Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Moment istoric. Israelul obține recunoaștere oficială la NATO

Publicat:

NATO va recunoaște o reprezentare oficiala a Israelului și va acorda acestei țari un birou permanent la sediul din Bruxelles al organizației, a anunțat miercuri Ministerul de Externe israelian, potrivit DPA.

''NATO a notificat Israelul ca acesta poate deschide un oficiu la cartierul general al organizației și poate finaliza procesul de prezentare a scrisorilor de acreditare a reprezentantului sau la NATO'', se arata într-o declarație a diplomației israeliene. Potrivit acesteia, anunțul intervine dupa un ''efort diplomatic îndelungat'' din partea Israelului.

Premierul

Citeste articolul mai departe pe ziuanews.ro…  

Sursa articol: ziuanews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Netanyahu, impotriva lumii: „Catastrofa nu s-a produs”

18:36, 15.05.2024 - Premierul israelian Benjamin Netanyahu a apreciat miercuri ca Israelul a evitat „catastrofa umanitara” de care comunitatea internationala se teme ca s-ar putea produce la Rafah, oras din extremitatea sudica a Fasiei Gaza care gazduieste 1,4 milioane de oameni si de o saptamana face obiectul unei operatiuni…

Ciolacu, ”veste” despre ridicarea vizelor pentru SUA

06:30, 13.05.2024 - Premierul Marcel Ciolacu se arata convins ca romanii nu vor mai avea, de anul acesta, nevoie de vize pentru a calatori in SUA.   ”Va mai dau o veste, anul fiscal in SUA se termina in septembrie. Eu sunt ferm convins ca in octombie, cel tarziu, nu o sa mai avem vize cu SUA. E adevarat ca trebuie o mobilizare…

Benjamin Netanyahu respinge ”acuzatii de foamete” in Fasia Gaza

16:45, 17.04.2024 - Premierul israelian Benjamin Netanyahu a dezmintit miercuri orice ”acuzatie” de foamete in Fasia Gaza si a reiterat ”dreptul” Israelului de a se ”proteja”, in cadrul unor intalniri cu ministrii de Externe britanic David Cameron si german Annalena Baerbock, la Ierusalim, relateaza AFP, potrivit news.ro.

Belgia, Franta, Germania si Republica Ceha i-au convocat pe ambasadorii Iranului dupa atacul asupra Israelului

20:10, 15.04.2024 - Belgia a decis luni sa-l convoace pe ambasadorul iranian la Bruxelles, pentru a-i transmite "ferma condamnare a atacului Iranului impotriva Israelului", a anuntat Ministerul belgian de Externe, transmit AFP, Reuters si dpa, potrivit Agerpres.

Culmea ipocriziei: Ministerul de Externe din Rusia, preocupat de soarta fermierilor romani

12:41, 28.03.2024 - Pe ordinea de zi a briefingului sau de presa, Maria Zaharova a inclus tema „furnizarii in Romania de alimente ucrainene care nu respecta standardele UE”. Desi Moscova critica adesea Uniunea Europeana si valorile ei, fiind deranjata de apropierea fostelor sale republici sovietice, cum este Moldova, de…

Liderii europeni au adoptat in unanimitate o declaratie critica la adresa Israelului

16:30, 22.03.2024 - Australia si Marea Britanie au avertizat astazi, intr-o declaratie comuna, cu privire la consecintele devastatoare pe care le-ar avea o ofensiva terestra israeliana in orasul Rafah, aflat la granita dintre Gaza si Egipt. Circa jumatate din populatia Gazei a fost impinsa in Rafah de luptele care au avut…

Rusia ia masuri dupa noul pachet de sancțiuni al UE: „Sunt acțiuni ostile”

15:50, 23.02.2024 - Ministerul de Externe de la Moscova a anuntat vineri ca a extins semnificativ lista oficialilor din Uniunea Europeana carora li se interzice accesul in Rusia, ca reactie la cel mai recent pachet de sanctiuni decise la Bruxelles impotriva unor persoane fizice si juridice ruse, transmite Reuters.

MAE german il convoaca pe ambasadorul Rusiei la Berlin, dupa moartea lui Aleksei Navalnii

14:40, 19.02.2024 - Ministerul de Externe german l-a convocat luni pe ambasadorul rus la Berlin in urma mortii liderului opozitiei ruse, Aleksei Navalnii, intr-o inchisoare din Rusia, a declarat luni o purtatoare de cuvant a guvernului german.


Ce parere ai despre aceasta stire?