Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Modul în care tibetanii s-au adaptat la altitudinile înalte, ''citit'' în gene de cercetători din China

Publicat:

Mecanismul genetic care joaca un rol esential in adaptarea umana la medii extreme, precum altitudinile mari, a fost identificat de o echipa de cercetatori din China, relateaza Xinhua.

Oameni de stiinta de la Institutul de Zoologie din Kunming, Universitatea din Tibet si de la alte institutii de cercetare din China au descifrat genomul tibetan ZF1 cu ajutorul unor noi abordari, precum secventierea cu citire lunga.

Secventierea genomului presupune ''taierea'' ADN-ului, citirea fragmentelor si apoi utilizarea unui computer pentru a asambla secventa.

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Vaccinul care protejeaza impotriva coronavirusurilor, inainte ca o pandemie sa fi inceput, tot mai aproape de a deveni disponibil

17:05, 06.05.2024 - Oamenii de știința au creat un vaccin care are capacitatea de a proteja impotriva unei game largi de coronavirusuri, inclusiv a unor varietați despre care nici macar nu se știe inca, relateaza The Guardian.Injecția experimentala, care a fost testata pe șoareci, marcheaza o schimbare de strategie catre…

Legatura dintre spațiile verzi din apropierea locuinței și sanatatea mintala. La ce concluzii au ajuns cercetatorii unui studiu

21:06, 04.05.2024 - Oamenii care locuiesc in apropierea parcurilor și zonelor verzi au un risc mai mic de a dezvolta depresie și anxietate. Este concluzia la care a ajuns recent un grup de cercetatori chinezi, care au studiat potențiala legatura intre expunerea pe termen lung la spații verzi in proximitatea locuinței și…

China trimite un echipaj de trei oameni catre stația sa spațiala

08:55, 25.04.2024 - China lanseaza joi o racheta Long March 2F care va trimite un echipaj de trei „taikonauți” catre stația spațiala Tiangong care este funcționala din 2021. Calatoria va dura șapte ore, iar echipajul are o misiune de șase luni.

Expoziția temporara „Ultimii dinozauri din Transilvania”, in premiera la Targu Mureș

22:06, 06.04.2024 - Expoziția este realizata de Universitatea „Babeș-Bolyai" Cluj-Napoca, prin Direcția Patrimoniu Cultural Universitar și Laboratorul de Paleotheriologie și Geologia Cuaternarului – Institutul STAR și Muzeul Județean Mureș. Expoziția cuprinde patru reconstituiri in marime naturala ale reptilelor care populau…

Ciuca, despre traseiștii din politica: Sunt niste dezertori, nu sunt oameni politici

14:55, 06.04.2024 - Presedintele PNL, Nicolae Ciuca, a declarat, sambata, la Focsani, vorbind despre traseismul politic, ca aceia care aleg sa faca acest pas „sunt niste dezertori politici, nu sunt oameni politici”. Potrivit liderului liberalilor, impresia ca ei ar putea obtine mai mult plecand la alt partid politic este…

Durerea cronica a genunchilor imbatranește creierul

05:20, 29.03.2024 - Durerea de genunchi poate fi asociata cu o imbatranire accelerata a creierului, conform unui studiu publicat in aceasta saptamana. Durerea cronica musculoscheletala (CMP) este una dintre principalele cauze de dizabilitate, afectand peste 40% din populația lumii și avand un impact asupra funcției cognitive…

Oamenii de stiinta au dezvoltat un nou tip de frunza artificiala

17:25, 28.02.2024 - Oamenii de stiinta chinezi, impreuna cu omologii lor internationali, au dezvoltat un nou tip de "frunza artificiala, o pelicula fotoactiva cu metal lichid. Aceasta valorifica energia solara pentru a produce hidrogen prin descompunerea directa a apei, deschizand calea pentru o productie la scara larga…


Ce parere ai despre aceasta stire?