Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Muzeul Olteniei Craiova celebrează un an de la includerea cămășii cu altiță în Patrimoniul UNESCO

Publicat:

O serie de activitați pentru a celebra implinirea unui an de la includerea camașii cu altița in Patrimoniul UNESCO au loc, luni, de la ora 9.30. La Rabat, Maroc, la 1 decembrie 2022, Comitetul Interguvernamental pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural UNESCO a decis includerea dosarului ”Arta camașii cu altița – element de identitate culturala in Romania și Republica Moldova” in Lista Patrimoniului Imaterial al Umanitații. Manifestarile au loc la Casa Baniei. Evenimentele sunt organizate de: Muzeul Olteniei Craiova , Comisia Naționala a Romaniei pentru UNESCO, Institutul de Cercetari Socio-Umane…

Citeste articolul mai departe pe gds.ro…  

Sursa articol: gds.ro


Stiri pe aceeasi tema

Botoșani: Expoziția „Sacrul in arta”

19:15, 26.04.2024 - Muzeul Județean Botoșani, Secția de Arta Plastica – Etnografie organizeaza expoziția intitulata „Sacrul in arta”. Intr-o perioada cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie in fața divinitații, concretizat prin aducerea in fața publicului a unui numar de…

Amintiri din anii copilariei la Etnografia din Campulung

12:05, 04.04.2024 - La finalul saptamanii trecute, Muzeul Municipal Campulung și Centrul Cultural Oratia au organizat la Secția de Etnografie și Arta Populara a instituției din municipiul muscelean o manifestare ”In curtea bunicilor”. Vor fi doua zile de pictura și povești și de recreare a atmosferei din hodaile și curțile…

Clinica de Cardiologie a SCJU Craiova, centru de referința pentru pacienții cu boli cardiovasculare din Oltenia

04:35, 27.03.2024 - In ultimii ani, Clinica de Cardiologie a Spitalului Clinic Județean de Urgența din Craiova a cunoscut o dezvoltare accelerata. Modernizarea și extinderea sa, alaturi de conturarea unei echipe puternice de specialiști, creșterea activitații compartimentului de Cardiologie Intervenționala și, recent,…

Clinica de Cardiologie a SCJU Craiova, centru de referința pentru pacienții cu boli cardiovasculare din Oltenia

00:45, 27.03.2024 - In ultimii ani, Clinica de Cardiologie a Spitalului Clinic Județean de Urgența din Craiova a cunoscut o dezvoltare accelerata. Modernizarea și extinderea sa, alaturi de conturarea unei echipe puternice de specialiști, creșterea activitații compartimentului de Cardiologie Intervenționala și, recent,…

Ies la iveala vinovațiile morale - Clotilde Armand a taiat paza școlii in care un elev a fost violat

16:00, 06.03.2024 - Ies la iveala noi informații despre „școala groazei” din Sectorul 1, unde un elev ar fi fost violat de doua ori. Dupa instalarea in funcție a primarului Clotilde Armand, cheltuielile cu paza au fost taiate, astfel ca Școala Gimnaziala „Nicolae Titulescu” a ajuns de la șase posturi de paza la unul singur.…

Calendar popular de traditii si obiceiuri, lansat de Sectia de Etnografie si Arta Populara a Muzeului Judetean

13:20, 28.02.2024 - Sectia de Etnografie si Arta Populara a Muzeului Judetean Mures a anuntat, marti, lansarea unui "Calendar popular muresean in traditii si obiceiuri", coordonat de cercetatorul Laura Pop, care ofera o panorama asupra obiceiurilor populare si interferentele acestora cu sarbatorile religioase. "Suntem…

Expoziția „Timp dupa timp. Restituiri cromatice”, la Galeriile de Arta „Ștefan Luchian”

13:30, 09.02.2024 - Expoziția „Timp dupa timp. Restituiri cromatice”, la Galeriile de Arta „Ștefan Luchian” Muzeul Județean Botoșani – Secția de Arta Plastica și Etnografie organizeaza, in spațiul Galeriilor de Arta „Ștefan Luchian”, expoziția „Timp dupa timp. Restituiri cromatice”. Expoziția, care va putea fi vizionata…

Povestea orfelinatului din Timișoara transformat in sediu de facultate

12:26, 03.02.2024 - Clieșul pe sticla ilustrand orfelinatul Gisella din Timișoara, ce dateaza de la inceputul secolului al XX-lea, a intrat in colecția Secției de Istorie a Muzeului Național al Banatului in 2006, prin transfer de la Secția de Etnografie a Muzeului Banatului. Acesta este exponatul lunii februarie.


Ce parere ai despre aceasta stire?