Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

O istorie medievală neromanțată a Moldovei și Valahiei. Ce i-a distrus pe români și i-a făcut vulnerabili în fața străinilor

Publicat:

Deși istoria medievala a romanilor este prezentata ca o perioada idilica marcata de victorii contra marilor puteri ale vremii și de prosperitate voievodala, in realitate Principatele au fost ravașite de razboaie interne, intre pretendenți, care au dus la supunerea fața de .

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Nikolai Platoșkin: „Este pacat ca mareața istorie a Moldovei este ignorata”

10:11, 16.05.2024 - Rusia regreta faptul ca actualii conducatori ai republicii nu considera poporul moldovenesc frațesc drept o națiune, numindu-l parte a poporului roman. Despre acest lucru a declarat diplomatul sovietic și rus, istoricul și politologul, figura publica și politica, Nikolai Platoșkin, intr-un interviu…

Ciuca: „Generația mea trebuie sa trateze prezentul ca pe o datorie fața de generațiile viitoare”

10:35, 10.05.2024 - „Celebram in aceste zile trei momente istorice, care au marcat destinul lumii libere, al Europei și al Romaniei. 8 mai – Ziua Victoriei in Europa, 9 mai – Ziua Europei și 10 mai – Ziua Independenței Romaniei.Astazi, cand pacea și securitatea continentului nostru sunt sub asediu chiar langa granițele…

Iași: Expozitia „O istorie a balului cuprinsa in ordinele de dans”

17:35, 08.05.2024 - Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Muzeul de Istorie a Moldovei – Muzeul Memorial „Mihail Kogalniceanu”, in parteneriat cu Muzeul Național Brukenthal Sibiu, organizeaza in perioada 10 mai – 31 august 2024, expoziția „O istorie a balului cuprinsa in ordinele de dans”. Ordinul de dans sau carnetul…

Astazi se implinesc 185 de ani de la nașterea primului rege al Romaniei, Carol I

10:00, 20.04.2024 - Carol I, primul rege al Romaniei (domnitor 10 mai 1866-10 mai 1881; rege 10 mai 1881-27 sept. 1914), s-a nascut la Sigmaringen (sudul Germaniei), la 8/20 aprilie 1839, sub numele de Karl Eitel Friedrich Zephyrinus Ludwig, fiind cel de-al doilea fiu al printului Karl Anton von Hohenzollern-Sigmaringen…

La Muzeul National de Istorie a Romaniei: Expozitia In jurul Atacului de la Smardan. Pictori ai Razboiului de Independenta in colectia MNIR", isi prelungeste perioada de vizitare

12:40, 13.04.2024 - Expozitia "In jurul Atacului de la Smardan. Pictori ai Razboiului de Independenta in colectia MNIR, isi prelungeste perioada de vizitare pana la data de 12 mai 2024, potrivit Muzeului National de Istorie a Romaniei. Dintre episoadele definitorii pentru istoria moderna romaneasca, Razboiul Ruso Turc…

Dialog intercultural: Romania are in zestre și cultura polona

08:55, 24.03.2024 - Expoziție in aer liber, la Muzeul Unirii din Iași: „Despre limba polona” Reprezentanții Muzeului de Istorie a Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași propun publicului o noua expoziție in aer liber, organizata in parteneriat cu Institutul Polonez din București, un proiect stradal…

Descoperiri arheologice in centrul Clujului: incinta romana de nord a orașului Napoca / Poarta medievala a Apei

14:10, 15.03.2024 - Cu prilejul lucrarilor de reabilitare a parcului I.L Caragiale și strazilor din vecinatatea sa, specialiștii Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) au realizat o serie de cercetari arheologice. Pe str. O. Petrovici, chiar in zona

Micro-expoziție „Piese de excepție din colecțiile Muzeului de Istorie a Moldovei”: Lucrarea alegorica „Unirea Principatelor”

12:35, 13.03.2024 - Lucrarea alegorica „Unirea Principatelor” este un obiect de patrimoniu important din colecțiile Muzeului Unirii din Iași care a fost selectat pentru a fi prezentat in cadrul unei noi micro- expoziții din seria „Piese de excepție din colecțiile Muzeului de Istorie a Moldovei”, in contextul implinirii…


Ce parere ai despre aceasta stire?