Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

O cometă descoperită recent poate fi văzută cu ochiul liber pe cerul nopții

Publicat:

Cometa a fost observata prima data de catre telescopul spatial NEOWISE, in 27 martie 2020. Cometa se afla in constelatia Puppis si avea magnitudinea 17. La inceputul lunii iunie cometa ajunsese la magnitudinea 7, iar la finalul lunii avea deja magnitudinea 3, cand a intrat in campul LASCO C3 al telescopului solar SOHO. Cometa a trecut la periheliu pe 3 iulie 2020 la distanta de 43 milioane de km si a inceput sa fie observata din 4 iulie, pe ceru (...)

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Parcare in loc de trotuar la blocurile de pe bdul 25 Octombrie din Carei

17:55, 15.04.2024 - Binefacerile mult trambițate de primarul evazionist dupa 5 mandate se pot vedea cu ochiul liber prin cartierele orașului. Acolo unde evazionistul Kovacs calca doar cand e campanie electorala și cerșește voturi. La blocurile de pe bdul 25 Octombrie, trotuarul se transforma in parcare ne semnaleaza mai…

Astronomii anunța un fenomen spectaculos: Explozia unei stele va putea fi vazuta cu ochiul liber. Cand are loc fenomenul

07:06, 31.03.2024 - Un dans cosmic intre doua stele situate la o distanta de aproximativ 3.000 de ani-lumina va sfarși intr-o explozie atat de puternica, incat ar putea fi observata cu ochiul liber pe cer timp de mai multe zile, anunța astronomii.

NASA avertizeaza ca vom vedea in curand o explozie cosmica pe cer, vizibila cu ochiul liber: un eveniment unic in viața

13:56, 22.03.2024 - O stea situata la aproximativ 3.000 de ani lumina distanța de Pamant este pe cale sa produca un eveniment stelar spectaculos, vizibil o data in viața. In curand, cerul nopții va fi luminat de o nova, un tip rar de explozie stelara. Astronomii de la NASA anunța ca acest fenomen va ilumina cerul cu o…

O explozie la mii de ani-lumina de Pamant va crea o „noua stea” pe cerul nopții. Un spectacol ce are loc o singura data in viața

07:06, 21.03.2024 - Astronomii se așteapta ca o „noua stea” sa apara pe cerul nopții, in orice moment, incepand de acum și pana in luna septembrie. Evenimentul exploziv promite sa fie un spectacol ce are loc o singura data in viața, a transmis NASA.

O cometa uriașa poate fi vazuta incepand cu saptamana aceasta de pe Pamant. A putut fi observata ultima data in 1954

11:16, 13.03.2024 - O cometa uriașa, de trei ori mai mare decat Muntele Everest va fi vizibila pe cer incepand cu saptamana aceasta.  Cometa se numește 12P/Pons-Brooks, fiind ,,botezata” dupa cei care au descoperit-o Jean-Louis Pons in 1812, și  William Brooks, care a redescoperit-o dupa 71 de ani.Cometa…

O cometa care zboara spre Pamint va putea fi vazuta cu ochiul liber

00:10, 13.03.2024 - O cometa care zboara spre Pamint va putea fi urmarita cu ochiul liber in urmatoarele saptamini. Ea apare linga planeta noastra doar o data la 70 de ani. Cometa Ponce-Brooks aparține clasei criovolcanice. Atunci cind in interiorul ei crește presiunea pe masura ce se incalzește, au loc erupții de praf,…

Oamenii de stiinta au identificat o stea neutronica nascuta dintr-o supernova observata cu ochiul liber de pe Terra in 1987

10:05, 25.02.2024 - Atunci cand o stea cu o masa de 20 de ori mai mare decat cea a Soarelui nostru a explodat intr-o galaxie din apropiere, explozia a fost atat de violenta, incat a fost vizibila cu ochiul liber din emisfera sudica a Pamantului timp de cateva saptamani in 1987. Oamenii de stiinta au identificat in sfarsit…

Candidatul USR Campia Turzii, Ioan Bakos, despre lucrarile la gradinița: Abandonate sub cerul liber…

13:15, 12.02.2024 - Candidatul USR Campia Turzii pentru funcția de primar, Ioan Bakos, atrage atenția asupra lucrarilor abandonate la gradinița din localitate. ”Campia Turzii a devenit un oraș in care administrația poate risipi sub orice forma banii contribuabililor. A inceput construirea unei gradinițe in zona Piața Unirii,…


Ce parere ai despre aceasta stire?