Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

O aplicație pentru smartphone poate detecta semnele timpurii ale bolii Alzheimer

Publicat:

Cercetatorii au dezvoltat o aplicație pentru smartphone auto-administrata pentru a detecta afecțiunile neurodegenerative precum boala Alzheimer și tulburarile cognitive ușoare, prin analiza modelelor de vorbire. Intrucat tulburarile subtile de vorbire sunt un indicator precoce al acestor afecțiuni, aceasta poate fi o modalitate ușoara de a obține un diagnostic mai rapid, conform newatlas.com . In ciuda prevalenței la nivel mondial a bolii Alzheimer (AD), se estimeaza ca 75% dintre persoanele care sufera de aceasta afecțiune nu au fost diagnosticate. Deficiența de limbaj este de obicei unul dintre…

Citeste articolul mai departe pe money.ro…  

Sursa articol: money.ro


Stiri pe aceeasi tema

A fost gasit locul morții imparatului Augustus

03:10, 04.05.2024 - Cercetatorii spun ca ruinele unei vile romane descoperite sub ramașițele unei alte vile de linga Muntele Vezuviu ar putea fi locul unde a murit Augustus, primul imparat al Romei. Anterior, se credea ca imparatul a murit in anul 14 d.Hr. in vila familiei sale de linga orașul Nola. Cercetatorii de la…

O mutatie genetica descoperita de cercetatori ar putea ajuta la prevenirea diabetului

08:50, 27.04.2024 - Cercetatorii britanici de la Universitatea din Exeter au descoperit o mutatie genetica unica – identificata la doi copii, frati – care nu a mai fost observata pana acum la oameni și care deschide calea catre noi optiuni de tratament pentru diabetul zaharat de tip 1, scrie News.ro. Mutatia se afla in…

Antibioticele sunt utilizate incorect?

19:20, 23.04.2024 -     Folosirea raționala a antibioticelor poate determina succesul unui tratament. In funcție de obiceiurile terapeutice ale oamenilor din diverse zone ale Romaniei,  de rezistența microbilor in aceste  zone geografice, se poate stabili o politica de utilizare raționala a antibioticelor. Aceasta este…

Ce se intampla in creierul adolescentilor care mananca junk food

06:45, 19.04.2024 - O dieta bazata pe junk food poate provoca leziuni pe termen lung la nivelul creierului adolescenților, sugereaza un nou studiu. Un grup de oameni de știința americani a descoperit ca șobolanii care au fost hraniți in adolescența cu o dieta plina de grasimi și zahar au suferit tulburari de memorie. Studiul…

Dismorfia Snapchat: Oamenii au ajuns sa iși faca operații estetice pentru a arata ca in fotografiile filtrate

15:35, 17.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din Boston au descoperit o legatura intre utilizarea social media și procedurile cosmetice. Ca urmare a „culturii selfie”, utilizatorii dezvolta „dismorfia Snapchat” și cauta proceduri pentru a arata ca in imaginile filtrate cu ei inșiși, potrivit unui nou studiu.

Chiar și o bautura energizanta ocazionala poate crește riscul de tulburari de somn

17:06, 08.03.2024 - Bauturile energizante sunt promovate ca o modalitate de a stimula performanța mentala și fizica, dar un nou studiu sugereaza ca consumul acestora – chiar și ocazional – poate interfera cu somnul, relateaza Health.com. Cercetarea, publicata in revista BMJ Open, a constatat o asociere intre consumul de…

Dezvaluirie cutremuratoare ale doctoriței Monica Pop: "Am o prietena care a facut trei cancere dupa vaccinul antiCovid!"

18:55, 29.02.2024 - "Am pierdut și o prietena care a facut trei cancere dupa vaccin. O personalitate, care s-a dus. Vaccinul asta nu e sigur. E posibil ca vaccinul asta sa fi facut foarte mult rau, ca nu putem fi siguri. Numarul celor cu efecte secundare este uriaș. In Germania e o clinica ce aduna efectele secundare.…

Japonia pregatește lansarea primului satelit din lemn din lume pentru a lupta impotriva poluarii spațiale

12:00, 18.02.2024 - Oamenii de stiinta japonezi au creat una dintre cele mai neobisnuite nave spatiale din lume - un satelit minuscul care este facut din lemn, relateaza The Guardian. Sonda LignoSat a fost construita din lemn de magnolie, care, in experimentele efectuate pe Statia Spatiala Internationala (ISS), s-a…


Ce parere ai despre aceasta stire?