Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

O altă strategie: un nou studiu descrie „nanobureții” care absorb și neutralizează coronavirusul înainte de a ne infecta

Publicat:

O echipa de cercetatori americani propune “nanobureții” ca un posibil tratament contra COVID-19. Acești bureți sunt practic particule minuscule acoperite cu membrane de celule pulmonare sau din sistemul imunitar, care duc la o scadere substanțiala a infecțiozitații coronavirusului in culturi de celule.Numele de nanobureți provine din modul de operare a particulelor, care absorb coronavirusurile din organism ca un burete.Ambele tipuri de nanobureți au redus capacitatea virusului SARS-CoV-2 de a ataca și infecta celulele umane cu 90%, explica autorii. Spre deosebire de un tratament “tradițional”,…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Medicii ar putea fi sancționați daca trimit pacienții de la spitalele de stat la privat

08:15, 19.04.2024 - Alexandru Rafila anunța o „strategie” pentru a limita trimiterea pacienților de la stat la privat. El spune ca se impun sancțiuni in cazul medicilor din spitalele de stat care trimit pacienții in privat și anunța elaborarea unei „strategii”, prin care cadrele medicale sa asume „pe proprie raspundere”…

Ce se intampla daca SUA renunța la NATO? Europa are capacitatea industriala de a raspunde nevoilor armatelor, dar nu are o strategie

07:15, 09.04.2024 - Intrucat apararea cade sub jurisdicția fiecarei țari europene, cooperarea interstatala este redusa și aceasta forța este impraștiata Și daca Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) nu va mai fi in curand pilonul securitații europene, de nezdruncinat de la

oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

10:55, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

Ulei de floarea soarelui sau uleiul de masline. Care este mai bun?

18:21, 06.03.2024 - In zilele noastre, din ce in ce mai mulți oameni acorda o atenție accentuata alimentației sanatoase și iși doresc sa aiba grija la alimentele pe care le consuma, astfel incat acestea sa fie benefice pentru organism. Una dintre cele mai mari dispute legate de sanatatea organismului este folosirea uleiurilor.…

Semnal de alarma: un fenomen global crește incidența sinuciderilor. Femeile in varsta sunt cele mai expuse riscului

06:06, 04.03.2024 - O descoperire recenta evidențiaza o conexiune alarmanta intre poluarea atmosferica și creșterea numarului de sinucideri. Studiul arata ca, odata cu intensificarea poluarii, crește și incidența sinuciderilor, aceasta tendința fiind mai accentuata printre femeile mai in varsta decat se anticipase. Deși…

Pericolul din consumul de ceapa verde - Puțina lume știe contraindicațiile

12:25, 26.02.2024 -   Medicii spun ca in cazul usturoiului si al cepei exista si efecte nocive, nu doar beneficii. In primul rand, ambele au un continut redus, dar existent de seleniu. Se adauga si faptul ca ambele legume vor conferi un miros al cavitatii bucale pe care majoritatea persoanelor (in mod firesc) nu il doresc,…

In Munții Anzi a fost descoperit o platforma de piatra construita inaintea piramidelor egiptene

04:20, 22.02.2024 - Antropologii americani au descoperit in Anzii din Peru o misterioasa platforma megalitica rotunda veche de cel puțin 5.000 de ani. Descoperirea este una dintre cele mai timpurii structuri monumentale de acest tip din sistemul montan sud-american. Materialele studiului specialiștilor de la Universitatea…

”Eliminati impozitarea cu 10% a concediilor medicale”! Mesajul  pacientilor cu boli cronice si rare

13:45, 06.02.2024 - Pacienții cronici și cu boli rare cer autoritatilor sa  elimine impozitarea cu 10% a concediilor medicale, potrivit mesajului lansat de Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC). ”Acesti oameni trebuie incurajati sa lucreze, sustinuti atunci cand au probleme, nu discriminati prin…


Ce parere ai despre aceasta stire?