Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

NASA a lansat cu succes telescopul IRIS, care va studia atmosfera Soarelui

Publicat:

NASA a lansat cu succes, joi seara, un telescop pentru a descoperi secretele din atmosfera inferioara a Soarelui.

Cercetatorii vor sa descopere mai multe detalii despre radiațiile ultraviolete in aceasta regiune necunoscuta care formeaza vanturile solare.

Satelitul IRIS (Interface Region Imaging Spectrograph) a fost lansat cu ajutorul unei rachete Pegasus XL de la compania americana , potrivit AFP.

Telescopul in valoare de 182 de milioane de dolari a fost plasat pe orbita cu succes, la 643 de km deasupra Pamantului, inainte de implementarea panourilor…

Citeste articolul mai departe pe b1.ro…  

Sursa articol: b1.ro


Stiri pe aceeasi tema

„E finalul sau un nou succes?”. Eminem provoaca controverse dupa ce a lansat noul sau single, „Houdini”

17:45, 07.06.2024 - Vinerea trecuta, Eminem a lansat cel de-al 62-lea single, „Houdini”. Deși melodia a fost criticata de presa, publicul nu este de aceeași parere. Dar, cu toate acestea, exista intrebarea daca aceasta mișcare reprezinta un pas catre finalul carierei sale, transmite The Guardian.

Astronomii au detectat, in sfarsit, o exoplaneta telurica ce prezinta o atmosfera

00:41, 16.05.2024 - Astronomii au cautat timp de multi ani planete telurice din afara sistemului nostru solar care sa aiba atmosfera – o caracteristica considerata esentiala pentru posibilitatea de a gazdui viata. Ei bine, se pare ca, in sfarsit, au gasit una. Numai ca aceasta planeta infernala – aparent cu o suprafata…

Ceva de pe Pamant este de cinci ori mai fierbinte decat temperatura suprafeței solare

05:40, 15.05.2024 - Fulgerele sunt printre cele mai fierbinți fenomene de pe Pamant, depașind chiar temperatura Soarelui. Aerul din jurul unui fulger este incalzit la extrem, atingand aproximativ 27.760 de grade Celsius, adica de cinci ori mai mult decat temperatura suprafeței solare.

O inregistrare video extraordinara prezinta detalii impresionante ale suprafeței Soarelui. Datele sunt obținute de sonda Solar Orbiter a Agenției Spațiale Europene

09:55, 04.05.2024 - Peisajul ca dintr-o alta lume al Soarelui, inclusiv muschi coronali, ploaie solara si spirale de gaz inalte de 10.000 de kilometri, este dezvaluit in imagini filmate de sonda spatiala Solar Orbiter, informeaza News.ro.Observatiile, transmise de sonda Agentiei Spatiale Europene (ESA), dezvaluie structuri…

Cercetatorii au descoperit o gaura neagra atipica in Calea Lactee. Are o masa record de 33 de ori mai mare decat a Soarelui

08:05, 17.04.2024 - Telescopul spatial Gaia, conceput de cercetatorii europeni pentru a cartografia Calea Lactee, a descoperit o gaura neagra cu o masa record - de 33 de ori mai mare decat cea a Soarelui. Aceasta  reprezinta ceva nemaivazut pana acum in galaxia noastra, potrivit unui studiu publicat marti, informeaza Agerpres,…

Cand va avea loc urmatoarea eclipsa de Soare vizibila din Romania. Fenomenul este destul de rar

03:05, 09.04.2024 - Pe data de 8 aprilie a avut loc prima eclipsa totala de Soare din 2024, fiind un eveniment vizibil doar in America de Nord. Eclipsa a avut loc la doua saptamani dupa o eclipsa de Luna prin penumbra, inregistrata pe 25 martie 2024, care a putut fi vazuta din vestul Europei, Africa, Atlantic, America…

Ce spera oamenii de stiinta sa invete de la eclipsa totala?

17:05, 07.04.2024 - Comportamente ciudate ale animalelor, o coroana solara rareori observata si chiar posibile efecte asupra oamenilor – cercetatorii intentioneaza sa colecteze date valoroase, luni, in timpul eclipsei de Soare, care va traversa Statele Unite, transmite duminica AFP. Eclipsele totale sunt „rare” si reprezinta…

„Propaganda rusa are destul succes in Europa de Sud-Est, in special in Balcani”. Și China este interesata de regiune

12:35, 29.03.2024 - Adevarul iluzoriu apare atunci cand o informație este atat de mult repetata pe tot felul de canale de comunicare, incat nu iși mai pune aproape nimeni problema daca este sau nu reala. Atenția publicului la sursele de informare este foarte mica și lumea merge pe principiul daca toți raspandesc aceeași…


Ce parere ai despre aceasta stire?