Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

O nouă BOALĂ asociată virusului Sars-CoV-2, descoperită de medici. Afecțiunea, frecventă și la COPII

Publicat:

Tot mai mulți pacienți care au trecut prin infectare se plang de efectele dureroase pe care le resimt asupra sistemului nervosCercetatorii au denumit boala „Ceața creierului”.  Aceștia explica faptul ca temutul virus Sars-CoV-2 afecteaza plamanii, ceea ce duce la scaderea nivelului de oxigen din organism. Fara oxigen, celulele creierului incep sa moara.  Pacienții diagnosticați cu noua boala a sistemului nervos se plang de dureri de cap, pierderi de memorie și confuzie. Mai mult, studiile recente arata ca afecțiunea este frecvent intalnita și in randul copiilor.  Post-ul O noua BOALA asociata

Citeste articolul mai departe pe ziarulclujean.ro…  

Sursa articol: ziarulclujean.ro


Stiri pe aceeasi tema

Lupus, boala autoimuna care face corpul sa-și atace celulele sanatoase

13:00, 11.05.2024 - Lupusul este o afecțiune autoimuna complexa care determina sistemul imunitar sa atace celulele sanatoase din piele, rinichi, inima și plamani. Cauzele exacte ale lupusului sunt in mare parte necunoscute. Cercetatorii presupun ca o combinație de hormoni, gene, funcția sistemului imunitar și factori de…

O noua „lume” descoperita in adancurile Pamantului. Ecosistemul gigantic plin de viața uimeste oamenii de stiinta

08:25, 04.05.2024 - Cercetatorii vorbesc despre o noua „lume” descoperita in adancurile Pamantului. Este vorba despre un ecosistem gigantic, plin de viața, care a uimit oamenii de știința. Miliarde și miliarde de microorganisme traiesc la doar cațiva kilometri sub suprafața solului, potrivit unei echipe internaționale…

Virusul gripal e cel mai probabil sa declanșeze o noua pandemie. Cercetatorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

19:10, 20.04.2024 - Virusul gripal este patogenul cu cel mai ridicat grad de probabilitate pentru provocarea unei noi pandemii globale in viitorul apropiat, avertizeaza cercetatori din domeniu, citați de The Guardian. Conform unui nou studiu internațional, gripa este cea mai mare amenințare la adresa sanatații la nivel…

Cum sunt tratați pacienții diagnosticați cu Miastenia Gravis in Romania

14:16, 11.04.2024 - 1. Cum apare Miastenia Gravis și ce este aceasta afecțiune? Miastenia Gravis (MG) este o boala cronica neuromusculara, autoimuna, rara, care se manifesta prin oboseala severa la repetarea unei anumite mișcari și slabiciunea mușchilor voluntari ai corpului. Este o boala neuromusculara pentru ca consta…

O așezare uimitor de bine pastrata din Epoca Bronzului a fost descoperita in Anglia. Dezastrul care a pus la pamant „Pompeiul britanic”

07:05, 27.03.2024 - Un castron de terci mancat pe jumatate cu o lingura de lemn, coșuri de gunoi comune și un colier decorativ de chihlimbar și margele de sticla sunt doar cateva dintre ramașițele extraordinar de bine pastrate descoperite in ruinele unui catun dezgropat in estul Angliei, poreclit „Pompeiul britanic”. Cercetatorii…

LEAC Vascul este remediu in boli ale sistemului nervos

16:16, 18.03.2024 - Oare cati dintre noi, in iesirile in natura pe parcursul anului, realizam faptul ca planta parazita denumita vasc, pe langa faptul ca pentru anumite persoane reprezinta un gen - talisman la cumpana dintre ani, are si valente terapeutice. The post LEAC Vascul este remediu in boli ale sistemului nervos…

Un barbat din Germania s-a vaccinat de 217 ori anti-COVID. Ce au descoperit cercetatorii

07:55, 06.03.2024 - Un barbat german "hipervaccinat", care ar fi primit 217 vaccinuri Covid in 29 de luni, nu a prezentat "niciun semn" ca ar fi fost vreodata infectat cu virusul care provoaca Covid-19 si nu a raportat niciun efect secundar legat de vaccin, potrivit unui studiu publicat in revista Lancet Infectious Diseases,…

Suferi de sindromul ochiului uscat? Un tratament natural, in teste

05:15, 14.02.2024 - Blefarita, o afecțiune cronica, fara tratament cunoscut, este cea mai frecventa cauza pentru sindromul ochiului uscat, reprezentand peste 80% din cazuri. Inaintarea in varsta, menopauza, creșterea timpului petrecut in fața ecranelor, purtarea lentilelor de contact sunt doar cațiva dintre factorii de…


Ce parere ai despre aceasta stire?