Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Mircea Cărtărescu, laureat al Premiului Național de Poezie Mihai Eminescu

Publicat:

Mircea Cartarescu, laureat al Premiului Național de Poezie Mihai Eminescu, duminica 16 ianuarie.  Poetul, prozatorul, criticul literar și publicistul a fost desemnat caștigator al celei de-a XXVI-a ediții a Premiului Național de Poezie ‘Mihai Eminescu’ pentru Opera Omnia. Mircea Cartarescu, laureat al Premiului Național de Poezie . Premiul i-a fost inmanat de președintele Uniunii Scriitorilor din Romania, Nicolae Manolescu, care a fost și președintele juriului, dar și de viceprimarul municipiului Botoșani, . Cartarescu a devenit laureat al celui mai important premiu de poezie din…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Candidatul AUR la Primaria Sectorului 4 și-a anunțat astazi candidatura. Avocatul Matei Ștefanescu vrea sa recladeasca Sudul Capitalei

13:40, 14.04.2024 - Alianța pentru Unirea Romanilor (AUR), partidul condus de George Simion, și-a ales candidatul pentru Primaria Sectorului 4. Matei Ștefanescu, in varsta de 31 de ani, absolvent al Facultații de Drept din cadrul Universitații București și cu aproape 10 ani de experiența in avocatura, dupa ce s-a clasat…

Personalitatea saptamanii – Florentin Popescu

00:05, 05.04.2024 - Poetul, prozatorul, ziaristul, istoricul si criticul literar Florentin Popescu s-a nascut pe 3 aprilie 1945, in satul Lera din comuna Chiojdu, județul Buzau. A urmat cursurile scolii primare in satul natal, pe cele gimnaziale si liceul („B. P. Hasdeu”) in orasul Buzau, apoi Facultatea de Limba si Literatura…

Doua eleve de la Pedagogic, la olimpiadele naționale de Romana și de Referate de Biologie

08:05, 03.04.2024 - Doua eleve ale Colegiului Național Pedagogic „Spiru Haret” s-au calificat la etapa naționala a olimpiadelor de Romana și Biologie. Este vorba despre Daria Scoruș, eleva in clasa a XII-a F, calificata la etapa naționala a Olimpiadei de Limba și Literatura Romana și despre Alexia Cazan, eleva in clasa…

Trei mențiuni obținute de elevele de la Școala Horea, Cloșca și Crișan Turda la olimpiada de limba și literatura romana

11:10, 15.03.2024 - Școlile turdene se mandresc cu elevi deosebiți care se intorc de fiecare data cu rezultate bune de la olimpiadele și concursurile școlare. Trei eleve de la școala Horea, Cloșca și Crișan Turda au obținut mențiune la etapa județeana a olimpiadei de limba și literatura romana, desfașurata pe 9 martie.…

Ce rezultate au obținut elevii de la Eminescu la olimpiada județeana de romana

07:20, 13.03.2024 - Sfarșitul saptamanii trecute a adus motive de mandrie comunitații Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare, elevii instituției demonstrand excelența academica la etapa județeana a Olimpiadei de Limba și Literatura Romana desfașurata sambata, 9 martie 2024. Competiția, care a reunit cei mai…

Florentin Gheorghe ii invața limba romana pe studenții straini de la Universitatea din București

07:20, 12.03.2024 - Florentin Gherghe sau Profu’ de romana, așa cum este cunoscut in mediul online, este doctorand in cadrul Facultații de Litere de la Universitatea din București. Pe langa orele pe care le are aproape zilnic la Școala Gimnaziala Dora Dalles Bucșani și la Seminarul Teologic din Targoviște, Florentin merge…

Incepe Simularea la Bacalaureat 2024. Luni, prima proba la Limba și Literatura Romana. Program și reguli la testari

07:05, 04.03.2024 - Incepe Simularea la Bacalaureat 2024. Luni, prima proba la Limba și Literatura Romana. Program și reguli la testari Luni, 4 martie 2024, incepe Simularea la Bacalaureat 2024. Prima proba va fi cea la Limba și Literatura Romana.  Subiectele și baremele se publica in fiecare zi de examen, la ora 15:00,…

Un dulce miros de moarte, de Guillermo Arriaga, prezentata de regretatul prof. univ. dr. Nicolae Crețu – Luni, 26 FEBRUARIE 2024, h 20:30, in emisiunea Viața Rromilor cu Dumitru ȘERBAN

09:31, 23.02.2024 - In prima secvența audio pe care o postam, povestim despre imaginea țiganilor in literatura romana și universala, iar cel care ne vorbește este regretatul prof. univ., dr. in filologie, Nicolae Crețu de la Catedra de Limba și Literatura Romana a Facultații de Litere, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”…


Ce parere ai despre aceasta stire?