Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

O carte pe zi: 'Ficțiune la feminin' de Elisabeta Lăsconi

Publicat:

Intr-o cronica din 2013, remarca faptul ca s-a produs o mutație decisiva in spațiul literar:au inceput sa se acorde premii celebre, Nobel și , și femeilor. In deceniul dinainte trei scriitoare primisera , adica un sfert din cele laureate in ultima 100 de ani, scrie Mediafax.

(1957-2016) - absolventa a Facultatii de Limba si a Universitatii din Bucuresti (1980), doctor in litere (1998) la aceeasi universitate cu o teza despre opera lui - a predat limba si literatura romana in Capitala, initial la gimnaziu,…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Turneul național ICONS - Muzica legendarelor trupe Pink Floyd, Queen sau Deep Purple, reinterpretata la flaut

14:35, 23.04.2024 - Matei Ioachimescu, unul dintre cei mai virtuozi flautiști ai momentului, conferențiar universitar in cadrul Facultații de Muzica și Teatru a Universitații de Vest din Timișoara (UVT), pregatește turneul național ICONS, care se va desfașura in perioada 9 – 25 mai 2024. El invita publicul din noua orașe…

Doliu imens in literatura romana: Directorul revistei ''Luceafarul de dimineata'' s-a stins din viața

13:41, 15.04.2024 - Anuntul a fost facut sambata de Uniunea Scriitorilor din Romania.''Uniunea Scriitorilor din Romania anunta cu profunda tristete deosebita disparitia dintre noi a criticului literar Dan Cristea, director al revistei 'Luceafarul de dimineata'. (...) Prin trecerea in eternitate a lui Dan Cristea, literatura…

Doliu imens in literatura romana: Directorul revistei ''Luceafarul de dimineata'' s-a stins din viața

10:45, 13.04.2024 - Anuntul a fost facut sambata de Uniunea Scriitorilor din Romania.''Uniunea Scriitorilor din Romania anunta cu profunda tristete deosebita disparitia dintre noi a criticului literar Dan Cristea, director al revistei 'Luceafarul de dimineata'. (...) Prin trecerea in eternitate a lui Dan Cristea, literatura…

A murit Nicolae Manolescu. Uniunea Scriitorilor: „Cultura romana sufera o grea, ireparabila pierdere”

09:55, 24.03.2024 - Criticul literar Nicolae Manolescu, președinte al Uniunii Scriitorilor , a murit sambata, a scris pe Facebook, Mircea Mihaeș, un apropiat al omului de cultura. Nicolae Manolescu avea 84 de ani și fusese internat la Spitalul Elias. „S-a stins din viața Nicolae Manolescu, cel mai important critic și istoric…

Ziaristul, criticul si istoricul literar Alex Stefanescu a murit la 76 de ani. Patriarhul Daniel: „Exemplu stralucit de bunatate și eruditie”

22:20, 25.02.2024 - Alex Stefanescu, autorul „Istoriei literaturii romane contemporane”, a murit la 76 de ani, a anunțat duminica, 25 februarie, pe Facebook, criticul Daniel Cristea-Enache. Ștefanescu a debutat in 1965 cu poezie, in ziarul „Zori noi” din Suceava, iar in critica in 1970, a notat Agerpres.„O veste care indoliaza…

Un medic argeșean ar putea candida la Primaria Capitalei

18:00, 22.02.2024 - Liderii PSD și PNL au decis sa propuna un candidat comun pentru Primaria Capitalei, iar printre numele vehiculate recent s-ar afla și medicul ortoped Catalin Cirstoiu, managerul Spitalului Universitar din București. Atat reprezentanții PSD, cat și cei ai PNL par a fi de acord cu varianta Catalin Cirstoiu,…

Regele celor doua Sicilii și Lecția de limba moarta, de Andrzej Kusniewicz, prezentate de regretatul prof. univ. dr. Nicolae Crețu – Luni, 19 februarie 2024, h 20:30, in emisiunea Viața Rromilor cu Dumitru ȘERBAN

07:11, 19.02.2024 - Astazi povestim despre imaginea țiganilor in literatura, subiect pe care-l prezentam cu regretatul profesor universitar, doctor in filologie, Nicolae Crețu de la Catedra de Limba și Literatura Romana a Facultații de Litere din cadrul Universitații „Alexandru Ioan Cuza” Iași. Concret, in deschiderea…

Vești proaste despre PLOȘNIȚE. Specialiștii spun ca trebuie sa ne obișnuim cu ele, nu vor disparea curand

09:35, 06.02.2024 - Revenirea ploșnițelor in marile orașe, dupa decenii in care specia disparusera, are legatura tocmai cu modul in care oamenii au incercat sa se apere impotriva acestor paraziți. Vestea și mai proasta este ca scaparea de sub control a metodelor chimice de combatere poate face și mai mult rau, mai ales…


Ce parere ai despre aceasta stire?