Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ministrul Culturii, în vizită la zidul roman descoperit la Cluj-Napoca: Raluca Turcan: „Ma bucur că administrația a hotărât să pună în valoare aceasta descoperire de excepție”

Publicat:
Ministrul Culturii, în vizită la zidul roman descoperit la Cluj-Napoca: Raluca Turcan: „Ma bucur că administrația a hotărât să pună în valoare aceasta descoperire de excepție”

, , a vizitat șantierul Parcului I.L. Caragiale din centrul municipiului Cluj-Napoca, pentru a vedea bucațile de zid roman descoperite odata cu lucrarile de modernizare a zonei verzi.

Citeste articolul mai departe pe ziuadecj.ro…  

Sursa articol si foto: ziuadecj.ro


Stiri pe aceeasi tema

Rezultate de excepție obținute de elevii Liceului Tehnologic Aiud, la etapa naționala a „Targului de primavara al firmelor de exercițiu”

14:50, 20.04.2024 - Vineri, 19 aprilie 2024 s-a desfașurat la Cluj Napoca etapa naționala a „TARGULUI DE PRIMAVARA AL FIRMELOR DE EXERCIȚIU” la care elevii de la Liceul Tehnologic Aiud au obținut rezultate de excepție: – PREMIUL I, F.E. DESIGN CONSTRUCT S.R.L. la secțiunea „Stand profesional”, – PREMIUL II, F.E. DESIGN…

Mai mulți bani pentru modernizarea Parcului I.L.Caragiale și decopertarea Canalului Morii. Investiția, realizata din bani europeni.

15:10, 09.04.2024 - Conservarea zidului roman descoperit pe șantierul Parcului I.L. Caragiale presupune costuri suplimentare pentru proiectul de modernizare a parcului din centrul Clujului, insa fondurile vor veni din bani europeni.

Zidul roman gasit pe strada Barițiu va fi conservat! Descoperirea a fost facuta pe șantierul Parcului I.L. Caragiale - FOTO

17:00, 18.03.2024 - Zidul roman, descoperit in timpul lucrarilor de reabilitare ale Parcului I.L. Caragiale, va fi conservat.Zidul de incinta al orașului roman Napoca, datand aproximativ din anii 119 - 271 d. Hr., releva o fundație solida, construita de romani, utilizata ulterior de sași in fortificarea orașului.Incinta…

Primaria Cluj-Napoca va conserva zidul roman din centrul orașului. Boc: ''Dorim sa gasim o solutie de a proteja in maniera deschisa''

14:15, 18.03.2024 - Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a anuntat ca municipalitatea va conserva zidul de incinta al orasului roman Napoca descoperit de arheologi in timpul lucrarilor de revitalizare a Parcului ”I.L. Caragiale”. 

Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei: „Cercetarile arheologice recente au scos la lumina mai multe zidarii istorice din Cluj-Napoca”

16:25, 15.03.2024 - Cu prilejul lucrarilor de reabilitare a parcului I.L Caragiale și strazilor din vecinatatea sa, specialiștii Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) au realizat o serie de cercetari arheologice. Pe str. O. Petrovici, chiar in zona din spatele MNIT, a fost identificat gardul unei foste brutarii.…

Zidul cetații Clujului, descoperit pe șantierul din Parcul I.L.Caragiale. Managerul Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei: „Niciodata nu a fost dezvelit ca acum”

15:16, 12.03.2024 - Un zid roman a fost descoperit pe șantierul Parcului I.L. Caragiale din centrul Clujului. Potrivit Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei, acest zid face parte din zidul cetații Clujului din partea de nord.

Zid roman, descoperit in timpul lucrarilor de modernizare la Parcul I.L. Caragiale. Se știu 3 din cele 4 laturi ale fortificației

13:55, 12.03.2024 - Primarul Emil Boc a mers pe șantierul Parcului I.L. Caragiale din centrul Clujului, pentru a prezența clujenilor bucațile de zid roman descoperite odata cu lucrarile de modernizare a zonei verzi.  

Romanii nu mai citesc și nu mai merg la teatru și la concerte

17:50, 04.02.2024 - Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a afirmat sambata ca in Romania „cifrele arata ingrijorator” in ceea ce priveste apetenta oamenilor pentru cultura. Aceasta a invocat statistici care arata ca trei sferturi din populatie nu au mers niciodata la biblioteca, iar sase din zece romani nu merg la spectacole…


Ce parere ai despre aceasta stire?