Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Mihail Kogălniceanu, „arhitect al României moderne”. Ora de Istorie cu Radu Lipovan

Publicat:

„Nu este in lumea aceasta totul desertaciune, ramane ceva statornic; raman faptele mari care sunt nepieritoare“, acestea sunt cuvintele rostite de la Ruginoasa, dupa moartea lui , in anul 1873. Aceste cuvinte reflecta importanța pe care o da istoriei cel ce s-a autointitulat „un adevarat fiu al secolului al XIX – lea”. Fiind considerat un adevarat simbol al epocii pașoptiste, a fost om politic, istoric, scriitor, jurnalist, diplomat, membru fondator al si presedinte al , dar, mai ales, un colaborator…

Citeste articolul mai departe pe radioiasi.ro…  

Sursa articol: radioiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Academician Ion H. Ciubotaru prezinta Anuarul Muzeului Etnografic al Moldovei (XXIII) – joi, 11 APRILIE a.c., ora 21:03 – in emisiunea TRADIȚII cu Dumitru Șerban

07:25, 10.04.2024 - In emisiunea de astazi, relatam de la prezentarea publicației științifice Anuarul Muzeului Etnografic al Moldovei, Numarul XXIII, publicație de inalta ținuta academica, inițiata de catre regretatul om de cultura Vasile Munteanu (1966-2012); Anuarul a fost lansat, la Iași, nu demult, in Sala „Petru Caraman”…

Etnologii Silvia și Ion H. Ciubotaru au lansat, la Iași, Țesaturi și broderii decorative din Moldova

08:50, 06.04.2024 - La 3 aprilie a.c., incepand cu ora 13:30, la Iași, in Sala „Petru Caraman” a Muzeului Etnografic al Moldovei, am participat la prezentarea volumului Țesaturi și broderii decorative din Moldova. Studiu introductiv și corpus de documente, semnat de catre etnologii ieșeni Silvia Ciubotaru și Ion H. Ciubotaru,…

Iubirile clandestine ale lui Alexandru Ioan Cuza. Mihail Kogalniceanu ținea evidența cuceririlor sale intr-un carnețel: ”Peste 700 de femei”

14:45, 28.03.2024 - Intr-un peisaj marcat de politici tumultuoase și schimbari sociale, viața personala a Alexandru Ioan Cuza se desfașura intr-un ritm alert, plin de pasiune și aventura. Aceste intamplari din culisele istoriei ne dezvaluie o alta fața a domnitorului și a oamenilor din jurul sau, intamplari ce adauga culoare…

Omagiere Angela Paveliuc Olariu, la Muzeul Memorial „Mihail Kogalniceanu” Iasi

10:55, 27.03.2024 - Complexul Muzeal National „Moldova” Iasi va invita miercuri, 3 aprilie 2024, ora 15.00, la Muzeul Memorial „Mihail Kogalniceanu” Iasi (Str. Mihail Kogalniceanu nr. 11), la un eveniment de omagiere a doamnei Angela Paveliuc Olariu, doctor in etnografie. In acest cadru va avea loc lansarea volumului „Intalniri…

16 Martie 1957: A decedat Constantin Brancuși, sculptor roman cu contribuții importante in sculptura universala moderna

09:45, 16.03.2024 - Constantin Brancuși (n. 19 februarie 1876, Hobița, Peștișani, Gorj, Romania – d. 16 martie 1957, Paris, Franța) a fost un sculptor roman cu contribuții covarșitoare la innoirea limbajului și viziunii plastice in sculptura contemporana. Constantin Brancuși a fost ales membru postum al Academiei Romane.…

Cat de sanatoasa este cu adevarat painea integrala - Avantaje și dezavantaje

09:45, 04.03.2024 - Probabil ca ați auzit ca „painea integrala este mai sanatoasa”. Afirmația nu este greșita, dar experții spun ca ea include unele concepții greșite și ca lipsesc unele nuanțe cheie, potrivit USA Today. In mediul online exista o mulțime de informații despre pericolele aparente ale consumului de paine…

Emisarul SUA anunța ca mingea este in curtea Israelului: 'Fiecare tara araba isi doreste acum cu adevarat sa integreze Israelul in regiune'

20:05, 17.02.2024 - Exista ”o oportunitate extraordinara” in urmatoarele luni ca Israelul sa isi normalizeze relatiile cu vecinii sai arabi, a declarat sambata secretarul de stat al SUA Antony Blinken, subliniind totodata necesitatea crearii unui stat palestinian, transmite Reuters, conform News.ro. Inaltul diplomat…

Dumitru Buzatu, marele filosof de Vaslui, suplinitor de Limba Rusa la Ruginoasa

21:31, 15.02.2024 - Apoi, a urmat Facultatea de Istorie-Filozofie din cadrul Universitații “Alexandru Ioan Cuza” Iași, cand avea 31 de ani. Dupa ce a absolvit-o, a devenit profesor titular de științe socio-umane, intai la un liceu din Targu Neamț, apoi la Liceul “Emil Racovița” și Liceul “Mihail Kogalniceanu” Vaslui.Astfel,…


Ce parere ai despre aceasta stire?