipsa intre modul in care consumul de junk food crește riscul de cancer. Un studiu recent a descoperit ca substanțele chimice produse atunci cand se consuma junk food cresc riscul de cancer. Alimentele nesanatoase, precum carnea roșie și zaharul, ar…
Fibrilația atriala crește riscul de accident vascular cerebral de 4 ori
18:45, 04.04.2024 - Fibrilația atriala (cel mai frecvent tip de aritmie cardiaca) crește riscul de accident vascular cerebral de 4 ori, cu consecințe fatale in 30% din cazuri și invaliditate pentru jumatate dintre cei afectați, potrivit mediafax.
Studiu: Medicamentele hormonale ar putea creste riscul de tumori cerebrale printre femei
11:35, 28.03.2024 - Milioane de femei din intreaga lume care utilizeaza anumite medicamente hormonale pentru contraceptie si pentru a gestiona afectiuni precum endometrioza pot prezenta un risc crescut de tumori cerebrale rare, de obicei benigne, sustin cercetatorii citați de The Guardian. Oamenii de stiinta au descoperit…
STUDIU: Vremea calda afecteaza sistemul imunitar și crește riscul de boli cardiovasculare
08:40, 27.03.2024 - Cercetatorii au analizat probe de sange de la 624 de persoane din Louisville, Kentucky, și au descoperit ca vremea calda a fost asociata cu niveluri crescute ale mai multor citokine, proteine implicate in inflamație. Unul, TNF-alfa, este un marker important al bolilor cardiovasculare. Caldura a fost,…
Studiu: Obezitatea infantila crește riscul de probleme musculo-scheletice
14:20, 13.03.2024 - Un nou studiu a identificat o legatura ingrijoratoare intre obezitatea infantila și problemele musculo-scheletice. Cercetarea, publicata in revista Archives of Disease in Childhood, a analizat datele a peste 120.000 de copii din Marea Britanie, relateaza Mediafax. Studiul a concluzionat ca cei cu…