Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

O nouă misiune ESA, "Interceptorul de comente", va studia o cometă neperiodică

Publicat:

Sondele spatiale vor aștepta cometa in punctul Lagrange L2 dintre Soare și Pamant, situat la 1,5 milioane kilometri in ,,spatele” Pamantului vazut dinspre Soare. Acestea se vor indrepta spre cometa inca nedescoperita in momentul in care aceasta se va apropia de Pamant. Imaginea nu este la scara. Credit: Agenția Spațiala Europeana   Proiectul” (Interceptorul de comete) a fost selectat ca o noua misiune rapida in cadrul programului “” al , ESA. Constand din trei sonde spatiale, aceasta va fi prima misiune științifica ce va vizita o cometa

Citeste articolul mai departe pe scientia.ro…  

Sursa articol: scientia.ro


Stiri pe aceeasi tema

Decizia care ridica mari semne de intrebare. De ce s-a opus Rusia INTERZICERII amplasarii de arme in spațiu?

22:10, 25.04.2024 - Rusia s-a opus miercuri prin veto unei rezolutii a Consiliului de Securitate al ONU, redactata de SUA, care cerea tarilor sa previna o cursa a inarmarii in spatiul cosmic, o miscare ce a determinat Statele Unite sa se intrebe daca Moscova ascunde ceva.Votul a avut loc dupa ce Washingtonul a acuzat Moscova…

Decizia care ridica mari semne de intrebare. De ce s-a opus Rusia INTERZICERII amplasarii de arme in spațiu?

13:25, 25.04.2024 - Rusia s-a opus miercuri prin veto unei rezolutii a Consiliului de Securitate al ONU, redactata de SUA, care cerea tarilor sa previna o cursa a inarmarii in spatiul cosmic, o miscare ce a determinat Statele Unite sa se intrebe daca Moscova ascunde ceva.Votul a avut loc dupa ce Washingtonul a acuzat Moscova…

Liceului Teoretic Ovidius:Premiu obtinut de elevii Liceului Teoretic Ovidius la concursul Climate detectives

10:35, 24.04.2024 - Premiu obtinut de elevii Liceului Teoretic Ovidius la concursul Climate detectives, organizat de Agentia Spatiala Europeana ESA Elevele Mara Vaslaban si Stefania Puflene, clasa a XI a la Liceul Teoretic Ovidius, coordonate de prof. Carmen Bucovala, au castigat faza nationala a competitiei europene Climate…

OUG pentru eliminarea 'taxei pe soare', dar și a plafonarii prețurilor - Ministrul Energiei: 'Voi continua sa sprijin prosumatorii'

08:35, 17.03.2024 - Proiectul de Ordonanta care prevede eliminarea taxei pe soare pentru prosumatori aduce claritate in cadrul legislativ si elimina incertitudinile si potentialele amenintari ale dezvoltarii prosumatorilor in Romania, afirma ministrul Energiei, Sebastian Burduja. "Cand am fost investit ministru al energiei,…

Taxa de soare pentru prosumatori, eliminata. Ministrul Energiei a pus proiectul in dezbatere publica

11:35, 16.03.2024 - Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat punerea in dezbatere publica a unui proiect de ordonanța de urgența privind eliminarea taxei de soare pentru prosumatori. In Romania sunt peste 120.000 de prosumatori, care impreuna au o putere instalata de 1.500 MW, mai mult decat poate produce centrala…

Erupție pe soare: o furtuna magnetica lovește Pamantul in scurt timp (VIDEO)

14:16, 08.03.2024 - O erupție a avut loc pe Soare, iar o furtuna magnetica este așteptata pe Pamant, relateaza  publicația The Watchers. Se pare ca erupția a avut locpe 5 martie. Furtuna magnetica e așteptata sa atinga ușor Pamantul la sfarșitul zilei de 8 martie, iar pe 9 martie sunt posibile mici furtuni geomagnetice…

STATI CU OCHII LA CER! TREI FENOMENE EXTRAORDINARE! Spirale ciudate, eveniment astronomic deosebit – Cometa 12P/Pons-Brooks si eclipsa totala de Soare!

11:20, 06.03.2024 - MARTIE ESTE CEA MAI BUNA LUNA A ANULUI PENTRU AURORE. Un studiu vechi de 75 de ani arata ca martie are mai multe zile active din punct de vedere geomagnetic decat oricare alta luna a anului. (Octombrie fiind una asemanatoare) Acest lucru se datoreaza efectului Russell-McPherron. Pe scurt, fisurile tind…

Un satelit iesit de sub control se indreapta spre Pamant. Cand va intra in atmosfera și care sunt riscurile

19:00, 19.02.2024 -  Este de asteptat ca satelitul, cunoscut sub numele de ERS-2, sa se sparga in bucati la reintrarea in atmosfera, iar majoritatea vor arde. Deoarece reintrarea este "naturala" - cu alte cuvinte, nu este controlata de oameni - este imposibil de prezis exact cand si unde se va produce, potrivit Agentiei…


Ce parere ai despre aceasta stire?