Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

O echipă de cercetători a descoperit o fosilă de viespe polenizatoare care a trăit în epoca dinozaurilor

Publicat:

O echipa de cercetatori americani si spanioli a gasit intr-un fragment de rasina fosila "primei viespi iubitoare de polen", care a convietuit cu dinozaurii in urma cu 100 de milioane de ani, relateaza miercuri EFE.

Fragmentul de rasina a fost gasit in Myanmar, iar detaliile descoperirii au fost publicate in revista , a grupului Nature.

Insecta a primit numele 'Prosphex anthophilos', sau "prima viespe iubitoare de flori", si reprezinta un succes in istoria polenizarii, potrivit revistei americane. Descoperirea da o idee despre tranzitia ecosistemelor…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

O echipa de cercetatori australieni afirma ca a descoperit „casa ancestrala” a oamenilor de acum 200.000 de ani

05:45, 29.04.2024 - Bazandu-se pe studierea ADN-ului, un genetician australian si echipa sa de cercetare au publicat un studiu extrem de controversat, in care afirma ca a descoperit leaganul primordial al omenirii.

Fosila gigant: descoperirea uimitoare a unui delfin preistoric monstruos, dezvaluie unul din secretele Amazonului!

16:20, 31.03.2024 - In fascinanta calatorie a cercetatorilor prin istoria Pamantului, fiecare fosila descoperita reprezinta o fila noua din povestea vremurilor trecute. Aceste relicve fara varsta dezvaluie secrete uluitoare ale ecosistemelor acvatice care au populat planeta in epoci indepartate. Cand cercetatorii au descoperit…

Oamenii de știința au facut o descoperire uimitoare: este vorba de o noua specie

11:16, 21.03.2024 - Oamenii de stiinta au descoperit craniul fosilizat al unui delfin urias de rau, apartinand unei specii despre care se crede ca a fugit din ocean si s-a refugiat in raurile amazoniene din Peru in urma cu 16 milioane de ani. Specia disparuta ar fi masurat pana la 3,5 metri lungime, ceea ce il face cel…

In China a fost descoperit un mormint pastrat perfect din perioada dinastiei Ming 

02:05, 20.03.2024 - Experții de la Institutul de Relicve Culturale și Arheologie din Shanxi au descoperit in orașul Xinzhou, provincia Shanxi, in nordul Chinei, un mormint impresionant din perioada Dinastiei Ming. Mormintul, vechi de 430 de ani, s-a pastrat intr-o stare remarcabil de buna. S-au pastrat aproape ideal și…

A gasit o fosila de dinozaur veche de 70 de milioane de ani in timp ce iși plimba cainele. De ce a ținut secreta descoperirea timp de 2 ani

10:45, 04.03.2024 - Un francez a dat peste o fosila veche de 70 de milioane de ani, in timp ce iși plimba cainele, insa el și arheologii locali au pastrat secretul timp de doi ani de teama ca descoperirea ar putea fi vandalizata.

Secretul comunicarii balenelor a fost descoperit de cercetatori in laringele lor

22:55, 21.02.2024 - Misticetele sau „adevaratele balene” (subordinul Mysticeti) comunica printr-un sistem unic in laringe, care functioneaza pe un principiu similar cu cel al mamiferelor terestre precum cel de la om si descris pentru prima data intr-un studiu

VIDEO - O noua specie de titanozaur a fost descoperita in China: a trait acum 70 de milioane de ani in Cretacic

10:00, 16.02.2024 - Paleontologii chinezi au descoperit recent fragmente fosilizate ale unei noi specii de dinozaur sauropod titanozaur. Animalul, numit Jiangxititan ganzhouensis, se crede ca a trait in timpul Cretacicului superior, cu aproximativ 72 pana la 66 de milioane de ani in urma, in ceea ce este acum China, informeaza…

Un zid din epoca de piatra descoperit pe fundul Marii Baltice ar putea fi cea mai veche megastructura din Europa

11:40, 13.02.2024 - Un zid din epoca de piatra descoperit sub valuri in largul coastei germane a Marii Baltice ar putea fi cea mai veche megastructura cunoscuta construita de oameni in Europa, spun cercetatorii, potrivit The Guardian, potrivit news.ro.Zidul, care se intinde pe aproape un kilometru de-a lungul fundului…


Ce parere ai despre aceasta stire?