Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

„Nicolae Iorga – 150 de ani de la naştere”, expoziție la Muzeul Național de Istorie a României

Publicat:

Muzeul Național de Istorie a Romaniei (MNIR), in parteneriat cu Institutul de Istorie”, Universitatea din București, Arhivele Naționale ale Romaniei și ale Ministerului Afacerilor Externe anunta deschiderea expoziției „ – 150 de ani de la nastere”. Evenimentul va avea loc joi, 13 ianuarie 2022, incepand cu ora 14:30, la sediul muzeului din nr. 12, sector 3, Bucuresti, și se va desfașura cu respectarea normelor sanitare in vigoare. Accesul se va face pe baza de invitație.

Citeste articolul mai departe pe historia.ro…  

Sursa articol: historia.ro


Stiri pe aceeasi tema

Muzeul National de Istorie a Romaniei anunta ca nu va organiza "din motive obiective" Noaptea Muzeelor 2024

11:05, 14.05.2024 - Muzeul National de Istorie a Romaniei anunta ca, din motive obiective, nu va organiza anul acesta evenimentul Noaptea Europeana a Muzeelor. Este al doilea mare muzeu din Bucuresti, dupa MNAR, care nu va fi deschis in 18 mai.

Noaptea Muzeelor - Inscrieri prelungite pana la data de 26 aprilie pentru entitatile culturale care vor sa participe

13:05, 23.04.2024 - Noaptea Muzeelor din Romania are loc in acest an la 18 mai, marcand 20 de editii ale evenimentului. Reteaua Nationala a Muzeelor anunta prelungirea sesiunii de inscrieri pentru muzee pana la data de 26 aprilie. Institutul de Istorie a Religiilor, cu o proiectie speciala a filmului "O umbra de nor" de…

BISTRIȚA: Conferința susținuta de prof. univ. dr. Vasile Pușcaș, fost ambasador in Washington și membru corespondent al Academiei Romane

12:30, 02.04.2024 - Prof. univ. dr. Vasile Pușcaș va susține vineri, 5 aprilie, de la ora 16.00, conferința cu titlul „Romania are viitor”. Evenimentul are loc in Sala mare a Primariei Bistrița, iar intrarea este libera. Inca o ediție „Ateneul de Bistrița” are loc vineri, 5 aprilie, de la ora 16.00, in sala mare a Primariei.…

Conferința internaționala la Sinagoga veche din Alba Iulia, organizata de Muzeul Național al Unirii

10:15, 20.03.2024 - Intre 21 și 22 martie a.c., la Sinagoga veche din Alba Iulia (str. Tudor Vladimirescu, nr. 2), se vor desfașura lucrarile celei de-a doua ediții a conferinței internaționale organizate de Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, sub genericul Conservation and Restoration of Stone Monuments. Technical Data…

Tezaurul de la Pietroase. Nu faceti aceasta confuzie

19:00, 19.03.2024 - Muzeul Judetean Buzau a venit cu precizari in contextul discutiilor purtate pe tema tezaurului Romaniei detinut de Rusia. Tezaurul de la Pietroase face parte din categoria juridica tezaur national, se compune din 12 piese valorificate muzeal, insa nu are legatura cu tezaurul national aflat in Rusia.…

Interviu: Ce vor moldovenii? Despre regionalizarea Romaniei și practici de buna guvernare. „Modelul ultracentralist de la București a ținut județele Moldovei in subdezvoltare”

15:26, 18.03.2024 - Recent a aparut o carte fundamentala la editura Polirom: „Regionalizarea. Catre un model de buna guvernanța a Romaniei”. Volum coordonat de: Alexandru L. Cohal , Dorin Dobrincu , George Țurcanașu. Am discutat principalele teme ale acestui studiu cu trei dintre cei care au contribuit esențial la apariția…

Feminitatea si maternitatea, celebrate in luna martie la Muzeul National de Istorie a Romaniei

09:36, 10.03.2024 - Se intampla deseori sa remarci o silueta feminina dupa care, instinctiv, sa intorci privirea, ca si cum frumusetea ori poate un aer indefinit te retin si te opresc sa mergi mai departe", scria jurnalistul Lucian Muntean intr un articol din PressOne, in anul 2018.Astfel de siluete, ce redau esenta feminitatii,…

Atlasul geografic si statistic al Romaniei publicat in 1864, expus la Muzeul National de Istorie

20:00, 28.02.2024 - "Atlasul geografic si statistic al Romaniei" sau "Atlasul lui Papazoglu", publicat in 1864, este expus la Muzeul National de Istorie a Romaniei. Volumul, deosebit de valoros din punct de vedere istoric si documentar, a fost intocmit de Dimitrie Papazoglu, colonel, istoric, cartograf si geograf roman,…


Ce parere ai despre aceasta stire?