Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

O fosilă antică de rinocer, descoperită pentru prima dată în Asia de Est

Publicat:

Cercetatorii chinezi au descoperit pentru prima data in Asia de Est o fosila de rinocer veche de 14 milioane de ani, oferind dovezi importante privind migrarea acestor animale in Asia de Est. Prosantorhinus este un gen de rinoceri teleoceratini mici, disparuți, cu oasele membrelor scurtate, larg raspindiți in Europa. Cu toate acestea, evoluția asiatica a genului a ramas neclara din cauza lips

Citeste articolul mai departe pe noi.md…  

Sursa articol: noi.md


Stiri pe aceeasi tema

Cea mai simpla metoda de gestionare a furiei, descoperita de cercetatorii japonezi

21:25, 11.04.2024 - Cand vedeti rosu de manie, evitati sa va descarcati pe colegi sau pe cei dragi, notati-va mai degraba gandurile vulcanice apoi aruncati-le la gunoi sau intr-un tocator de hartie! Va fi mai eficient, recomanda cercetatori japonezi, relateaza AFP.

Ești sau nu ești neandertalian? 6 trasaturi care te ajuta sa-ți dai seama

11:01, 07.04.2024 - Exista, aflam cu surprindere, șase trasaturi care sugereaza ca ai ADN neandertalian: de la fumat la… parul drept. In oamenii moderni, pana la doua procente din ADN-ul nostru provine de la stramoșii noștri neandertalieni. ADN-ul de la neandertalieni are efecte mici, dar detectabile, asupra oamenilor…

Antidotul miraculos din Evul Mediu - Oamenii de știința polonezi au recreat un medicament stravechi

19:10, 19.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Wroclaw, Polonia, au fost primii din lume care au recreat in mod sigur faimosul medicament al trecutului - teriac (theriac). Teriacul, format din 71 de substanțe diferite, a fost apreciat in Europa pana in secolul al XVIII-lea ca un antidot miraculos…

Romania a inaugurat unul dintre cele mai moderne centre de cercetare din Europa: cercetatorii studiaza terapii noi anti-cancer

12:20, 15.03.2024 - Un centru de cercetare in bio-economie sustenabila a fost inaugurat, vineri, de Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad, in localitatea Vladimirescu, in urma unui proiect de 7,5 milioane de euro, aici lucrand peste 30 de cercetatori, unii reveniti in tara dupa ce au lucrat in centre importante din Europa,…

Fosila unei creaturi necunoscute pina acum, descoperita pe o plaja 

08:20, 01.03.2024 - In Noua Zeelanda a fost descoperit cleștele bine conservat a unei noi specii de crab care a trait cu mai bine de 8 milioane de ani in urma. Este cel mai mare clește de crab fosilizat descoperit vreodata. Intr-un nou studiu publicat in The New Zealand Journal Of Geology And Geophysics, paleontologii…

Val de praf saharian peste Romania, observat cu ajutorul imaginilor din satelit. Cand ajunge

13:55, 29.02.2024 - Val de praf saharian peste Romania, observat cu ajutorul imaginilor din satelit. Cand ajunge Val de praf saharian, peste Romania: persoanele cu sensibilitați și alergii ar trebui sa fie mai atente.  Un val consistent de praf din Deșertul Sahara, care va ajunge in Europa, a fost remarcat in urma cu cateva…

O fosila rara a unei reptile antice s-a dovedit a fi un fals

04:25, 20.02.2024 - Oamenii de știința au analizat o fosila descoperita in Alpii italieni in 1931 și au descoperit ca este de fapt doar un desen facut cu vopsea neagra. Timp de mai bine de 90 de ani, oamenii de știința au ramas uimiți in legatura cu o fosila de reptila neobișnuita descoperita in Alpii italieni. Dupa ce…

Alimentele viitorului: „carne” printata 3D, „unt” din musca sau „chiftele” din insecte

19:56, 30.01.2024 - Decenii la rand, pe fondul cresterii exponentiale a populatiei si a resurselor tot mai limitate, omenirea a fost macinata de intrebarea “Ce vor manca oamenii viitorului?”. Autorii de romane stiintifico-fantastice și-au imaginat ca in lipsa resurselor oamenii se vor indreapta spre pseudo-mancaruri ciudate.…


Ce parere ai despre aceasta stire?